Се поизгледно ми е дека ќе заврши со нуклеарки, ама ај баш да видиме до кога ќе ги толерираат.
Браво за Бахмут,
Бахмут капут, да живее Артемовск. Убеден сум дека не за долго време ќе дојдат кај мене, нека да падне Берлин и го запалат рајхстагот..
Малку филозофски за војната...
Кога се мења систем борбата е старата елита сака да го задржи или да остане на власт во новиот систем. Во нашиов случај сакат да го креират тој нов систем "Надзорен капитализам", или "Kапитализам на учество", Трансхуманизам, просто кажано тоа е и сатанизам во најчист вид. Не нешто апстрактно а вистински библејско или по коранот. Како дошла таа информација тогаш кога се пишувале тие книги, имам предвид за повеќето религии незнам.
Како концептуална власт, тоа е многу мало јадро посветени, и многу оддамна ја движат глобализацијата, а самите елити тоа се вазали, одработуваат што ќе им се каже.
По нашата библија, повеќето ќе бидат заблудени од сатаната, но пред самиот крај нема да успее.
Тие теми многу добро ги објаснува Дугин еве го култовото видео на Дугин за Сатанизмот, после него главниот муфтија Талгат Таџусин вика напишав говор, но нема да го читам, после Дугин нема што да додадам....
Во Иран исто отворено зборат дека борбата е со ѓаволот, во чеченија исто, Не само Кадиров
Јас како православен верувам го господ, не само на Велигден, Ѓурѓовден и Божиќ онака на маса со јадење и пиење.
Сосема се согласувам со Дугин, ќе додадам дека сакале или не таа концептуална власт не може против бог, да многу одамна има добиено некоја посвета од горе, со која се на власт толку време, создаваат политички системи, пирамиди, капитализам, НАТО сега пробуваат и трансхуманизам.
Но од друга страна е Бог и може да го прати свети Ѓорѓи, да му даде сили да се бори со злото, зашто да не тоа да не е Владимир.
Се се надевам дека ослободувањето нема да е толку крваво преку нуклеарна војна, мислам дека доброто се засилува, има праведни луѓе и на запад и бог ќе има милост.