Голема брука и неуспех за Украина е ова. Лето дојде, они уште не успеале да ја почнат офанзивата. Чекаат изгледа на Ф-16, 48 комада треба да им донесат.
Добра реклама за Бајрактарите беше конфликтот во Нагорно Карабах. Украинците се напалија на нив како млади мајмуни и купија еден куп од нив. Ама многу се разочараа кога за брзо време почнаа да им ги туркаат како глинени гулаби.
Џавелинот е предвиден за користење на отворено поле а несреќите пробаа да ги користат во градска борба каде што поминаа катастрофално.
Да, сите тенкови им ги има уништено. Останаа без тенкови Русите, затоа сега со Т55ки се бранат. Немаат артилерија, немаат можност за авио напади, ракети одамна им снема….
Муабетов кога ќе почнела офанзивата е без врска. Си имаат причини и проценки што сигурно нема јас и ти да ги знаеме, зашто офанзивата би почнала утре или за два месеца.
Ко што кажав претходно, кога ќе почне, ќе почне. Нема како да знаеме таква работа ние тука ниту пак точниот датум кога би било тоа.
Тие испозапалените колони на стотици и стотици оклопни возила на северот од Украина кај Киев, Чернихив, Суми и Харков беа лага. Всушност тие кадри се снимени во истото студио кај што го снимале слетувањето на Месечината.
Знаев дека не можат да преварат стари мудреци како вас на форумов.
Муабетов кога ќе почнела офанзивата е без врска. Си имаат причини и проценки што сигурно нема јас и ти да ги знаеме, зашто офанзивата би почнала утре или за два месеца.
Ко што кажав претходно, кога ќе почне, ќе почне. Нема како да знаеме таква работа ние тука ниту пак точниот датум кога би било тоа.
Автоматски споено мислење:
Тие испозапалените колони на стотици и стотици оклопни возила на северот од Украина кај Киев, Чернихив, Суми и Харков беа лага. Всушност тие кадри се снимени во истото студио кај што го снимале слетувањето на Месечината.
Знаев дека не можат да преварат стари мудреци како вас на форумов.
Така е, веб сајтот така пишуваше, а и на википедиа има. Мора да е вистина. Не стотици, десетици иљади тенкови им уништија на север. Сите 30к војска биле со тенкови, секој си имал сопствен тенк.
Сигурно. Јас еден запален тенк не видов на северот од Украина. Не знам ни дали имаше тенкови. Мислам дека беше аудио визуелен феинт. Све беше тоа халуцинација, ги прскаа украинците со прашок.
Не зборувам јас за претстојната офанзива, прашувам зошто не ги користат/нема видеа од химарсите.
Кога ги добија, ги користеа веднаш и правеа пропагандни видеа и слики, но веќе некое време никој не ги спомнува. Во јули 2022 немаше украински офанзиви но ги користеа химарсите и се фалеа со нив, еве една таква објава од украинското МО. Мене ова ми изгледа дека не ги чуваат за офанзива туку поверојатно имаат некаков сериозен проблем со системот.
Не зборувам јас за претстојната офанзива, прашувам зошто не ги користат/нема видеа од химарсите.
Кога ги добија, ги користеа веднаш и правеа пропагандни видеа и слики, но веќе некое време никој не ги спомнува. Во јули 2022 немаше украински офанзиви но ги користеа химарсите и се фалеа со нив, еве една таква објава од украинското МО. Мене ова ми изгледа дека не ги чуваат за офанзива туку поверојатно имаат некаков сериозен проблем со системот.
Може и сега ги користат во Бердијанск и Мариупол. Имаат добиено GLSDB кои се со поголем дострел. За да видиме што користат треба Русите да срушат бар една ракета па да може да се пофалат со слики и да знаеме што е тоа.
До тогаш само ќе нагаѓаме.
Инаку не ги користат толку интензивно како претходно ама има чести удари по Мелитопол, Токмак и слични места. Тоа што тука по темиве се постираат само Руски напади не значи дека другото не се случува.
Мислам дека како ќе се ближи почетокот на офанзивата, така поинтензивно ќе се користат. Според тоа во Херсон лани, навестување за почеток на офанзива е кога користат Химарси за цели на самиот фронт.
