Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.010
- Поени од реакции
- 83.400
не беЗа љубителите на инфографик картуниш воени анализатори.
лаже
овој е на руски платен список
Гардијан рече дека уште лопати им останале на Русите
не беЗа љубителите на инфографик картуниш воени анализатори.
Негде има најавено дека ќе биде за 14 дена?па за контраофанзивата, сигурно не си аутист да му се сневиди.
Исто како што имаше најавено дека киев ќе падне за 2 дена.Негде има најавено дека ќе биде за 14 дена?
А од кај па тебе инфо дека Русиве пропаднале? Стринати да не работи за ЦИА или вебдевелопинг прави за сајтот на Пентагон? Како ти што тврдиш дека Русиве пропадната е . Дека со лопати војуваат после губењете на целиот арсенал за офанзива. Така некој друг си гледа друга приказна.Од што ве читам на темава, мене не ми е јасно како може толку необјективно да размислувате или да восприемате факти и информации за таква далечна тема (за нас) како што е војната во Украина. Еве и нека не е не битна темата за Украина, нека ви е посебно битна, не разбирам како целиов процес на размислување ви почнува со догма “Русија победува” или “Русија е најдобра” па од таму се движи кон селективно прибирање на информации. Скролаш на твитер и гледаш видео од срушен руски авион - “хмм ова видео ќе го скокнам, не е битно”, скролаш до видео кај што руси гранатираат украински позици - “е ова видео ќе го пуштам на кајгана со наслов: ги требат нацистите”. Или десет статии за тоа зашто Русија губи во војната не се битни и се пишувани од платеници, ама баш таа една статија дека Русија победува пишувана од авторот Tyler Durden е точната која ќе се решам да ја постирам на кајгана да хо потврдам мојот став кој што не може да биде грешен. Не ми е јасно како не можете да покажете способност за критичко размислување на тема од која не сте ниту лично ниту финансиски засегнати.
Сфаќам да имаш став и мислење, и јас сметам дека украинците беа насанкани од САД да влезат во само уништувачка војна, дека директни и можда најголеми виновници за војната се неспособните украински политичари кои немаа вештина или желба да го решат спорот на маса наместо да гинат млади луѓе. Ама ради тој став не си стварам комора во главата која ја полнам ексклузивно со афирмативни информации дали вистински или лажни кои ми идат во прилог на моето мислење. Тоа мислење што го имам или вие што го имате нема да го смени фактот дека Русија се посра, дека украинската армија испадна посилна и по борбена од што се очекуваше а руската армија послаба и по неспособна од тоа што се мислеше.
Колку што знам тука нема некој вработен во руски генералштаб или во ФСБ, не сте вработени ко адвокати во судска парница да ја браните Русија, нема надредениот да ви се лути ако кажете лош збор или изразите сомнеж. Нема да ви се стопи мозокот ако размислувате критички надвор од комодитетот на тоа што сте го замислиле ко правата вистина. Тоа што ви е желба не значи дека ќе се случи и треба барем да сте способни да увидите дали ја бива или не ја бива работата.
Пак ли истиот муабет. Тоа со 3 дена си го пишувавте вие самите тука на темата.Исто како што имаше најавено дека киев ќе падне за 2 дена.
Не дека само тоа им е проблем, очигледно се припремаат уште. Ама ете го цело лето. А за како да сметаш, вајда секако може да се смета тука. И Крим да го заземат вајда ќе се најде некој механизам за тешење, дедоларизација, дегасификација и тн.Тешко да има офанзивни дејствија наредниве две недели. Се очекуваат врнежи во повеќето региони во Украина. Од 20ти натаму би требало да прекинат дождовите. Па ќе судиме после. Нека каже @Ne_sum_ja како да сметаме дали ќе е успешна офанзивата или не е.
