Срце јуначко не издржа..

Ајде мршш.
Е знам дека сакаш да ме нема - али што да правиш, мрш помага само по дома, кај своите.
Кога боруваш глупости (а тоа не може духот да ми го издржи, богот се буни во мене) како да не те поправам, дури и христијанинот
@PROROKOT (па ете пророк море, луѓе, кој да прочита) ќе те поправи дека вадиш цитати од ракав, всушност целата библија и толкувањата твои се вадење цитати од средина, од крај од било каде само да се поклопи со твоите тези...
Се читаме низ годините, знаеме што зборуваш и дека Христос ти е во срецот и на јазикот... само уште пророк да те прогласи некој!
Испадна дека сега христијанството го бранам од луѓе како тебе. Хаос, не знаеш што може денот да ти донесе.
Се окуражи мислејќи дека нема кој да ти најде замерки во муабетиве и се залета... кочи сине, нечеш ти пророк да глумиш на форумов, ниту лажен ниту вистински. Па кај така преку ред, има други, нели ги гледаш?
Само може да си апостол некој на некоја видоизменета нова ујдурма поврзана со христијанската света книга - ама па ти нели не си религиозен, само онака библијата ти е во уста - од немајкаде...
Ајде продужи да ми ти ги видам „лажните пророци“ од јудејци па до денешните апологети.