Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Аха, од вкупно 3 милиони војници 2 милиони убиени, заробени и ранети, останатите гз преку глава, уништени 80% авијација и 70% тенкови и не им ја уништиле војската.
Провери си ги податоците. Не повеќе од 75.000 жртви и 240.000 ранети имаа сојузниците, од вкупна војска од 3.3 милиони.
Поголемиот дел од артилеријата беше запленет после примирјето. Хитлер ја избегнал Мажино линијата намерно, таму е најтешкото вооружување на Франција. После битката од месец и половина Мажино линијата е размонтирана и инкорпорирана во Вермахтот. Мислам дека авијацијата им е во голем дел уништена ама не сум сигурен за тој дел.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.164
Поени од реакции
22.743
Тестирање на одбраната и каква е руската реакција во случај на напад. Исто така се испраќа порака дека ако сакаме ќе дојдеме да се прошетаме до кај вас, немате контрола над ситуацијата.

Нели и Вагнер правеше таму одбранбена линија the Wagner Line ко некоја модерна Мажино линија. Што бидна со тоа и како лесно си се прошетаа не знам, тоа Русите треба да си видат.
Полека да ги смириме страстите, влегле во село на 1 метар од границата, не во Новосибирск.

Мислиш ВСУ ќе прават офанзива кон Белгород па тестираат одбрана?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Полека да ги смириме страстите, влегле во село на 1 метар од границата, не во Новосибирск.

Белгород е за пички, вистинските мажи одат на Москва. Ова беше сарказам.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Во „инвазијата“ на Русија, учествувале само Руси. Мислам дека приликава итоа како ќе ја искористат Русиве за зачистување во сопствените редови. Еден да фатат, ќе почне да пее.

Автоматски споено мислење:

Во еден пост ја претстави целата делузија што ја предизвикува западната пропаганда.
Или некој или нешто ловеле на таа територија ама не успеале, ќе се пофалеа до сега, или ова им е некој тип на диверзија, сакаат да ги натераат русите да ги појачаат пограничните региони на сметка на концентрација на војска каде што планираат да удрат.
Ќе видиме, за сега не прави многу смисла

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.681
Поени од реакции
33.853
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861

Не, не верувам дека ќе прават офанзива кон Белгород. Ама ќе играат активна одбрана со тоа што руската команда за регионот нема да може да седи така лесно блиску до граница (ракетниот напад на седиштето на ФСБ бо Белгород). И исто така ќе праат keeping them on their toes, што значи дека Русите ќе мора да држат одредена бројка активна армија тука, наместо да ја распоредат кај што е повеќе потребна.

А која држава може да има 100% контрола на над 2300км граница?

Ете ти ги и САД никогаш не воспоставија целосна контрола над границата со Мексико, и тоа правиме муабет за терен кој е далеку полесен за контрола без многу вегетација и шуми. На дневна основа им се прави увоз-извоз на мигранти, дрога и оружје, чиста среќа се отепани амигосите инаку ќе им прошверцаа и нуклеарка без проблем.
Огромна разлика има ова во споредба со криминалните банди на Мексичко-Америчката граница. Да ја искористам твојата аналогија, ова во Америка би било како да Мексико влезе во Тексас со 130 војници, три тенка и неколку пешадиски возила и да окупира неколку населени места.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Eve ova e najpresno..Belogorod, den 23.05.2023god. Ruski helikopter vrz Rusko civilno naselenie...Pocnaa da se nadminuvaat samite sebesi od vremeto na SSSR.....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.681
Поени од реакции
33.853
Нафо се активираа на турбо. :)

После падот на Аремовск кој патем Украина уште не го признава, многу потребната копиум инекција стига во форма на герилски напад на руска територија. Тоа што нападот е одбиен за неколку часови, сите напаѓачи се убиени или заробени (тие што не избегале на првиот отпор), тоа е небитно. Битното е дека Русија е неспособна да запре уште во обид напад на рандом селца и тоа е показател дека ќе ја изгубат војнава. Слава Украјини!

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781

После падот на Аремовск кој патем Украина уште не го признава, многу потребната копиум инекција стига во форма на герилски напад на руска територија. Тоа што нападот е одбиен за неколку часови, сите напаѓачи се убиени или заробени (тие што не избегале на првиот отпор), тоа е небитно. Битното е дека Русија е неспособна да запре уште во обид напад на рандом селца и тоа е показател дека ќе ја изгубат војнава. Слава Украјини!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.681
Поени од реакции
33.853

Повикот (за платеници) не е ограничен само за Африка и Блискиот Исток, чисто како за информација на евентуалните надежни борци. :unsure:
Посебено што, пазете го ова:

„...company listing the jobs is called EU citizenship program whilst offering guaranteed citizenship in the EU or UK.
Conditions: - High contract payment - After the contract expires and compliance with requirements is verified, accelerated citizenship in the UK or EU is guaranteed.“

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.781
Eve ova e najpresno..Belogorod, den 23.05.2023god. Ruski helikopter vrz Rusko civilno naselenie...Pocnaa da se nadminuvaat samite sebesi od vremeto na SSSR.....

за твоја информација ова не се проектили туку се мамци за IC ракети

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Не, не верувам дека ќе прават офанзива кон Белгород. Ама ќе играат активна одбрана со тоа што руската команда за регионот нема да може да седи така лесно блиску до граница (ракетниот напад на седиштето на ФСБ бо Белгород). И исто така ќе праат keeping them on their toes, што значи дека Русите ќе мора да држат одредена бројка активна армија тука, наместо да ја распоредат кај што е повеќе потребна.

Огромна разлика има ова во споредба со криминалните банди на Мексичко-Америчката граница. Да ја искористам твојата аналогија, ова во Америка би било како да Мексико влезе во Тексас со 130 војници, три тенка и неколку пешадиски возила и да окупира неколку населени места.
Па не им затребало на Мексико, инаку и таму нема да ги запрат, немаат и тие 24 саати надгледување на секој километар.
Мексико го гледа САД за бизнис, а клиентот само будала може да го нападне или испцуе.

Исто и кенгурите тука, подмитенава багра спичкаа милијарди за ф35ки кои не можат ни да отидат до Кинеска територија во случај на конфликт, а уствари Кинезите им ја окупираа државата со пари, гарант има преку 5 милиони, и купуваат недвижности како луди. Само глуп може да очекува дека некогаш би ги нападнале воено (со исклучок на 3та Светска).

Кај виде дека пука на нивно население?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
за твоја информација ова не се проектили туку се мамци за IC ракети
И еве чим толку знаеш, тие мамците за што служат и која им е целта што ги пуштаат среде цивилно население?

Член од
14 август 2018
Мислења
4.785
Поени од реакции
10.591

Уште не е паднат Бахмут! Не се предавај!
Види го џенералов шо вика:

:pos:
Опколени биле во Бахмут сега :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom