Евролига 22/23

Кој ќе ја освои Евролигата?

• Вкупно гласачи
    13
  • Гласањето е завршено на .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.118
Поени од реакции
13.446
Одлично враќање на Партизан после 8 години во Евролигата. Кој го прати знае низ какви гомна помина клубот.

Од поглед на двомечот со Реал. Имаа меч топка, изгубија.
Фелј, далку од фејл дека се.

Очекувам наредна сезона пак да играат во завршницата. Им треба малце подолг ростер, и поквалитетен. Буџетот за наредна сезона ќе биде повисок. Ако не се лажам околу 9-10 милиони. За оваа сезона им беше 7.5.
Автоматски споено мислење:

На страна Партизан.

Љуљ, Родригез и Фернандез. 200 години заедно имаат. Фосили.

Али и тоа како убиствени фосили.

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.490
Поени од реакции
10.086
Eпа тоа е проблем, што нигерското шо го направија у втората не го критикуваш и не му замеруваш ич, всушност Партизан тука ја изгуби серијата, а не зашто имале тенок ростер, или замор или ова или она, него тука наседнаа и си нанесоа многу поголема штета на самите себе, отколку што тоа беше случајот со Реал што уствари им пресуди дома на не победат ниту една утакмица во ситуација кога на гости едната беа во егал а друјгата ги УТЕПАА.

Наместо да се присебни и да не потпаѓаат под никакви провокации, они малце фалеше и таа службено да ја загубат. После тоа секако без Пантер 2 и една без Лесор, а Таварес назад, нормално дека Реал ќе се големи фаворити ама да беа малце попаметни србиве тоа немаше да биде случај, една дома сигурно добиваа ако беа со фул ростер. Едноставно Реал беа тотално деморализирани и психички уништени се виде тоа и после блоуаутот у втората ама за комлетна реанимација и враќање на живот се погрижи цел тим на Партизан нарочито Лесор и Пантер.

Ако ко навивачи се мавате у гради без оглед на се и се гордеете на тимот би рекол дека сте малце delusional, зашто на крајот од денот пак овој Партизан може да остане и без ниту една титула сезонава и секако веќе останаа без фајнл 4, ова второво под дифолт им ја правеше сезонава фантастична а и би рекол после елиминација на еден Реал Мадрид имаа и изгледни шанси да направат неверојатен успех и да земат европска титула. Тенка е линијата во спортот помеѓу рајот и пеколот, тоа многу големи тренери го рекле, за ваша жал Партизан иде накај второто и тоа не зашто имаат тенок ростер, или зашто Реал се Реал, ноуп, најмногу ради умрената реакција на цел тим у вториот меч кој веќе им беше добиен.

Да не беше тој момент немаше да го пишам ова, тие им се силите и тоа е тоа, у случај Реал да ја свртеа, ама Партизан докажа дека сезонава за нив само небото е граница така да како и да ја вртиш, начинот на кој дозволија да изгубат у оваа серија е катастрофа за нив од епски размери, ова со овие плус 15 денес е само бонус.
apla bezveze ti e muabetot.

ok, greska na panter na vtorata, nasedna naivno. verojatno kje gi dovrsea bez taa suspenzija. i so suspenzija bea ramnopraven rival na dvete doma.

cetvrtata utakmica ja dobivaa vo ponormalni uslovi. za zal, uzasni okolnosti, i se igrase vo najlos mozen moment.

igraa plejof vo prva sezona evroliga, so im garantira nastap za naredna i dobri finansii, toa e bitnoto, go pisav istoto i posle vtorata i stojam na toa.

moze da ostanat bez titula, tocno. zvezda ima podebel roster od niv i se mnogu poodmoreni. mislam deka partizan kje ima prednost na domasen teren godinava, pa zdravje kje vidime.

postavija rekordi za gledanost, poseta vo gosti, najjaka atmosfera, timot izvadi rezultati mnogu podobri od ocekuvanjata pred start, jas nemam nikakvi zamerki, sekoj moze da si analizira spored svoi ocekuvanja i veruvanja.

stoam na toa, koj i da pominese vo ova polifinale, kje go jadese full od barsa vo kaunas. nareden vikend e, kje pravime muabet.

Член од
30 декември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
222
zaboravate eden mnogu biten element, vo momentot koga e Partizan vo nalet ne da odi na F4, tuku i ramnopravno da se bori so site tamu, golemiot voja go potegnuva prasanjeto za nepalteniot porez, odednas ne e vo fokus igrata, atmosferata i sportot tuku ovoj element i to a s eprezema. rakovodstvoto povece se bavi so toa kako da mu se dodvori na pickoustoto gjubre odkolku da ja spremi psihicki ekipata, a ovoj pritisok se prefrla i vrz Zeljko.
vo 4ta utakmica nevideno vlijanie ima i ona sto se sluci na Vracar vo uciliteto, mesto praznik na kosarka imame parastas atmosfera i se trgna nadolu, ako uspee da psihicki da gi digne sega Zeljko ke bide gusto vo ABA

Член од
16 април 2014
Мислења
7.349
Поени од реакции
11.788
Бидете малку реални пичкаму, имаа 2-0 водство и 2 меча дома, од кои што во првиот имаа и 15+ предност а во мајсторката 20 поени предност. И после сето тоа вас Коста Кецманович ви е крив.
Повратете, ќе ви олесни.

Член од
30 декември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
222
bidejki bev i na dvete vo Arena ti kazuvam za malku posiroka slika, ke ni olesnako ubavo povleces ....

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.490
Поени од реакции
10.086
Член од
11 април 2023
Мислења
2.157
Поени од реакции
7.219
Реал ќе земе и баскет еуролига и фудбал лш, нема појак и помоќен спортски колектив на светот од Реал Мадрид.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.157
Поени од реакции
7.219
Звезда испаднаа ептен пацери

Член од
11 април 2023
Мислења
2.157
Поени од реакции
7.219
Гран Канарија освојувачот на еурокуп оваа сезона го откажа учеството во Еуролига за следната година.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.490
Поени од реакции
10.086
nekoj link kaj so ima stream za evroliga za vecer?

Kajgana Shop

На врв Bottom