Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
https://a1on.mk/world/kasparov-rusija-kje-se-raspadne-rabotite-bi-mozhele-celosno-da-izlezat-od-kontrola/

Еден од ретките паметни Руси во оваа хаотична ситуација.Само дали има кој да го разбере правилно у фашистичка Москва

;)
ti zagore pleskata mrshnik, hitler da stane od grob i da reche neshto protiv putin, ti i nego kje go poddrzish, ameba ednokletochna ex-vmrovska sega-mcdonaldska

Член од
22 јуни 2022
Мислења
944
Поени од реакции
1.213
Не збориме за мене, него за когнитивната дисонанца на нашата власт при подршката на Западот. Несфатливата леснотија со која подржувачите на западната страна, во оваа војна, ја игнорираат 30 годишната реалност, во земјава, водена исклучиво од западните амбасади.
Баш за тебе и таквите ко тебе збориме.

Кога еден полуретардиран политичар ве прелажа дома да седите на попис и да не се пишеш македонец, замисли колку би бил изгубен на тема геополитика.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Баш за тебе и таквите ко тебе збориме.

Кога еден полуретардиран политичар ве прелажа дома да седите на попис и да не се пишеш македонец, замисли колку би бил изгубен на тема геополитика.
Нема такви како мене, само ја сум.
Ама како и да е, не е ова тема за мене. Стварно.
Потоа, изборот нечив, дали да излезе на референдум и дали ако излезе ќе гласа вака или онака, безначајно е поврзано со неговите познавања за геополитика.

Но, изборот нечив, дали ќе ја подржува Украина или Русија, е поврзан поопстојно со неговите познавања на геополитика. Зависи од неговите познавања на геополитика. Не во изборот на страна, туку во начинот на кој тоа го прави.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Компатибилна платформа за сите ракети што ќе им ги дадат сосе авионите.

Почнаа до Џавелини и Германците се туфкаа и едвај се решија за панцири и шлемови. Сега сме дојдени до ракети со домет од 250 километри и авиони. Ама на Русија и одговарала долга војна.
Автоматски споено мислење:

Све на купче уништија Русите. И Леопардите и Абрамсите и Бредлијата одма до нив ги чувале и сторм шадоу проектилите, и све било тоа складирано во био лабораторија што ја збореа Русите на почетокот на војната :ROFLMAO:
Се поизгледно ми е дека ќе заврши со нуклеарки, ама ај баш да видиме до кога ќе ги толерираат.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Јаки овие Вагнер.

Ах да. Видно имаат снемано артилерија.

Инаку на ист ден минатата година го јадеа немиен во Мариупљ, европскиов ИСИС .

Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Се поизгледно ми е дека ќе заврши со нуклеарки, ама ај баш да видиме до кога ќе ги толерираат.
Браво за Бахмут,
Бахмут капут, да живее Артемовск. Убеден сум дека не за долго време ќе дојдат кај мене, нека да падне Берлин и го запалат рајхстагот..
Малку филозофски за војната...
Кога се мења систем борбата е старата елита сака да го задржи или да остане на власт во новиот систем. Во нашиов случај сакат да го креират тој нов систем "Надзорен капитализам", или "Kапитализам на учество", Трансхуманизам, просто кажано тоа е и сатанизам во најчист вид. Не нешто апстрактно а вистински библејско или по коранот. Како дошла таа информација тогаш кога се пишувале тие книги, имам предвид за повеќето религии незнам.
Како концептуална власт, тоа е многу мало јадро посветени, и многу оддамна ја движат глобализацијата, а самите елити тоа се вазали, одработуваат што ќе им се каже.
По нашата библија, повеќето ќе бидат заблудени од сатаната, но пред самиот крај нема да успее.
Тие теми многу добро ги објаснува Дугин еве го култовото видео на Дугин за Сатанизмот, после него главниот муфтија Талгат Таџусин вика напишав говор, но нема да го читам, после Дугин нема што да додадам....

Во Иран исто отворено зборат дека борбата е со ѓаволот, во чеченија исто, Не само Кадиров

Јас како православен верувам го господ, не само на Велигден, Ѓурѓовден и Божиќ онака на маса со јадење и пиење.
Сосема се согласувам со Дугин, ќе додадам дека сакале или не таа концептуална власт не може против бог, да многу одамна има добиено некоја посвета од горе, со која се на власт толку време, создаваат политички системи, пирамиди, капитализам, НАТО сега пробуваат и трансхуманизам.
Но од друга страна е Бог и може да го прати свети Ѓорѓи, да му даде сили да се бори со злото, зашто да не тоа да не е Владимир.
Се се надевам дека ослободувањето нема да е толку крваво преку нуклеарна војна, мислам дека доброто се засилува, има праведни луѓе и на запад и бог ќе има милост.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Ајдеее идеме за Варшава :aplauz::aplauz::aplauz:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.830
Поени од реакции
36.862
Чекај да видам шо трафики и автобуски станици има во Часив Јар. Додуша има едно село помеѓу Часив Јар и Бахмут, така да здравје за шест месеци ќе видам да завршат со селово здравје до зима.

Kajgana Shop

На врв Bottom