Апчиња (Витамини)

• Креатор на темата Креатор на темата Psyside
  • Време на започнување Време на започнување
Зурла ќе биде нашиот ливер кинг. Само на коскена срж, цигер и ташаци. Тестостеронот ќе пука.

Дали е безбедно да се зема доза на Витамин Д околу 40,000 UI на ден ?

На интернет пишува дека е дневна безбедна доза е до 2,000 UI на ден .

Сега ми доаѓа конфликт оти од медицинско лице е препорачано да се земе 40,000 на ден а на интернет проверувам дека е 2,000 доза .... Над 40,000 веќе преставува отровна граница според на интернет .

Што е со iHerb, од кога шипингот спрема МК е по 800 денари најмалку? Имам земано претходно, никогаш не бил повеќе од 200-300 денари..
Кога сум веќе тука, дајте препорака за добри витамин Ц/Д во однос на цена.
7088d61fab1c8011115f99dde1a2196f.jpg

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

Овие ги земам стално, Ц и Д ама сега шипингот е качен, искача 15евра шипинг што е премногу.
За која количина? Витамин Ц тежи и секогаш се качува многу шипингот кога порачуваш потешки работи, пример витамин Ц вс Д. А може и секако е качен шипингот, немам порачувано година дена можда

Таман ти е.
За 5 пакетчиња Д3 и едно витамин Ц во 2021 сум платил 900 денари шипинг.
И другите што ги гледав се така од прилика.
Секако почнуваш со минимум 600 денари мислам шипинг.

п.с. Освен ако не порачуваш стриктно некој бренд, Витамин Ц може да е и поевитно тука да си земеш.

п.п.с. Јас од Now најчесто порачувам и за повеќето работи се многу поевтини,ако фатиш попуст искача 50% поевтино, ама секако мораш количински повеќе да порачаш ради шипингот што е минимум некои 10 евра.

Го пишав еднаш мислењево во локални пошти ќе го постирам и тука затоа што гледам се зборува доста за iherb, и би не засегало.

Инфо за сите што купуваат од iHerb веќе ја нема опцијата за достава преку Македонска пошта. До пред некоја недела ја имаше и нарачав два пакети, но сега единствена опција што се нуди е DHL, што е неисплатлива.

Им пишав на iHerb да прашам што се случува. Ми одговорија дека:
  • укинувањето на Македонска пошта е трајно
  • бараат алтернативни решенија, но не можат да гарантираат дали и кога ќе има повторно некоја поевтина испорака.
Дали можеби ќе имаат нова пошта, оваа што доставува и за тему или можеби нема да има никаква не знам..

За сите што редовно нарачуваат суплементи, витамини или козметика преку iHerb, многу влијае кај нас ги нема сите работи или ако ги има се минимум дупло поскапи.

Ако знаете добра алтернатива со пристојна достава до Македонија, споделете.

Инаку до сега ретко ми ги царинеле пратките секогаш сум гледал да бидат под 90евра, но последниве два пакети ми завршија на царина тие од пошта ми кажаа имало нов цариник суплементиве обавезно ги царинел, иако не беше голема сумата. Околу 250 денари царина и ддв и околу 100 денари нешто друго.. две уплатници беа за 5100 денари одприлика.

Како беа правилата за царинење има некој инфо?

и од алиексрпес, тему не стигаат више преку мк пошта, све иде преку приватниве пошти, вип елс...
може ке се убацат тука и овие....

Причината поради која е прекинато да се носи е бидејќи иако стигаа пратки, кретени пријавуваа дека не им е стигната пратката за да добијат дупло.
Цехот на живеење во вукојебина као Северен Џибути.

Причината поради која е прекинато да се носи е бидејќи иако стигаа пратки, кретени пријавуваа дека не им е стигната пратката за да добијат дупло.

Ова официјално е потврдено или? Многу ме интересира дали е навистина ова причината или можеби нешто друго.

Па преку Македонски пошти и ништо чудно навистина да не стигаат дел од пратките, малку ли поплаки за кражби имаше ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom