Па што не продолжија до крај да си повратат целосно териториите? Што застанаа? Што толку оружје им доставија? Што цело време просат кај стигнат за било што? Од кај се 400.000 неповратни загуби у људство?A sto trebase da pravat koga gi matiraja osven da begaat gaz preku gla. Ke gi pregazeja. A pazi ,ne deka nemaja oruzje od sekakov tip ili pomos od vojskata na Republika Srpska, podrska od naselenieto koe voglavno bea Srbi i dovolno vreme da napravat odbranbeni linii. Pa teritorijata bese pod nivna kontrola nekolku godini vekje.
I pak gi pregazija za ne celi 5 dena, mozi ni tolku.
Ne te potsekja ova malce na kontraofanzivata na Ukraincite lani ? I tamu Rusite begaa glavom bez obzira .
Znam deka ne vi e po kef ova, deka povekje sakate da navivate, no toa e realnosta .
Автоматски споено мислење:
Da da kapiram, uzivaj. Od sto izgubija oprema i ljuge pri poslednata ofanziva Ukraincite, Rusite vekje slednata nedela si gi povratija izgubenite teritorii i gradovi, plus go osvoija Bahmut i uste eden kup drugi gradovi, ne im se znae ni broj.
забележете ја дебелината на металот. Ова е за да издржи суперсонични брзини. Шансите се дека е Кинжал.^^ Досега неколку пати имаше смеење на лошата фотомонтажа (и билмезите кои се палат пропанда).
Бугариве секогаш каснат.
Мислиш хиперсонични брзини....иначе држи вода аргументот.забележете ја дебелината на металот. Ова е за да издржи суперсонични брзини. Шансите се дека е Кинжал.
Отидено наачисто со памет е ова све.
Микола од браварската работилница добил погрешни димензии... Ама сега кога се истрчаа од стејт департментот, нема враќање. Кинжал е и точка.Мислиш хиперсонични брзини....иначе држи вода аргументот.
... а не си ја ни пушел тревата.Дури и трева му ставиле малку....тоа ме убеди дека е кинжал, искрено.
Прегледај го приврзокот 378196
Jas isto zabelezvam cudno pedersko odnesuvanje vo tvoite postovi. Sansite deka si bugarsko pederce se ekstremno golemiзабележете ја дебелината на металот. Ова е за да издржи суперсонични брзини. Шансите се дека е Кинжал.
Dimenziite tocni bile no drebongot ruski i ima luft malce. Ili takvo imale, takvo klale, sto ima vrska, bitno da leta.Микола од браварската работилница добил погрешни димензии... Ама сега кога се истрчаа од стејт департментот, нема враќање. Кинжал е и точка.
Neznam oti do Moskva ne prodolzile .Па што не продолжија до крај да си повратат целосно териториите? Што застанаа? Што толку оружје им доставија? Што цело време просат кај стигнат за било што? Од кај се 400.000 неповратни загуби у људство?