Зашто да имам агенда да терам побогу што е со фолијашкиве муабети. И јас сум мислел дека некои чекори се калкулирани за подобра позиција се додека времето не покажа од денешна перспектива колку лошо им беше организирана воена операција.А од кај па тебе инфо дека Русиве пропаднале? Стринати да не работи за ЦИА или вебдевелопинг прави за сајтот на Пентагон? Како ти што тврдиш дека Русиве пропадната е . Дека со лопати војуваат после губењете на целиот арсенал за офанзива. Така некој друг си гледа друга приказна.
Се поставуваш како авторитет кој нема грешка сите информации му се при рака. Да не си на фронт случајно? Па вака по апсолутизам да прогласуваш некои работи?
Дај олабај, не замарај. Терај си со агендата. Ама за тоа да повикуваш да мислеле тревезнено членовите ака со твои очи. Смешно звучи во најмала рака.
Од одење на Одеса, спојување со браќата од Транснистрија или бркање на Украинците преку Дњепар, паднавме до “хахах Украинците не можат офанзива да спроведат”. Како тргна работава пред година дена далеку стигнавме дефинитивно.Тешко да има офанзивни дејствија наредниве две недели. Се очекуваат врнежи во повеќето региони во Украина. Од 20ти натаму би требало да прекинат дождовите. Па ќе судиме после. Нека каже @Ne_sum_ja како да сметаме дали ќе е успешна офанзивата или не е.
Проблемот е тоа што тврдиш дека Русија е пред воена пропаст. И според тебе тоа е апсолутна вистина. Се повикуваш на тоа дека промашиле со проценката на воената способност на бандите на Бајден. Као демек немале информации дека 8 години се спремаат за воен конфликт . Мислам тука е логиката. 8 години се доволни не армија да спремиш. Абе од пиле млеко ќе се произведе за 8 години.Зашто да имам агенда да терам побогу што е со фолијашкиве муабети. И јас сум мислел дека некои чекори се калкулирани за подобра позиција се додека времето не покажа од денешна перспектива колку лошо им беше организирана воена операција.
Шо ќар иам па да убедувам некој тука или да бранам некоја про ваква или таква позиција. Ептен сте забегале по темиве.
Да де. Ги спремаат Леопардите а нели и Абрахмси се очекуваат Септември натака.Не дека само тоа им е проблем, очигледно се припремаат уште. Ама ете го цело лето. А за како да сметаш, вајда секако може да се смета тука. И Крим да го заземат вајда ќе се најде некој механизам за тешење, дедоларизација, дегасификација и тн.
Мое мислење треба да испорачаат нешто ко претходните 2 офанзиви(Харкив и Керсон) за да имаат подршка за наредна. Значи прогрес што би дал надеж дека воено можат да ја завршат работата во наредни 2-3 години.
Кој мислел?Тоа мислење што го имам или вие што го имате нема да го смени фактот дека Русија се посра, дека украинската армија испадна посилна и по борбена од што се очекуваше а руската армија послаба и по неспособна од тоа што се мислеше.
cekaj be covek kaj se brzas? tek sme u sezona 2, ovaa sezona a najverojatno i narednata ke bide meleno meso, begstvo na uste 5-6 mil ukrainci od ukraina, gubenje na poddrska od zapadnjacite (narodot)... slednata sezona ke bide zaebana za urkite, ke ima izbori vo usa, fokusot veke nema da e na niv. ke si potrae ova podolgo ke ima sezona i odenje do odesa a ako treba i lviv.Зашто да имам агенда да терам побогу што е со фолијашкиве муабети. И јас сум мислел дека некои чекори се калкулирани за подобра позиција се додека времето не покажа од денешна перспектива колку лошо им беше организирана воена операција.
Шо ќар иам па да убедувам некој тука или да бранам некоја про ваква или таква позиција. Ептен сте забегале по темиве.
Автоматски споено мислење:
Од одење на Одеса, спојување со браќата од Транснистрија или бркање на Украинците преку Дњепар, паднавме до “хахах Украинците не можат офанзива да спроведат”. Како тргна работава пред година дена далеку стигнавме дефинитивно.