Пукање во школо во Белград

• Креатор на темата Креатор на темата Sladoledzija
  • Време на започнување Време на започнување
Ама арни испаднавте, си ебало мамата. Туку сеуште можеш, ко воли нек изволи. Повеќето од денешните деца јаделе ќотек дома, па не сум чул некој да биде одземен.
Na denesnite tonot da im go povisis ke se rasplacat, nokjni mori ke imaat a ne pak nesto drugo. Imas zaprimeteno, nema povekje nemirni deca tuku hiperaktivni ;) .
Inaku aj da ne dolzam, na ova mislev samo mi e maka da se objasnuvam
Ами која генерација ги расте и воспитува овие новиве?
Gi vospituva i raste generacija, ili del od nea koja misli deka ke napravele kojznae sto vo zivotot ako tatkomu im bil drugar namesto roditel. Se nekako mi deluva kako da ne im izleguvaat matematikite vaka po desavkite sto poleka stanuvaat sekojdnevie. Ali ok tik tok e kriv i filmovite polni so nasilstvo. I pesnite polni so nemoral (y)

сега ќе оправаат криви дрини ќе ги бараат причините, траумите. А ова детиште на крај ќе го ослободат пошто нема 14 години. Треба некои закони да се сменат, пошто деликвенцијава кај младите е многу поголема него што била.

Све се иде со изговор дете е, не знае, невино било демоните го терале.

Da si go izgledate ovoj dokumentarec, Eric Harris i Dylan Klebold se rolmodeli na vakvite slucai. Maliov garant gi ima iskopirano spored spisokot i semata pa i molotovite kokteli.

Problemot e vo orudieto doma, vo momentov vo USA se slucuvaat masovni ubistva sekojdnevno, na rab se na gragjanska vojna. Ide Amerika doma kaj nas.
Da nemal dostapno oruzje nemalo da ubie.

Прегледај го приврзокот 377426
Kako e dostapno ako bilo vo sef na tatko mu?

Sip.tarite redovno nosat nozevi u si bucaat po nekoj vo avtobusi, nikoj ne se pozalil za dostapni nozevi...

Kako e dostapno ako bilo vo sef na tatko mu?

od kaj znam, toa ke se dokazuva so tek na vreme. i nas kao deca ni kriele stvari pa sme znaele kaj se. ne se mutavi decava, 13-14 godini ima ne e ni dete sto se vika.

ovakvi ke ima sekogas, se nadevam u pomal broj kaj nas poso nemame oruzje po doma barem ne nie makedoncite. mene me plasat ovie so slavat ubistvo na profesorka, ubistvo na soucenicite i onie sho se kezat nadvor u dvorot. idiokratijata dojde porano od so se ocekuvase, nekako zivotov na planetava ne go percepiraat kako seriozen.. ne moze nekoj da mi kaze deka nie u sedmo ili osmo odd sme se smeele na smrt. Ne' dopiralo do srz ako nekomu nesto mu se sluci od bolest ili nesrekja. Ova sea malisanive se retardirani.

od kaj znam, toa ke se dokazuva so tek na vreme. i nas kao deca ni kriele stvari pa sme znaele kaj se. ne se mutavi decava, 13-14 godini ima ne e ni dete sto se vika.

ovakvi ke ima sekogas, se nadevam u pomal broj kaj nas poso nemame oruzje po doma barem ne nie makedoncite. mene me plasat ovie so slavat ubistvo na profesorka, ubistvo na soucenicite i onie sho se kezat nadvor u dvorot. idiokratijata dojde porano od so se ocekuvase, nekako zivotov na planetava ne go percepiraat kako seriozen.. ne moze nekoj da mi kaze deka nie u sedmo ili osmo odd sme se smeele na smrt. Ne' dopiralo do srz ako nekomu nesto mu se sluci od bolest ili nesrekja. Ova sea malisanive se retardirani.
Pa... ne moze amerikanskata za oruzja da se tera vo situacijava bas posto tehnicki e ekstremno tesko da imas legalno oruzje, za razlika od sad. Toa sakam da kazam.

Luzerot e so psihicki problemi, ne mozel da se spravi so emociite i sea ke skape zatvor dozivotno.
Samo sho tamu ke trpi buling 100 pati polosh, sho e edina svetla tocka u tragicnava situacija.
Автоматски споено мислење:

И шо кажа сега?
Koja e alternativata?
Da mu se dava znacenie i slava i simpatii i sozaluvanje so dokumentarci? Ili da mu se napravi zivotot pomizeren?

...видите што прават неколкуте 13 годишници за време на училишен час по англиски јазик, само пред три недели во едно романско училиште, додека наставничката предавала и пишувала на табла, не смее да удри, не смее да каже ништо, оти ќе ја избркат од училиште како неспособна и булинг врз учениците, па со солзи во учи со голема тешкотија се воздржала додека околу неа инпровизирајќи сексуален маневар на учениците врз наставничката, снименото видео од ученици излегло на НЕТ и сите се згрозени од тие ученици кои добиле САМО укор и намалено поведение, е тоа е нашата реалност, новата младина на новото слободно општество, неписмени, невоспитани, збеснати!

Последно уредено:
i sea ke skape zatvor dozivotno.

Колку што разбрав, спрема законите во Србија не може кривично да одговара затоа што е под 14 години. Тешко затвор, најверојатно ќе помине во лудница извесно време и толку.

Колку што разбрав, спрема законите во Србија не може кривично да одговара затоа што е под 14 години. Тешко затвор, најверојатно ќе помине во лудница извесно време и толку.
Ne, ke go pocekaat do 18 i posle ke mu sudat ko na vozrasen. Vo meguvreme vajda ke bide vo popraven dom. Ne znam.

сите што сте пишале копилето трпело врсничко насилство, ај не ме дупете

како можело да испланира се, да убива по список и план а не можело са се одбрани од врсниците

Све се иде со изговор дете е, не знае, невино било демоните го терале.
Дете е, не знае, невино е до одредена граница. Кога ќе ја помине границата, веќе не е дете, туку е во случајов убиец.

сите што сте пишале копилето трпело врсничко насилство, ај не ме дупете

како можело да испланира се, да убива по список и план а не можело са се одбрани од врсниците
Па еве вака решил да се одбрани.

Сите овие деца имаат потреба од разговор со психолог под итно.
Ќе им го почеша психологот само. :D
За онакви лекот е само кршење по некој прст од син/внук на професорката, особено прстот што ѝ го пикуваа во уста.

Порталиве се тешко срање , тотално нова приказна за тоа што се десило

Ne, ke go pocekaat do 18 i posle ke mu sudat ko na vozrasen. Vo meguvreme vajda ke bide vo popraven dom. Ne znam.

Не може да му судат како на возрасен за дело што го направил кога имал 13 години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom