Пророкот
Ќе ме биде...
Ти да имаше мозок, ќе напишеше нешто паметно. Се си има свое.
Јас пишувам паметно, ама не си доволно паметен за да препознаеш....ќе да е до тркалата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти да имаше мозок, ќе напишеше нешто паметно. Се си има свое.
Јас пишувам паметно, ама не си доволно паметен за да препознаеш....ќе да е до тркалата.
Ајде да те прашам нешто, да беше роден во Иран наместо во Македонија, за која религија ќе мислеше дека е единствена вистинита?
Џабе, не можете да да го измамите на @PROROKOT само тој знае дека све почнало од црквата...све друго е лага !
@PROROKOT сигурно е и експерт за вакцини...и знае дека кој се вакцинирал го примил жигот на зверот...
И то точно од оваа македонската православна црква. Таа е бастион на сите вистини, сите други религии се лажни. Ептен имал среќа @PROROKOT, се родил токму тука, кај највистинитата од сите цркви. Права седмица на лото му паднала.
Да не знае човек дали да се смее или да плаче.
Јас имам едно прашање како тоа Исус од Израел (евреин или муслиман) таму тие религии преовладуваат...
А само ние, Србија, Русија, Грција, Бугарија и Романија православни....
На кој основ...
Нели Евреи треба да сме и ние aко сме како Исус...
Или јас нешто лошо поврзувам.
ПС. Немам ништо против Православна вера но зошто мислиш дека само таа е исправна...
Секако 90% од сите тука сме православни.
Баш чудно што Американците немаат приказна за нивна вера и Бог како и другите држави (Кина, Индија,Израел и други)
И на кој начин човек би се поврзал и би бил близок со Бог и тој биг-банг го направил некој...?@Bafra
Еволуција постои. Значи евоулираф онија кои тражиф боље услови за живот, па адаптирајки се, они се мењаф, генерацие и генерацие, миљони и миљони године, а не десет иљаде. Природна селекција, поларан зајак е бел зшто само такој се камуфлира и бега од предатори.
Комарци ги има сфугде на сфет, у различни видови, значи они успеваф да преживиф и га праиф тој сосема умешно, затој не се ни мењаф. Ајкуле исто, крокодили,значи пуно врсте, а не сфи.
Сфе зависи у коју добу и средину живиф и како се развиваф. Зшто на Мадагаскар(меѓу најстари острови, прф се цепи од Пангеју) има некои врсте што жииф само тамо, Галапагос исто.
Која врста не успее да евоулира, снему гу. Мамути куде су, мегалодони?
А за комарци поточно, куде су оника комарци ск што биле големи како сокол например. Имало е, најдени су фосили.
Големи биле ради зголемено количестфо на кислород у атмосферу. Затој и диносауруси биле огромни, а и постојале шкорпие големи како фиќо.
Ја знам дека постоиф глупи људи и емал процент на тија што су изумители. Ама кој е криф за тој? Систем, религи е, лоби, медиум, сфакакфи протагонисти и секте кои на изопачен начин сакаф да га ипереф човечки мозак. Едноставно такој е. Овија гранке су заступени и у науку. Ама ипак наука е тај која дава цфрсти докази за сфе. Увек ке постои друга страна која вика дека наука е зло, лукавиот хаха какф никнејм.
За настанак на универзум можемо да нагаѓамо само. Океј биг бенг е најлогично докажан, Хабл гу откри Андромеду, значи не е една галаксија, пуно су, кои се одалечуеф. Ама како што и около биг бенг никад нема да дознаемо.
Ама барем како се стфараф ѕвезде и планете и живот на њима, е тој е доста убаво објаснето и разуман памет ако размисли убаво е повистинито од тој дека земња е стара 6000 године, Исус воскреснаја, Адам Ева и слични приказне.
Само да прашам, бидејќи на се постоечко му треба креатор, а креаторот постои, кој го креира креаторот?
Еволуција постои. Значи евоулираф онија кои тражиф боље услови за живот, па адаптирајки се, они се мењаф, генерацие и генерацие, миљони и миљони године, а не десет иљаде.
@PROROKOT сигурно е и експерт за вакцини...и знае дека кој се вакцинирал го примил жигот на зверот...
Универзалниот креатор никој не го креирал, од тоа/тој после произлегуваат сите други креации и размножување.