Бракот - институција пред изумирање

Дали овие двајца над мене имаат нешто против брак со жена или така ми се чини:confused:
Па нек се венчаат со маж, кој им брани :toe:

Дали овие двајца над мене имаат нешто против брак со жена или така ми се чини:confused:
Па нек се венчаат со маж, кој им брани :toe:

Не срцка, не ми треба со маж, не сум припадник на woke culture, LGBTQ+ и останати неолиберални срања.

Не срцка, не ми треба со маж, не сум припадник на woke culture, LGBTQ+ и останати неолиберални срања.
Уффф ...добро е, ми олесна сега штом се изјасни..:pos:
Абе не мислев на тебе, туку на еден ептем морален член:pos::pos:

Nekako izleguva, zenata ti oravi gestikulacii za da go dobie toa sto go saka, a vo tie momenti ti si ne svesen voopsto, dali sex, ili znae emocionalno da se osetis sakan, I posle ti treba da si stavis jak kais okolu polovinatq I da teglas od tie kamionite 70 toni. A od koga ke imas deca togas avion od 140 toni erbas world strongest man mora da si...znam mnogu razvedeni sto trpale gomna I go izedele posle se best versions of themself...... koga stapivas vo brak milsis deka ke te neapodolni nesto a sega izleguva deka te koci kako nevidliva sila stanuvas propadnat samo mislis kako pari da napravis nemas drugo vo glavata I propagas so zdravje I socijalen zivot do daska.... vo kratka smisla toa e vistinata
Ili pak gadno si se zaebal so tvoite fantazii pred brakot a i vo brakot se si svajcas odnopaku i se ti se cini sranje a vo sustina samiot si sranje!!!

Daj procitaj si go eden od prvite tvoi postovi (da ne prebaruvam sega) i razmisli sto si pisal togas i sto vo citatov!
Mozhebi ce ti stani nesto mnogu pojasno ;) ;) ;)

Ili pak gadno si se zaebal so tvoite fantazii pred brakot a i vo brakot se si svajcas odnopaku i se ti se cini sranje a vo sustina samiot si sranje!!!

Daj procitaj si go eden od prvite tvoi postovi (da ne prebaruvam sega) i razmisli sto si pisal togas i sto vo citatov!
Mozhebi ce ti stani nesto mnogu pojasno ;) ;) ;)
Дамите првин себеси да се преиспитаат, дамите први напред, особено тие што го бранат бракот а се разведени. Тие разведените женички малце рефлексија врз нивните постапки. Дотогаш...

До членот над мене: "Никој не ти стави пиштол на чело и ти рече мораш да се жениш, аман".
Бракот е институција која има свои предности и мани, неможе да изумре никогаш, може да се зголеми процентот на разведени но тоа не е поврзано во никој случај со бројот на ново склучени бракови, зашто токму разведените најчесто стапуваат во нови бракови.
Не знам од кој е мислава, но промена на брачен партнер ти е како промена на работно место, повторно се соочуваш со истата работа но различни шефови, така нешто беше.

Бракот дава привидна стабилност, или барем чувство на привидна стабилност, и чувство на припадност, рутина(да се разбереме повеќето луѓе сакаат рутина), тоа им го олеснува секојдневниот живот, можноста за избор ствара депресија, пример, во супермаркет влегуваш и бираш кашкавал, ама од толку многу брендови на кашкавал те фаќа склет, исто и за другите продукти, многу посреќни беа луѓетокога немаа толкав избор односно кога се знаеше тој е кашкавалот таа е саламата, мислам на бренд.

Не, под сам подразбирам да немаш со кој да споделиш маки и проблеми и со кој да испиеш прво утринско кафе, да немаш некој кој во тебе гледа специјална, посебна личност заради која добиваш волја,снага и сила да го истрчаш последниот круг на маратонот иако си мртов уморен и папсан, капки пот течат од тебе, но кога ќе те погледне посебната за тебе личност во очи, и ќе ти се насмее, под мустаќ, добиваш супер моќи и палиш патиките во лет.
Последниот круг од маратонот треба да сакаш да го трчаш исклучиво само заради себе и заради никој друг. И нема ништо поубаво од пиење утринско кафе сам во мир и тишина. :D

Други некои работи убаво едасе прават кога сте двајца.

Оженетите мажи живеат во просек цела деценија подолго од ергените, има статистика и не лупетам, ме мрзи да гуглам ама еве некој нека ме побие ако може:kafence:

Ne ti e ova u prilog na kauzata... Dzoni se ozeni pred da porasne....

Ubavo Vlade go zimate za primer, ne si porasnal - ne se zenish... respekt!

Немам никаква кауза, само мемето објаснува што ќе ти се случи ако се ожениш погрешно

Како може човек да се ожени погрешнo???????:confused:
Како не може..ако не ги напраил сите адети (традициски гледано) и прескочил некој во брзање за да ја легне што побрзо момата може слободно да се констатира дека е погрешно оженет...:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom