Eden post pogore imas napisano kako bratuced na kolegata kupil tesla pa edvaj ja prodal, a sea ko demek se si pisal od iskustvo i ne si kazuval prikaski od drugari.![]()
![]()
.
Bilo koja kola od koa ke ja zemes od salon cenata i pagja uste koa ke ja izneses od kaj niv, taka da ne znam sho te cudi. Druga rabota e sho ne sekoj saka da kupi Tesla taka da nisto cudno sho edvaj ja prodal.
Sporeduvas kvalitet na koli i enterieri gledajki sliki po sajtovi sho bas i nema smisla.
Ne znam ni sho se raspravate za kineski koli. Ako ti se svigja kupi si ja. Kolite u princip se kupuvaat poso ti treba i poveketo ke kupat bilo kakva i do odreden budzet samo da gi prevezi od A do B. Ostanatite kupuvaat koli sho im se po kejf i ke begaat od kinesko.
Da kupis kineska kola a da ne si u Kina e isto ko da zemes Tesla u Mk i da se cudis kade ke ja polnis(koga si na pat).
A kako ce bidi da naucis da citas Makedonski i da razmislis sto sum pisal i sto sum sakal da kazham??
___________________________________________________________________________________
Da kolite gubat vednas koga ce gi iznesis od Salon ama ne gubat 45000€ za nekolku meseci!
I ne sporeduvam Koli po Sajtovi tuku Ako znaese da citas ce procitase deka sum sedel vo Xi uste vo vremeto koga bese vo Entwicklung (Vo razvoj) i sum bil prisuten duri i vo Windkanal kade sto ja testiraat aerodinamikata. !
Znaci uste pred da bidi pusten vo serisko proizvodstvo!
I nie se raspravame za kineski Koli zatoa sto za edna realna cena i ce dobijas MNOGUUUUUU Kola!
A ne kako kaj smrdeno BMW ili uste poloso Tesla kanacka samo MNOGU DJUBRE za USTE POVEJCE pari!!
Vo prevod za nepismeni, 80000€ za Kineski Rols Rojs so neverojatno mnogu oprema, BMW so mnogu pomalce oprema, pomala kola, pomal luksuz.... za 129000
Znaci 49000 zasteda.
I Ako kupis Tesla ce si ja polnis doma v Garaza ( zatoa sto se poli i NA 220V domasna struja ) i ce imas dovolno Struja za edno 300-400Km sto skoro i sigurno nema da gi pominis vo tekot na denot dodeka stasas doma!
Ama da se povtoram uste ednas,
Treskate gluposti od tv gledanje a mozokov vi e vo od Kurot glavata.