Прескокнување на срце (екстрасистоли)

• Креатор на темата Креатор на темата RealMan
  • Време на започнување Време на започнување
Ni na doktor nemat da ti kazat od so e

Скоро две недели имам зачестено дишење при седење или лежење и зголемен број на прескоци, иако пијам пропранолол 40 мг дневно (пола сабајле пола навечер) кој ми беше препишан пред 3-4 години ради нелагодност од екстрасистолите, кој според холтер тогаш беа некаде 1050 за 24 часа. Пулсов при седење/лежење ми е околу 72-75, меѓутоа се чуствувам доста лошо ради прескоците кои ги чуствувам, некогаш и по 3-4 во минута, и тоа по изразити, особено при издишување. Исто така кога лежам осеќам посилно биење (го чуствувам срцево во врат, во уши итн). Да сум нешто посебно под стрес не сум, стандард. Ама ова веќе почнува да ме плаши и е многу ндлагодно. Следнава недела ќе одам на преглед, задолжително ама да каже некој дали досега имал слични симптоми.
...имаш примено антиковид вакцина? или нешто си прележал некоја вирусна инфекција?

Летај на интернист друже, а у меѓу време намали кафе, алкохол, цигари. Не си ургентен, али најбрзо што можеш да те прегледаат и да ти дадат лекови за да ги намалиш.

Летај на интернист друже, а у меѓу време намали кафе, алкохол, цигари. Не си ургентен, али најбрзо што можеш да те прегледаат и да ти дадат лекови за да ги намалиш.
Па веќе бил на интернист.

Супер, натаму ќе му одредат што треба и нека се држи до терапијата како што тие ќе му кажат. Не сум медицинско лице, но исклучувањето на кафе, алкохол и редовна терапија кај мене у 2 месеца ги намали за 90%, посебно ако немаш прекумерна тежина и ако терапијата ти годи.
Енергетски пијалоци, кафе, кока кола, мрсно јадење у нареден период исклучи 100%, до следен преглед.

Mi prepisa nebilet ne zemam ,mn nizok puls imam

Mi prepisa nebilet ne zemam ,mn nizok puls imam
И јас иам небилет, пола таблета дневно, навечер ја пијам. Со неа се средив да не речам 100%. На акутен стрес знам чат пат да користам дијазепам од 2мг, една таблета у 4-6 месеци, во разговор со интернистот ми беше укажано дека е на база на стрес. Али кога ќе се искомбинираат стресот алкохолот кафето и ред булот се добива ова, модерна состојба (да не ја речам болест).
Моето мислење е дека при волку аритмии мора да се зема терапија, али за нус појавите секако со интернист или кардиолог.

До 500 ектра систоли на 24 часа не се проблематични.
Автоматски споено мислење:

И јас иам небилет, пола таблета дневно, навечер ја пијам. Со неа се средив да не речам 100%. На акутен стрес знам чат пат да користам дијазепам од 2мг, една таблета у 4-6 месеци, во разговор со интернистот ми беше укажано дека е на база на стрес. Али кога ќе се искомбинираат стресот алкохолот кафето и ред булот се добива ова, модерна состојба (да не ја речам болест).
Моето мислење е дека при волку аритмии мора да се зема терапија, али за нус појавите секако со интернист или кардиолог.
Можеш да идеш на лајфкоуч. Можда ќе ти биде боље.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom