Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
2 прашања

Зашто ја освои службено ?
Зашто Милан имаа -15 бода ?

И ако подобро го прочиташ мојот пост =) Пишав дека ја можам на ТРИ да се правам (ИСТО КАКО ШТО МОЖЕШ и ти)и не можеш да ми докажеш дека Јувентус за другите титули НЕ МЕСТЕЛ ... зашто више еднаш ве фатија како местите така (као што веројатно неможам ни ја да ти докажам дека сте местеле)?
И како ке споредам дали Јувентус е подобар од Интер ? Да бројам Титули ??

За разликата од 15 бода на почеток на сезона ... Немам Коментар ... си знаат навивачите на Милан дека и тие -15 беа малце ...Вадењето од типот на "Имавте 15поени повеќе" не поминува ... али ај ... како за кого.:kesa:
1. Местеше... Не велам не.. Дали во постовите погоре пореков дека Јуве местел?? Не.. Ама ајде ти докажи ми во претохдните години Јуве дека местел?? Ајде докажи, и јас ке кажам и ке признаам, да местеше.. Или ве боли тоа што 17 години немавте титула, па ги местел и другите титули... Тоа брат дека ги местел и другите титули е знак на немање факти, изгоров, и бегање од реалноста... Кога го фатија Јуве, тие го осудија за последните 3 сезони, а не за цела кариера... Ако го фатеа, и за претходните титули нека го осудат бе.. Но тоа е знак дека нема факти за тоа.. 17 години без титула, болат многу повеќе од колку една сезона во Серија Б...

2.А како ке споредиш дека Јуве е подобар од Интер, имаш википедија, отвори... Не само во титули, и во севкупно кој има повеќе победи, и по враќањето до Серија Б не успеавте да не победите барем еднаш, а со вашето скокање дека сте нај јаки, ве посрамотија на сред Милано, на Џузепе Меаца.. Ако се сеќаваш добро...

3.Интер да има кога било(и еве како фан На Јуве, што не би му посакал) во една сеозна -15 бода, што мислиш ке освои титула??Ке освои жими таквото...:kesa:

A mene me interesira cisto informativno, do koga ke go spomenuvas toa mestenjeto?

Vikas deka ne se smeta po titulite...I koga ke prasaat koj tim e najuspeshen vo Seria A?Sto ke mu recis? Inter, posto Moratti ima najmnogu pari prokockano za kupuvanje na dzvezdi? Ili ke mu go kazis timot koj ima najmnogu trofei? Lani bevte Sampioni vi cestitavme, sigurno ste bile najdobri zatoa ste ja osvoile..No nemojte zaradi vasite kiksovi i neuspesi celi 17 godini vinata da ja barate samo vo nekoi drugi "faktori", mestenje, i slicno, zosto ne vi pali...

Fakti si se fakti..Najuspesen tim vo prvenstvoto e onoj tim so ima najmnogu osvoeni tituli toa go znae sekoj ... A najuspesen tim vo sezona e onoj sto zel titula..Ete jas priznavam, lani cim Inter osvoi Skudeto, sigurno bul najuspesen tim...Ama, da se razbereme koga se zema Kalcoto kako celina, togas Juve e najuspesen!!!

Дур некои фаци кои што немаат друга работа па на прашањето зашто не се први идат со кец у рукаву финта КОЛКУ ТИТУЛИ имате ? Епа на им ги ... Имаме помалце титули али сите до една се чисти као суза.:smir:

За разликата од 15 бода на почеток на сезона ... Немам Коментар ... си знаат навивачите на Милан дека и тие -15 беа малце ...Вадењето од типот на "Имавте 15поени повеќе" не поминува ... али ај ... како за кого.:kesa:

-15 е еднакво на пет порази а уште не почната сезона,границата до кој може да идеш и да си конкурентен за титула се токму 5 пораза....и ја уосталом не знам за што би ти се ваделе таа година,кога Милан стана првак на Европа и пак сенката врз вас беше преголема...

едит.уствари мислам дека Милан почна со минус 8 или 9 бода,што е пак лоша ситуација за билокаква трка да е рамноправна

Местеше... Не велам не.. Дали во постовите погоре пореков дека Јуве местел?? Не.. Ама ајде ти докажи ми во претохдните години Јуве дека местел?? Ајде докажи, и јас ке кажам и ке признаам, да местеше.. Или ве боли тоа што 17 години немавте титула, па ги местел и другите титули... Тоа брат дека ги местел и другите титули е знак на немање факти, изгоров, и бегање од реалноста... Кога го фатија Јуве, тие го осудија за последните 3 сезони, а не за цела кариера... Ако го фатеа, и за претходните титули нека го осудат бе.. Но тоа е знак дека нема факти за тоа...
2.А како ке споредиш дека Јуве е подобар од Интер, имаш википедија, отвори... Не само во титули, и во севкупно кој има повеќе победи, и по враќањето до Серија Б не успеавте да не победите барем еднаш, а со вашето скокање дека сте нај јаки, ве посрамотија на сред Милано, на Џузепе Меаца.. Ако се сеќаваш добро...
3.Интер да има кога било(и еве како фан На Јуве, што не би му посакал) во една сеозна -15 бода, што мислиш ке освои титула??Ке освои жими таквото...:kesa:

Брат ... моеш еден пост да прочиташ као шо треба ?? 200 пати напишав дека НЕМОЖАМ ДА ТИ ДОКАЖАМ дека местеле исто како што и ТИ МЕНЕ НЕМОЖЕШ да ми докажеш дека не местеле
Факт е - Јуве има 27 титули ... повеќе од Интер - прашањето е колку од нив се чесни ??
2.Ке споредиш меѓусебни дуели а ? Или мора со титули ? Титулите не прават еден тип подобар од другиот ... нивните дуели го прават тоа ...
3.Брат ... ако се открие дека интер местел утакмици ја не навивам за тој тим веќе .... А мислам дека зборувам од името на сите навивачи на интер ... Толку нервирања,урлања и пцуење на нивните утакмици за на крај да испадне дека местеле =) ? Не фала.

Дур некои фаци кои што немаат друга работа па на прашањето зашто не се први идат со кец у рукаву финта КОЛКУ ТИТУЛИ имате ? Епа на им ги ... Имаме помалце титули али сите до една се чисти као суза.:smir:
I nasite se cisti, poveli prikazi i odnesi mu na Sudija vo Italijadokazi deka ne se cisti, pa neka mu gi zemat:smir: Tie so ne bea, gi zedoa od koja edna vi ja dadoa vam iako sezonata bevte 3ti.. Deko, ne znam kako poveke da ti objasnam, mislam deka bev dovolno jasen eve pak ke se obidam da ti razjasnam...

NAJDOBAR KLUB VO SEZONATA E ONOJ KLUB KOJ JA OSVOIL TITULATA!!!

NAJDOBAR KLUB VO SHAMPIONATOT E ONOJ KLUB KOJ OSVOIL NAJMNOGU TITULI!!

A prasaj nekoj so naviva za Inter zosto ne zedoa titula 17 godini, vikaat deka Juve mestese... 17 godini Juve mestese?

Хахахахаха... Добро бе ти надуван си??? Добро ти не се читаш бе дечко... Гледаш дека цело време се ваѓаш со тоа местењето... Што треба да ти се напиши.. Буквар?? Да ти се нацрта?? Речник да ти напишат?? Што треба кажи, то ке ти напишат?? Ти веќе една недела мрсиш муда за местењето на Јуве, а после кога ке се спомнат титулите цвикаш... Дај олади.. Гледаш дека само инат тераш, и без факти се трудиш да не замолчиш..:baeh::baeh:

2.Ке споредиш меѓусебни дуели а ? Или мора со титули ? Титулите не прават еден тип подобар од другиот ... нивните дуели го прават тоа ...

Vikas duelite??Epa eve malku potsetuvanje na statistikata koj ima poveke pobedi vo megusebnite dueli...I ke vidis koj e podobar vo megusebnite dueli...

2znxzpj.jpg

Juve vkupno 93 pobedi
Inter 64
Nereseno 51...
Gol razlika podobri sme...

Zalam so ti go rasipav denot:smir:

Брат ... моеш еден пост да прочиташ као шо треба ?? 200 пати напишав дека НЕМОЖАМ ДА ТИ ДОКАЖАМ дека местеле исто како што и ТИ МЕНЕ НЕМОЖЕШ да ми докажеш дека не местеле
Факт е - Јуве има 27 титули ... повеќе од Интер - прашањето е колку од нив се чесни ??
3.Брат ... ако се открие дека интер местел утакмици ја не навивам за тој тим веќе .... А мислам дека зборувам од името на сите навивачи на интер ... Толку нервирања,урлања и пцуење на нивните утакмици за на крај да испадне дека местеле =) ? Не фала.
Па чоек кога не можиш и ти да докажеш дека Јуве местеле во цела кариера, тогаш што скокаш?? Ти си наудван, жими две очи..:jaj::jaj:

Vikas duelite??Epa eve malku potsetuvanje na statistikata koj ima poveke pobedi vo megusebnite dueli...I ke vidis koj e podobar vo megusebnite dueli...

2znxzpj.jpg

Juve vkupno 93 pobedi
Inter 64
Nereseno 51...
Gol razlika podobri sme...

Zalam so ti go rasipav denot:smir:

Ја нигде не реков дека Интер е боље од Јуве у меѓусебни дуели нели ? :back:

А со овој F|er не вреди да се распраа чоек ... не ја сваќа поентата на мојот пост горе. Ајт :uvo:

Што се напињате бе Бјанконери?

Едно прашање кое вие никогаш нема да го вклопите во вашата теорија.
АКо сте толку добри,што имавте потреба да местите?
Нема логика,нели?

Уу,освен ако вие не местевте,за да бидете толку добри.

Ама тоа е друга приказна веќе,и можеме да млатиме празна слама само.
Не дека нешто лично против тимот,ама се функционира така...Направи и 100 добри нешта,и пак ќе ти го памтат едното лошо.

Хахахахаха... Добро бе ти надуван си??? Добро ти не се читаш бе дечко... Гледаш дека цело време се ваѓаш со тоа местењето... Што треба да ти се напиши.. Буквар?? Да ти се нацрта?? Речник да ти напишат?? Што треба кажи, то ке ти напишат?? Ти веќе една недела мрсиш муда за местењето на Јуве, а после кога ке се спомнат титулите цвикаш... Дај олади.. Гледаш дека само инат тераш, и без факти се трудиш да не замолчиш..:baeh::baeh:

Не ти се вадам,глуп ... ти реков дека неможеш да ми докажеш дека се боље од нас ради титулите .... зашо не се знае колку од нив се ЧЕСНИ ... Од друга страна глеј го КикоМц ... Си постна факти чоекот ... Му реков нешто ? Не.

Ајт идам да се "додувам"

Видете сеа вака.Незнам тој горе што ломоти дека навивачите на Јуве се у процес на умирање.Како секој почнува да навива за некој клуб?Тоа се случува во периодот кога секој почнува да прати фудбал,да гледа на телевизија.И значи на почетоците на негово пратење кој бил еден од појаките клубови за него навива.Пример јас почнав да гледам фудбал кога Јувентус беше најсилниот тим во Европа(негде 1996 кога играше финале со Борусија).Сега можете да приметите дека има повеќе навивачи на Лацио отколку на Рома,на возраст околу 18-19 години.Тоа е бидејќи Лацио беше многу силен 1999-2000.Затоа неможеш да кажеш дека навивачите на Јувентус се многу постари.Навивачите на интер се постари затоа што Интер беше многу јак негде кај 60-тите.И за тоа што викате дека Јувентус изгубил многу навивачи по скандалот,искрено јас тие не ги сметам за навивачи.Ако навиваш за еден тим што и да се деси со него ти пак ќе навиваш за истиот. Во однос на навивачи низ светот Интер неможе да се носи со Јувентус.Јуве,Реал и Манчестер имаат највеќе навивачи низ светот.Реал зошто е најтрофеен,Ман зашто цела Америка навива за нив,а Јувентус...најверојатно има многу луѓе со добар вкус низ светот.

Ја нигде не реков дека Интер е боље од Јуве у меѓусебни дуели нели ? :back:
Не рече..Само го правиш Интер подобар од Јуве, а од друга страна викаш дека тимот го прави подобар од другиот тим во меѓусебните дуели, а Јуве има подобар биланс од тој на Интер...Многу си контрадикторен.. Викаш дека нивните дуели го прават тоа, убаво ти дадов статистика на меѓусебните дуели..
Dek0;1873981 2.Ке споредиш меѓусебни дуели а ? Или мора со титули ? [B напиша:
Титулите не прават еден тип подобар од другиот ... нивните дуели го прават тоа [/b]...
Колку си само контрадикторен..Како можеш да обвиниш некого а да немаш докази ?

И лани постоеа индиции (според некои од медиумите) дека Интер наместил некој натпревар (со Катанија, со Парма првиот дуел, па имаше случај на поврзаност на челниците на Интер со виден член на Мафијата итн) а никаде не го обвинав Интер дека мести, дека е поврзан со Мафијата... Зошто немам докази, и не верувам секому...Реков само, ако местат ќе ги снајде истото што го снајде Јуве...

Што се напињате бе Бјанконери?

Едно прашање кое вие никогаш нема да го вклопите во вашата теорија.
АКо сте толку добри,што имавте потреба да местите?
Нема логика,нели?

Уу,освен ако вие не местевте,за да бидете толку добри.

Ама тоа е друга приказна веќе,и можеме да млатиме празна слама само.
Не дека нешто лично против тимот,ама се функционира така...Направи и 100 добри нешта,и пак ќе ти го памтат едното лошо.
Добро... Се е во ред... Нема како вас... За вас и глобалното затоплување е местена работа... Проширувањето на озонската дупка е местена работа... Тоа што нема сеуште живот на Марс,е местена работа... И тоа се од компанија членови во Јуве.. Стршна работа..
Абре еве, лани местевме?? Па пак не успеавте да не победите.. Пак местена..:tapp::tapp:

Је,но ти пак не го одговараш прашањето :wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom