TotalTV Македониjа Сателитска DVB-S телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.141
Поени од реакции
785
Хрватска има повеќе Нови :) :
Прегледај го приврзокот 377570

Во Србија одат Nova, NovaS (sport), Nova Max и Nova Series.

Грчки:
Прегледај го приврзокот 377573

Чешки:
Прегледај го приврзокот 377574

Сите овие Нова канали освен грчките и чешките се дел од групацијата United Media, а меѓу нив се и бугарските Диема и Диема Спорт. Е сега дали Тотал ќе ги пушти сите канали што се од United Media си е негова политика.
Grckite Nova se del od United Group

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.896
Поени од реакции
8.276
Da se reskeniraat mislam ako e kako na msat
Не знам дали воопшто е исто како во Србија но би требало да се од нивна страна додадени. Во Србија они си ги додале од нивна страна. Е сега бидејќи зборуваме за Македонија дали мора скенирање од ново на сите канали не знам.

Само колку што знам од искуство во Србија мора да пазиш при одново скенирање да се вклучат сите три сателити или зависно колку имаат достапно во Македонија. Кога правиш одново скенирање дава да наместиш кој сателити да ти бидат вклучени.

Јас еднаш така бидејќи имам во Србија куќа не знаев и кога ги скенирав од ново сите канали сум заборавил да ги вклучам останатите други сателити што ги нуди Тотал тв и скоро сите странски канали и бесплатни канали ми беа недостапни па се јавував да ми објаснат како да ги вклучам.

Лошо е што сам ако бараш рачно да скенираш нови канали можно е други да ти се избришат.

Последно уредено:
Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.193
Поени од реакции
553
Не знам дали воопшто е исто како во Србија но би требало да се од нивна страна додадени. Во Србија они си ги додале од нивна страна. Е сега бидејќи зборуваме за Македонија дали мора скенирање од ново на сите канали не знам.

Само колку што знам од искуство во Србија мора да пазиш при одново скенирање да се вклучат сите три сателити или зависно колку имаат достапно во Македонија. Кога правиш одново скенирање дава да наместиш кој сателити да ти бидат вклучени.

Јас еднаш така бидејќи имам во Србија куќа не знаев и кога ги скенирав од ново сите канали сум заборавил да ги вклучам останатите други сателити што ги нуди Тотал тв и скоро сите странски канали и бесплатни канали ми беа недостапни па се јавував да ми објаснат како да ги вклучам.

Лошо е што сам ако бараш рачно да скенираш нови канали можно е други да ти се избришат.
Najdobro fabricki reset da se napravi i ke se prebaraat.

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.141
Поени од реакции
785
Nema potreba od nikakvo skeniranje, sistemot sam gi dodava i menuva

Член од
12 август 2012
Мислења
353
Поени од реакции
128
Dali tie Pink Action,Western,Triler ke mi bidat besplatni 24 meseci? A cinestar samo 8? Posto procita deka ne gi gasele ni posle 8 meseci pa ne znam kolku e tocno toa?

Kajgana Shop

На врв Bottom