Tрет пост по ред правиш некои проекции кои врска немаат со реалноста. Јас не реков дека ми смета или не ми смета Шќиптарите што прават. Само посочив на лицемерите како тебе кои посочуваат само на „проблеми“ кај мнозинството. Глумиш некоја наводна рамноправност, но каде го критикуваш малцинството? Никаде. Ама кога се работи за мнозинството веднаш се најде за повикан да јадеш бурек.
Пар сугестии:
- нашите сограѓани Шќиптарите (значи не Шиптаpи туку
Шќиптари) почитувај ги и нарекувај и спoред нивниот
етноним како што самите себе се нарекуваат
- истражи во македонскиот речник што е
билмез, можеби има и слика од тебе таму
Aj поштеди ме од крокодилски солзи, и ако искрено си загрижен (што не си) иди и жали се за системот и за образованието - НЕ ЗА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ЗА НОСИИ
tret post po red ti si pravis nekakvi proekcii koj na koja strana bil.
Jas samo posociv deka ne e mesto na crni baretki i koreografii vo gradinka. ima decata sto treba da naucat tamu, sigurno ne crni baretki i bedzovi so komiti. Isto taka, navistina ne e vo red da se vonredno organiziraat roditelite, pa opstinata, pa ti rekov mi rece ostali selski raboti. Sto ne se organiziraat roditelite primer da pogledaat sto im jadat decata vo gradinki/skoli, sto ne se organiziraat da iscistat okolu gradinki, da zasadat drvca i slicni popametni raboti...
Plus vo sekoj post se gleda mojata kritika na UCK i slicni kretenizmi sto gi ima kaj shqipetarite... kaj tebe toa kaj niv se gleda kako PASS za istoto i kaj nas da se pravi. zemi procitaj ako ne si videl ubavo.
par sugestii za tebe:
- doma da im vikas bilmezi
- da si nosis zaklucoci za sebesi, ne za drugi dali glumele, dali bile zagrizeni i slicni subjektivni proekcii spored tebe
- crna baretka i bedz komiti ne se NOSIJA ahahha, zemi procitaj malce nekoja kniga vekje ako si Makedonec i se gordees so toa barem znaj sto e pravilno. Eve kje ti pomognam iako ne treba. Odi kaj ovie reci im da ti daat nekoja skripta/prezentacija pokratko nesto da podnaucis malce
https://iea.pmf.ukim.edu.mk/tabs/view/c19eb57f80241c32ea4b051e5f914ae5
Eve go postot i tockite, posoci sto od toa sto go napravila direktoricata ne e OK. Jas skoro so se se slozuvam osven so prvata tocka - ne treba ich pesnata, a ne vo skratena verzija. Plus ako vekje se krati sto e pak nekoja selska rabota, togash sigurno ne kratenje na Goce Delcev, teska glupost. Ama drugoto si e OK...
eve utre e petok, da vidime dali nesto ke se sluci - dali kje se radikaliziraat roditelite, ili e samo sekoe cudo za 3 dena...
- Директорката на градинките „Срничка“ не дозволи изведба на македонската песна „Нешто ќе те питам бабо" или побара изведба на песната во скратена форма без стихот каде се спомнува Гоце Делчев, се вели во писмото до медиумите на вработени во градинката.
- Таа ја забранила и кореографијата за оваа песна, црни беретки со беџови со натпис „комити“, се вели во писмото.
- Родителите побарале вонредна родителска средба но таква не била одржана. Во петок ќе се видат со луѓе од општина Аеродром.
- „Градинката ќе биде транспарентна и прогресивна установа од која ќе бидат задоволни детето, родителите и воспитниот кадар и која перманентно ќе гради партнерски односи со семејството и локалната средина“, пишала на сајтот на градинката директорката Алексадра Јелиќ Исаиловска која во 2020-та година добила Опомена од Министерството за труд и социјална политика заради неспроведување на одредбите за работно време.
Од утре исто вака и во албанските школи, немало да има кореографии со УЧК.
Со граѓански-национализам нема трте-мрте.
Edit: neli si za Goce Delcev, togash gledaj go ova kako pole za kulturen natprevar, a ne odma skokovi da pravis so bilmezi milmezi kurnazi i slicno