Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
А што ако на тој основ се повикаат и нашите сограѓани Албанци од Тетово и Гостивар и да се обратат до официјална Тирана да дојдат тие да ги ослободат?
Јaсно ти е кој би стоел зад ова, ако некогаш - скраја да е - се деси?
Автоматски споено мислење:

Ако дојдат од Тирана да ги ослободат Тетово,Гостивар,Струга,пола Скопје тоа ке биде најголема услуга за нас од кога постоиме
Па не е баш така, настрана се друго ама затоа што нема да застанат таму.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.437
Поени од реакции
5.153
Ако дојдат од Тирана да ги ослободат Тетово,Гостивар,Струга,пола Скопје тоа ке биде најголема услуга за нас од кога постоиме
... ами последниот пат од каде дојдоа да го “ослободуат“ Тетове и Куманове, аааа знам ги пратил Путин преку Косове и Шкиперија за да ровари....

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
cekaj, cekaj objasni mu koj gi otvori, so cija pomos i kako za da sfati posto ovoj koreni jade i mu niknale u toa tikvata...

@Vartolu u takva situacija ke ideme na front ko vo 2001va. ne e ni prv ni vtor, ni tret pat nitu ke bide posleden so idiot ko tebe sto nisto ne razbiraat. delete ja parcete ja...
Ne be, devojche...Ke odime nie..Ti ke se przhish Astralija po plazite i ke pushtah 5 dolari donacii i ke maftash so nasheto sveto sonce od Kutlesh, tvojot doprinos za Makedonija....

Јaсно ти е кој би стоел зад ова, ако некогаш - скраја да е - се деси?
Јасно ми е бе Ванлок, зад нив би стоела Америка. А зад нас би стоел - НИКОЈ....Ама баш никој...Можеби Украина ќе ни ги врати оружјата што и ги испративме..Како што ни прати во 2001ва... Твојата Русија пак нема да мрдни со прст...И немој со филмојте дека Русија ги праќала тогаш, се надевам си го гледал Панде Петровски што кажа за таа работа...

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.416
Поени од реакции
24.583
Ne be, devojche...Ke odime nie..Ti ke se przhish Astralija po plazite i ke pushtah 5 dolari donacii i ke maftash so nasheto sveto sonce od Kutlesh, tvojot doprinos za Makedonija....

Јасно ми е бе Ванлок, зад нив би стоела Америка. А зад нас би стоел - НИКОЈ....Ама баш никој...Можеби Украина ќе ни ги врати оружјата што и ги испративме..Како што ни прати во 2001ва... Твојата Русија пак нема да мрдни со прст...И немој со филмојте дека Русија ги праќала тогаш, се надевам си го гледал Панде Петровски што кажа за таа работа...
ti si picka ti ke kidnes... eve use sega im go pushish.

jas dojdov vo mkd vo 2001va ke dojdam pak.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.676
Поени од реакции
33.848
Чекај малку, во ситуацијата што ја опиша - за тебе најважното е дека „Русија немало да мрдне со прст“?
Пази ние сме дел од истиот тој воен сојуз НАТО кој во Украина воено ја напаѓа Русија... Како дел од НАТО практично сме во војна со Русија. И за тебе во наведеното американско предавство на Македонија, најважното е што Русија немало да ни помогне??

Што да ти кажам... Без зборови сум.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.263
А што ако на тој основ се повикаат и нашите сограѓани Албанци од Тетово и Гостивар и да се обратат до официјална Тирана да дојдат тие да ги ослободат? Или да се повикаат Бугарите (3000 преку сила) со изговор дека се повеќе од 200.000 народ со бугарско државјанство правдајќи се со асимилација? бтв. Сакам прецизен одговор, а не ова вака она така и млатење празна слама како не било исто. Донбас и Луганск знајш тоа што кажале на РТ, кај Миленкота на телеграм и на РТС.. Изговорот за војна на Русиве му е поглуп и од онај на Америте каде Садам Хусеин со оружјето за масовно уништување.
Togas ke imas dve opcii. Prvata e da dezertiras i da mu ja zduvnis od tuka, a za drugata se nadevam za tvoe dobro imas kakva takva voena obuka :toe:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.777

Kajgana Shop

На врв Bottom