Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.638
Поени од реакции
42.184
Предно лево тркало (шоферска страна), ама звукот е како да ти кажам, се слуша само кога ќе го измоташ воланот скрос налево, инаку се си е океј. Звукот повеќе се сеќава кога си во кола, додека од надвор да слушаш е едвај приметливо..
па не е сервото, може да е летвата или спона поверојатно.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.043
Поени од реакции
11.306
Абе поентата ми е што не можам да го најдам, има три видливи казанчиња: антифриз, за брисачи и за кочниците. Друго визуелно нема. Еден мајстор ми вика помини утре ќе го провериме, друг мајстор ми вика Голф 5 имале електрично серво (не се користело атф). Денеска не можев да го однесам, ќе видам утре.
Не знам дали има електрично серво или не, но според тоа што го кажуваш и според репликата на Рон, најверојатно имаш. Јас ти одговарав од мое искуство со vw passat и audi 4. Пасатот беше проблем со гумици, аудито со сервото т.е. губење течност од летвата, НО не се слушаше звук како гума да е туку поинаков (сличен на зуење).

На мајстор ќе ти посочи неколку работи, но убаво е вака што се распрашуваш за да не те шета по тавани. Доколку тука не ти одговори некој со голф барај по фб групи за VW и гарант ќе ти кажат од прва рака. Кај нас барем vw e секое второ возило.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Предно лево тркало (шоферска страна), ама звукот е како да ти кажам, се слуша само кога ќе го измоташ воланот скрос налево, инаку се си е океј. Звукот повеќе се сеќава кога си во кола, додека од надвор да слушаш е едвај приметливо..
Abe batka nemoj da odis po majstori i spijaj raat.
Toa sto go slusas koga volanot e dokraj izvrten vo stoenje e krajot od letvata i ima pojak zvuk zatoa sto ja opteretuva pumpata!
Istoto bi trebalo da go pravi i koga ce smotas skroz na desno makar sto malce potivko.
Inace internetov mi dava deka vo Golf 5 ima Servo Pumpa, znavi ima i ATF Maslo i malo kazance,
Screenshot 2023-05-29 at 22-14-30 Servopumpe für Golf 5 ▷ AUTODOC-Onlineshop.png

Screenshot 2023-05-29 at 22-22-05 Ausgleichsbehälter Hydrauliköl für Golf 5 ▷ AUTODOC-Onlineshop.png

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Elektricno servo ima golf 5. Mozno e od krajceto da krcka. E sega neznam kakvo krckanje e posto ima moznost i od buferot da vadi zvuk koga motas na edna strana.
Odi ovie so rabotat so prednica ke ti kazat a za servoto mozi na diagnostika da se proveri. Inace servoto se reparirva kosta 8000 so 1 godina garancia.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Elektricno servo ima golf 5. Mozno e od krajceto da krcka. E sega neznam kakvo krckanje e posto ima moznost i od buferot da vadi zvuk koga motas na edna strana.
Odi ovie so rabotat so prednica ke ti kazat a za servoto mozi na diagnostika da se proveri. Inace servoto se reparirva kosta 8000 so 1 godina garancia.
Абе сервото супер си работи нема никаков проблем. Само звукот што го јавува инаку ниту е тешко никаков проблем

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Последно уредено:
Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.026
Поени од реакции
1.521
Абе сервото супер си работи нема никаков проблем. Само звукот што го јавува инаку ниту е тешко никаков проблем
mozno e od lagerceto od buferot da vadi zvuk. Imam momentalno vakov problem cekam moment da go smenam. Kajmene samo nadesno koga vrtam ima zvuk. Izleze buferot problem. Najcesto kaj elektricnoto servo pajga eleltronikata i ke ti svetni volance na sal tablata i ke otezni volano.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
mozno e od lagerceto od buferot da vadi zvuk. Imam momentalno vakov problem cekam moment da go smenam. Kajmene samo nadesno koga vrtam ima zvuk. Izleze buferot problem. Najcesto kaj elektricnoto servo pajga eleltronikata i ke ti svetni volance na sal tablata i ke otezni volano.
Ne sveti ni volanche ni nisto..

Kazhi mi dali go slusas zvukot koga stoi kolata i koga volanot ce go svrtis do kraj (poslednite 1Cm ) ?
Abe ko ke stoj kolata zapalena i ko ke go svrtis volanot povekje se slusa otkolku vo vozenje. Vo vozenje nekogas i ne se slusa a i da se slusa e tivko, a vo stoenje primer na semafor koga.vrtis 90 stepeni levo togas najmnogu se osekja.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.997
Поени од реакции
7.659
Член од
22 август 2016
Мислења
80
Поени од реакции
19
дечки пуна лева ко ќе свртам на крајот крцка и почна да тресе на волан и на мала брзина што може да биде?

Член од
6 април 2014
Мислења
5.087
Поени од реакции
6.455
Komentar za Astra J sedan sto se 2020 godina 1.4 turbo benzinec?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.382
дечки пуна лева ко ќе свртам на крајот крцка и почна да тресе на волан и на мала брзина што може да биде?
полуосовината...или попрецизно зглобот од полуосовината ако има опција да се смени само тој дел

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Утре ќе го однесам па да видам што ќе речи мајсторот. Инаку кај голфот е доста различно од видеово ама звукот е сличен.

Друже ако е голфот со хидраулично серво сосем нормален звук е така да завива кога дојде до крај на лево или десно зошто притисокот оди до максимум во летвата...не може полево или подесно да појде.

Инаку резерварчето за атф има волан на капачето скоро секогаш. ова ако има такво серво.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom