Ми доцни...

• Креатор на темата Креатор на темата JASMIN
  • Време на започнување Време на започнување
MI kasni sekogas. Ne se sekiram deka sum bremena (poradi toa sto seuste sum devica), tuku se sekiram zatoa sto moze da mi dojde vo nezgoden moment (koga sakam da odam na odmor, bazen i slicno).

:icon_lol: Го праќам дечкото да ми купи тест и после гајле немам, а доколку некогаш биде позитивен тогаш :toe: .

Море вам колку филмови ви се вртата ако ви касни повеќе од недела дена, па ви се тресат коленици, па сте нервозни, а мислите дека ако му кажете на дечкото дека ви касни него не почнуваат да му се вртат филмови? И то како му се вртата, и тој се нервира, и него ми се тресат може не колениците ама забите и вилицата гарант.
Е сега ова за тие што уште не се во брак.
За тие што се во брак слават бре кога ќе касни, а мислам дека и женските кои се во брак и им касни слават, ок може не слават ама се разнечнуваат потполно од идејата дека носат дете, ова мислам дека можат да го потврдат постариве членки и членови.

Во такви моменти размислувам за се! Несакам да имам дете на 18 години иако ептен ги сакам, затоа секогаш со заштита! А ако дојде до таква ситуација не мислам да абортирам или да го дадам. За таткото, нормално ќе побарам негово мислење, но ако не се сложи тоа е негово, јас го раѓам и јас ќе си одлучам. Сакам да кажам дека ако недајбоже бидне кога нетреба сепак би го задржала.

Вирус што се потресуваш па ти? Не мислам ни дека сваќаш за што е отворена темава ни дека знаеш што реплицираш. Ај машки повлечете се ќе ве молам ... јасно е наменето прашањето за девојките, значи што кога ни касни, а не зошто ни касни и да не земаме нож да се сечеме ... кој глуп муабет, иако пак не разбрав зошто е!!!

*P|nK_G|rL* напиша:
MI kasni sekogas. Ne se sekiram deka sum bremena (poradi toa sto seuste sum devica), tuku se sekiram zatoa sto moze da mi dojde vo nezgoden moment (koga sakam da odam na odmor, bazen i slicno).

И ова е муабет без врска ... што имате да коментирате ако сте невини и не сте биле никогаш во непријатна ситуација како наведената?
Дај бе читајте што бара темата и не пишувајте било што колку да е напишано!

JASMIN напиша:
I eve ke pocnam:

Prviot pat koga otidov da kupam test, mislev deka ke se onesvestam pred apteka:)

Gi izvrtev site filmovi, momenti, da vidam kolkava e verojatnosta? A veke 2 meseca mi docnese!

Najprvo pomisliv na moite. Ako nesto mozese da me pomesti vo tie momenti, bese pomislata na niv. Posle taka si se ufilmav deka-ke da sum trudna, pa resiv revolucija da dignam protiv site predrasudi za devojka koja e trudna na 21 god:) Toa bea dobri scenarija sto mi se vrtea niv glava!

Edvaj kupiv testce, i posle ne mi izleguvase kako sto treba, i trcav do apteka so nego, skandal napraviv tamu, i na krajot- negativen:) Posle se, dobro si se pocastiv.

A covekot...ni edna edinstvena misla za nego...Samo jas bev vazna. Zenata go bira mazot, i zenata podaruva zivot. Nejzina odluka, ne?:)

P.S. Osven vo eptem seriozna vrska. Togas moze i nemu da mu se dade zbor:)

Slucaj so edna pozannicka t.e.komsika koja zavcera se omazi zaso ostana trudna na 18 godini.strasno megjutoa i ona se pouzda na onie testovi od apteka koj site i bea negativni i ofd naj skapiot do naj eftiniot se bese negativno.a tie se so isminat rok stari bog zane do koga i na kraj genikologot i kaza deka e vo blazena sostojba trudna 3 mesec bez nikakvi simptomi na bremenost i bez sanasa da abortira poradi red rizici.

Ич не ми е гајле. Во Македонија колку знам сеуште не се актуелни ДНК тестови и утврдување на татковство. Така да нека си прави што ќе си прави нејзин проблем. Јас секогаш користам кондом, плус си топлам муда во бања пред да онадам обично, тоа ме прави стерилен за 24 часа, така да опасност нема. Ако некоја девојка е трудна, не е тоа од мене сигурно.

Многу нормална ситуација за сите девојки кои се сексуално активни, и би рекла без разлика на тоа во каква врска се наоѓаат ,сепак невообичаена и стресна ситуација. Полна глава прашања,збунетост, страв, интересно чувство на необична среќа и многу храброст за донесување на важни одлуки.
Од сето тоа само абортус не доаѓа во предвид кога сум јас во прашање:nenene: .

П.С. Тестовите по аптеките се покажале дека се многу неточни.

Hm,za zastita kolku i da zvucam paranoicna ama koristam kontaceptivni piluli i kondom,just to play safe,zatoa sekad iam redovno ko svajcarski saat na sekoi 25dena, eventualno mi kasni po eden den koga menjam klima,do sega mi se nema sluceno da mi zakasni poveke od eden den,a da mi se sluci sto e tesko vozmozno mislam deka bi poludela.

sagaqua напиша:
П.С. Тестовите по аптеките се покажале дека се многу неточни.

Мене не ми се погодило да ме извадат од памет, ама една другарка имаше такво искуство ... после цела недела каснење ја убедив да си купи тестови тек петок навечер ... зема два (така и препорачав за посигурно демек) и и се погодија двата позитивни. Цел викенд се вадеше од памет, цела убедена дека е трудна веќе почна да осеќа симптоми на трудница. Едвај успеав после тоа да ја убедам да оди на лекар за најсигурно ... си заврти во глава дека е тоа тоа и почна да си го планира животот понатаму ...
Среќа што појде побрзо и дозна дека била лажна тревога ... кое разочарување би и било откако веќе би го прифатила тоа и би започнала да се радува, да дознае дека била "мала невкусна шала" од тестовите ...
Инаку сум поминала и јас низ една таква паника ... иако скоро секогаш ми варира, се случи еднаш подолго време да ми касни ... не знаев за себе во тие денови ... купив тестови, но ги чував дома една недела пред да ги направам ... сите тие денови си вртев комбинации низ глава за да го одберам најдоброто решение, па да соберам сила да видам што ќе кажат тестовите. Во меѓувреме, исто како случајот со другарка ми почнав да чувствувам симптоми на трудница(потсвеста е лоша работа понекогаш:nesvest:) ... ми се лошеше, бев премногу омалаксана, гладна нон стоп и се јадев итн итн итн ...
Среќа заврши добро и мојот случај и ете среќно си живееме сеуште:bravo:

JeCILaDy напиша:
Не кревам паника, пошто често ми се случва да ми закасни по некој ден, а немам никаква „белја” напраено.

I agree.

И мене понекогаш ми касни неколку дена ама тоа сега го сфаќам како нормално , но да се навратам на темата и на ситуацијата која е дадена. Ако некогаш се најдам во таква ситуација прво ќе се уверам дали стварно сум бремена , потоа ќе помислам на моите родители и ќе тазговарам со нив , а на крај и со партнерот. Абортус не би направила ниту би го дала детето на некого , ќе го родам и ќе го чувам , то е то после ебење нема каење :toe: Во краен случај доколку ако не абортирам имам здравствани проблеми , дури тогаш ќе се одлучам на таков страшен чекор. :toe:

Pocesto mi decno ,a koga ke mi zadocni sekogas krevam panika i si vikam deka nesto ne mi e vo red so jajnicite ili so nekoj hormon i taka samo na neubo mislam i posle koga ke mi dojdi mi se olesnuva vo dusata.

Bacillus gagous напиша:
Море вам колку филмови ви се вртата ако ви касни повеќе од недела дена, па ви се тресат коленици, па сте нервозни, а мислите дека ако му кажете на дечкото дека ви касни него не почнуваат да му се вртат филмови? И то како му се вртата, и тој се нервира, и него ми се тресат може не колениците ама забите и вилицата гарант.
Што да мислиме како да му кажеме на дечкото кога мислам дека кај повеќето девојки, машките повеќе водат некој ред околу тоа и тие повеќе мислат. Сепак, стресот зависи колку години има девојката или дечкото, дали е спремна/спремен на тоа или не е, доколку не се нека се заштитат и решен проблем, нема да има повеќе никакви стресни ситуации околу тоа.

Abe koj se
sex.gif
neka mu ja misli,kolku i da se zastituvas nisto ne e sigurno 100% taka da toj mal rizik postoi..
Nisto ne e tolko strasno kolku sto ti se cini bas u tie momenti:)

Ne mi e redovno nekogas mi kasni po 1 mesec,2 meseci..taka da veke pocnav da se naviknuvam na to na pocetokot bev mozebi i malku uplasena zaradi seto to ama se sredi:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom