eеве го пливачот, се јави. Немало потреба од магистерскава, еве ќе ги оставам еден линк само да ѕирнеш нешто. Додека си бил да протестираш за името(кур мој си бил) да знаеш кој тоа име ти го менувал.
Пендаровски откри: Амбасадорот Бејли во хотелот “Мериот” ги убеди осумтемина пратеници да гласаат за промена на името
Можно е да си глупичок да разбереш, можно е да не си., али ајде пробам. Архитектурата на државава со сите односи и процеси во неа, чија директна последица се и голем дел од точкиве од магистерскава твоја , се поставени и водени од тие што ти викаат дека не знаеш да пливаш. Секоја неспособна и криминална власт ти е од нив устоличена, одржавана и сменета, ама не кога тебе ти одговарало, туку кога ним им одговарало.
Убав пример би ти бил најновото микроменаџирање со оној епохален грабеж за коридори од страна на губернаторката како најнова фаза во изживљањето нивно овде, ама ти вода во уши имаш од пливкањето па не можеш да увидиш што стварно ти се прави .
Вака сега, не е некоја тајна дека Америте активно работеа да ни го сменат името, и тоа не го криеја тие. Само 30 години не можеа да најдат толку шабан човек што би го сторил тоа..На Америте целта му беше да го заокружат Балканот под нивната капа, и да не оттргнат од Русија..Нив му е гајле дали ке се викаме Северна Македонија или Какадонија. Нив му е битно тука да не влези Русинот...И Русинот да беше на местото на Амерот, да името наше да му беше пречка за ние да се врземе за Русија, и Русинот би ни го променал, и нему окото нема да му трепни за тоа...Така функционира светот, неправедно е ама тоа е. Се дури не се свестиме што е како е, вака е, ќе не шиба кој ќе стигне. Денес Америка, утре Германија, задутре Кина...
Е сега, јас моето мислење го имам кажано милион пати. Се почнува од секој од нас поединечно, звучи клише ама тоа е... Ако направиме функционална држава, со функционални институции, ако се грижи власта за народот тука, нема да може ниту Америка ниту Русија да си игра курташак толку лесно со нас..
А дали сум бил или не бил на протестот, тоа го кажувам што е она што е во моја моќ како поединец да го направам против она што не се согласувам. Ниту планирам да ти се докажувам тебе дали сум бил или не.
Реализам и активизам наспроти кукање, плачење и жалење како се сите против нас и сите сакаат да не уништат...
Ако имаш некое решение, бујрум...
И јас се надевам дека и ти не си глупичок да ме сфатиш што сакам да кажам и да го вртиш муабетот во круг.