Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.319
- Поени од реакции
- 12.336
- Локација
- Македонија
- Веб-сајт
- heptagramxi.wordpress.com
Мислев наназад, една или две страници, во однос на ова што ти ме праша за верувањето и разумот и слично... многу се 2000 странициКаде тоа јас се рамнам со гореспоменатите??? Ниту пак сум нешто многу образуван, за разлика од некој овде...
...
Зборот религија, ќе ги избегнувам колку што можам, бидејќи не ми помага многу во денешно време. Со текот на годините, овакви зборови добија различно значење, намерно или ненамерно.
Не наметнувам никому мое верување, по родители православно,
но го доживувам од страна на некои форумски ликови како такво.
Велиш, наназад да прочитам, ама 2000 страни, најверојатно бесмислени расправии меѓу верници и неверници, немам намера ни во сон.
Ако ме примите во дискусија да се вклучам од овој момент, пеким.
Ама ако реагирате како „цвеќката“ кој не сака да дебатира со мене, пак пеким... ке се повлечам во мојата тишина.

Никој не наметнува ништо тука... на подфорумов Религија сме да дебатираме, да се расправаме, докажување, убедуваме во нашите ставови... едноставно дискутирање.... осетливи теми има, некои намерно доаѓаат и провоцираат, не се заморуваат со религиите во светот, верувањата, но сепак ете доаѓаат и зборуваат... се додека нема лични навреди, дозволено е да се зборува и дебатира.
Тоа дека некој наметнува нешто го велат оние кои немаат што да кажат за своето па мора да го оцрнуваат другото со муабети како се приморува некој да биде нешто што не сака... тоа се стари работи, денес треба да си будала или роб за да дозволиш некој насила да направи од тебе нешто што тебе не ти е во природа да бидеш!
Не можеме никој да натераме да биде нешто друго од она што од внатре му вели да биде...