НОВОРУСИЈА Е ЖИВА! Одеса е Руска, Криви Риг ќе го делиме!
Денес:
Ајде бе нека почне контра офанзивата, што се плашат пичките?! Спремни ни се рововите!
*У меѓувреме се бори со Украинци во Белгород.
Автоматски споено мислење:
Може и сега ги користат во Бердијанск и Мариупол. Имаат добиено GLSDB кои се со поголем дострел. За да видиме што користат треба Русите да срушат бар една ракета па да може да се пофалат со слики и да знаеме што е тоа.
До тогаш само ќе нагаѓаме.
Инаку не ги користат толку интензивно како претходно ама има чести удари по Мелитопол, Токмак и слични места. Тоа што тука по темиве се постираат само Руски напади не значи дека другото не се случува.
Мислам дека како ќе се ближи почетокот на офанзивата, така поинтензивно ќе се користат. Според тоа во Херсон лани, навестување за почеток на офанзива е кога користат Химарси за цели на самиот фронт.
кое меме се украинциве, цело време офанзива, офанзива, сега никаде ги нема. Русиве се разочараа што толку јаки утврдувања праеле сигурно за џабе. Али нафо фелас на твитер ќе измислат некој изговор као тоа дека планират од Белгород да влезат и да ги заобиколат одбраните до Крим.
Имаше неодамна статистика колку испукано Химарси имаат по периоди. Да последен период помалце испукано. Дали проблем со муниција односно штедење или проблем со уништени систми. Тоа НАФО екипата најдобро знае. И онака они се за сфе информирани.
кое меме се украинциве, цело време офанзива, офанзива, сега никаде ги нема. Русиве се разочараа што толку јаки утврдувања праеле сигурно за џабе. Али нафо фелас на твитер ќе измислат некој изговор као тоа дека планират од Белгород да влезат и да ги заобиколат одбраните до Крим.
најверојатно многу од оружјата а и генералите се на оној свет. Залужни му вадат некои холограми, тој на територијална одбрана нигде го нема. Вчера рокнаа и некоја болница во днипро каде што многу од главните биле. Башка што им ги направија лом магацините со оружје у последно време. Ја пресекоа офанзивата уште пред да почне.
Добро толку анализи напишавте, и не ви е чудно дека речиси ништо од новата опрема не им е пратена на фронт? Очигледно има затишје и чуваат опрема.И они најавуваат, и Русите го знаат тоа. Ќе видиме како ќе пројде.
@Ne_sum_ja твоите постови беа генерално разумни и логични, ама се повеќе дивергираш кон една група на профили како @Staufer@Klinton@Fenix955 чии мислења на оваа тема се претворени во цинизам кон РФ и нивната (не)способност.
За нив е разбирливо, живеат во Германија/САД и работат во воено-индустриската сфера на НАТО, не знам зошто и ти почна да го имаш тој поглед.
Настрана целата пропаганда и од запад и од исток, очигледно е дека во суштина борбата на РФ и Москва е контрола на случувањата источно од Дњепар и јужниот морски брег им биде како дома. Која е логиката да се борат за цела територија на Украина кога како РФ немаат доволно население ни за таа територија што ја владеат и без Украина?
Идеално, тоа би го имале без употрба на никакво оружје со власт во Киев која сака соработка со Москва.
Киев решава со помош на НАТО воено да се пресметува со областите на исток и најважно Крим (каде и живеат Руси). Што се очекуваше, русите да се исселат веднаш зад Урал и НАТО да прави бази на Крим? Руско-Турски војни, малку контекст?
Русите имаат 2 моменти на пораз: повлекувањето од Херсон (верувам дека имаа план за прогрес кон Одеса кој засега не успеа) и мобилизацијата дома (и за Москва и за РФ ова е тешка војна со држава чие огромно мнозинство го сметаат за свој народ, не се ова наркоманско-психопатските гранатирања на НАТО над арапи, срби, косовари, македонци (РАФ и Беломорие) кои не ги ни сметат за луѓе).
Се друго, почнувајќи од Крим 2014 па до денешното населување Чеченци во Марипол и Таганрог е срам за НАТО и цел западен свет.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.