- Член од
- 3 ноември 2009
- Мислења
- 6.816
- Поени од реакции
- 40.110
Па не е некоја заклана улична џукела за да се потресуваат и искачаат на протести. Се знае кои се приоритетите на бањатото граџанство.
Непопуларно мислење кај македонската маса. Македонецот е маж ако се разбира од гаража, оди на лов, гледа фудбал и мајсторува по дома. За секој физички инцидент, дури и кога треба да брани образ на своите најблиски автоматски се повлекува. И истите тие татковци и браќа гласаат утре за сдс, честитаат Бајрами, наместо природниот збор го употребуваат Албанци, те осудуваат и превртуваат очи на твоите радикални ставови за исти вакви слични ситуации. Каде и кога се губи она достоинство на машкост, момент кога мораш да ја употребиш физичката сила во ситуации кога е неизбежна не ми е јасно, претходните генерации не биле вакви, од кажувањето на постарите, од случки кои ми ги кажувал и тато кога учел во Чаир младината а општо мажите не биле како генерацииве што идат после 90та па наваму.Од немање браќа и татковци ова се случува. Да би имало, наредно сабајле во тоа автобус двајцата напаѓачи треба да се во крв и после со недели легнато на апарати, пет були да не можат да ги исплачат.
Ама не може и образот на сестрата/ќерката и Неа Мудања. Тешки се дилемите на каурот
Имам една случка од таму, некаде околу пред независна Македонија ќе му дојде накај 90та, исто вака некој шпон матретирал некое македонско девојче, некој рандом Македонец што не ја ни знаел, го убил од шамарање шпонот, а истиот бил син на некој во тоа време по Скопје, не онака обичен средношколец. Денеска во 2023, Македонците женските не можат да си ги одбранат од браќата, сум гледал такви гадни ситуации што сум мислел затвор да легнам и да ги одлежам од шпонот до македончето што се прави асфалт.Непопуларно мислење кај македонската маса. Македонецот е маж ако се разбира од гаража, оди на лов, гледа фудбал и мајсторува по дома. За секој физички инцидент, дури и кога треба да брани образ на своите најблиски автоматски се повлекува. И истите тие татковци и браќа гласаат утре за сдс, честитаат Бајрами, наместо природниот збор го употребуваат Албанци, те осудуваат и превртуваат очи на твоите радикални ставови за исти вакви слични ситуации. Каде и кога се губи она достоинство на машкост, момент кога мораш да ја употребиш физичката сила во ситуации кога е неизбежна не ми е јасно, претходните генерации не биле вакви, од кажувањето на постарите, од случки кои ми ги кажувал и тато кога учел во Чаир младината а општо мажите не биле како генерацииве што идат после 90та па наваму.
Пред тебе ти прават најголеми филмови како кознај какви тепачи се, тука сме ако треба...во пракса сите мики маусиНепопуларно мислење кај македонската маса. Македонецот е маж ако се разбира од гаража, оди на лов, гледа фудбал и мајсторува по дома. За секој физички инцидент, дури и кога треба да брани образ на своите најблиски автоматски се повлекува. И истите тие татковци и браќа гласаат утре за сдс, честитаат Бајрами, наместо природниот збор го употребуваат Албанци, те осудуваат и превртуваат очи на твоите радикални ставови за исти вакви слични ситуации. Каде и кога се губи она достоинство на машкост, момент кога мораш да ја употребиш физичката сила во ситуации кога е неизбежна не ми е јасно, претходните генерации не биле вакви, од кажувањето на постарите, од случки кои ми ги кажувал и тато кога учел во Чаир младината а општо мажите не биле како генерацииве што идат после 90та па наваму.
Не знам која генерација си ама овие нашиве 00 па нагоре не ти ни прават филмови, од старт си знаеш дека нема што да чекаш да те брани некој во таква ситуација.Пред тебе ти прават најголеми филмови како кознај какви тепачи се, тука сме ако треба...во пракса сите мики мауси
Најголем проблем околу ова се двојните аршини при примена на законите, кои државава ги применува како маќеа за Македонците, а за Албанците не важат, како што гледаме од милион примери секојдневно.Денеска во 2023, Македонците женските не можат да си ги одбранат од браќата, сум гледал такви гадни ситуации што сум мислел затвор да легнам и да ги одлежам од шпонот до македончето што се прави асфалт.
Не живееме во Албанија да се жалиме за тоа, државата е Македонија и не сме требалонда дозволиме тоа да се случи. На крајот од денот не може државата и законот да ме спречи да се ставам во одбрана на ќерка и женска во некоја ситуација како оваа во автобусот.Најголем прпоблем околу ова се двојните аршини при примена на законите, кои државава ги применува како маќеа за Македонците, а за Албанците не важат, како што гледаме од милион примери секојдневно.
Сакам да кажам, нема да ти биде судено правично, сигурно, во еден таков претпоставен случај.
Тоа е факт, со кој се соочуваат сите.
Vo sushtina istoto shto sega oni go pravatНе можам да си го најдам постот,таму средношколски денови од Соборна до Ѓорче шипттар не смееше на автобуска да чека автобус,ако се сомневаш прашај го колку е саат.Ако одговори "сатот је" директно тупаници до несвест.Ако не се најдеше ништо,ете ги од комуналец што метат улици,ни криви ни дужни со даски,летви,се што ке ти се најде при рака.Потреба се чуствуваше да се најде и тепа шипттар по секоја цена.Не се чекаше да се доведеш у ситуација да се браниш,туку напаѓаш.Кога ке му стават конци на глава на 60 годишен шљунга од Арнаќија,тешко дека ке ги учи внуците да силуваат каурки по автобуси и да тепаат каури без потреба.Ех,беа тоа времиња кога децата се викаа Ванчо,Игор,Зоран,Дуле,Кире...Јеби га
Не бе...за кој за жал гласав
Дали почнуваш да разбираш како им е на Македонците од Кичево и Струга, кои за жал гласаа за албански градоначалници, по изјавата на Груби дека „Кичево е воен плен од 2001 година и Македонец не сме да биде градоначалник на Кичево“?Каков дебил треба да си да поврзеш автопат кон Албанија со некаков проект Голема Албанија?
Ги читав критиките кон проектов како сериозни и нормално и јас сум против корупција ама со изјавава на такозваниот политичар од Куманово за кој за жал гласав и јас почнувам да разбирам зошто фашистите од форумов се против автопатот.
Пуно, не ти оди тебе гласање за каури, очигледно. Се што избра досега, ти се погоди...Каков дебил треба да си да поврзеш автопат кон Албанија со некаков проект Голема Албанија?
Ги читав критиките кон проектов како сериозни и нормално и јас сум против корупција ама со изјавава на такозваниот политичар од Куманово за кој за жал гласав и јас почнувам да разбирам зошто фашистите од форумов се против автопатот.