Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.334
Ништо, не вреди да се заморуваш со нив.Ок и што корисно напишале овие твојве окултисти?
Ништо, не вреди да се заморуваш со нив.Ок и што корисно напишале овие твојве окултисти?
Ништо, не вреди да се заморуваш со нив.
Ако не вреди може да се бриши темата убаво реков....Ништо, не вреди да се заморуваш со нив.
За тебе не вреди, а ти не си премногу битен во однос на другите кои ќе најдат нешто низ темава![]()
![]()
Ако не вреди може да се бриши темата убаво реков....
Ти се имаш разминато со поентава на реалностаЗа тебе не вреди, а ти не си премногу битен во однос на другите кои ќе најдат нешто низ темава
Научи се да читаш внимателно, за да знаеш што ти зборувам - инаку ќе се разминеме.
Што сум нашол, мое е... сакаш одоколу да дознаеш откако се зафркна со глупите навреди што ми ги упати...Ти се имаш разминато со поентава на реалноста![]()
![]()
![]()
Што да најдат во темава пакост???
Без никаква корист?
Многу одамна читав една книга со Хатха Јога и не се сеќавам добро што пишуваше. После многу години кога ќе се сетам на кундалини змијчето и Хатха Јога, си мислам веројатно книгата беше симболична, се однесуваше на инвестирање и Беркшир Хатхавеј. Можно ли е?Советот е да намалиш малку, диши... раџа јога малку.. .почни со јама и нијама, по се изгледа тоа не ти е добро во животот:
Можно е.Многу одамна читав една книга со Хатха Јога и не се сеќавам добро што пишуваше. После многу години кога ќе се сетам на кундалини змијчето и Хатха Јога, си мислам веројатно книгата беше симболична, се однесуваше на инвестирање и Беркшир Хатхавеј. Можно ли е?
читаше книга за јога и уствари сфати дека книгата се работи за инвестирање?Многу одамна читав една книга со Хатха Јога и не се сеќавам добро што пишуваше. После многу години кога ќе се сетам на кундалини змијчето и Хатха Јога, си мислам веројатно книгата беше симболична, се однесуваше на инвестирање и Беркшир Хатхавеј. Можно ли е?
Esotheria српската издавачка куќа или на тема езотерија книги?Ќе има нешто од езотерија оваа година на саем на книга или тешко? Кај кои издавачки куќи да погледам.
Колку не ми се чита српски , таа издавачка куќа сеуште постои или одамна не работи? Оти сите книги од нив само на половно ги наоѓам. Саемов е слаб оваа година, дури и по број на посетители. Miskatonic и Scarlet Imprint не ми гинат.Esotheria српската издавачка куќа или на тема езотерија книги?
Ако има било што - извести![]()
Сеуште постои и преведува на српски.
Заборавив да прашам минатиот пат:Miskatonic и Scarlet Imprint не ми гинат.
Главно купувам гримуари од пред 20ти век и одвреме навреме современа литература околу истите. Од Scarlet ја имам Grimorium Verum на Jake Stratton Kent а од Miskatonic ја имам Gateways Through Light and Shadow од Frater Ashen Chassan. 28 книги за сега, скромна библиотека во споредба со некоиЗаборавив да прашам минатиот пат:
Што имаш дома или што имаш порачано од овие издавачки куќи?