Градинарство

  • Креатор на темата Креатор на темата Tra_la_la
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
5
Возраст
41
Zdravo do site nov sum vo forumot a i gledam ima na forumot lugje od sekoe poznavanje.Sakam da pocnam da se bavam so gradinarstvo i sum najvise zainteresiran za visnja.pa ve molam ako ima nekoj poznavanje od taa gradinarska kultura da mi objasni celiot proces.sakam da se bavam profesionalno da zemam masina za prerabotka na visnja mislam semkata da ja vadi i da izleguva zamrznata visnja.i kade bi mozel da ja plasiram i kolku e profitot od taa gradinarska kultura.se izvinuvam za font sto e na latinica ali ke gledam za vo idnina da go popravam.vi blagodaram odnapred.
 
Imam rodnina i toj se interesirase isto taka za visnja stranskiot pazar bara da imas kolicina -sleper od istite pa da si konkurenten
 
јас прв пат гледам и читам за ова чудо од дрво- доматно дрво
,но со оглед на неговите карактеристики одлично би опстојало и на територијата на Македонија - па што да не пробаатоние кои се занимаваат со градинарство
Селекционерите направиле одлична работа која довела до необичен успех – воведувајќи го новиот хибрид на домати Дрвото расте до 4 м во височина. дава рекордни — до 14 000 домати, или 1 500 кг.од обичните сорти домати ова дрво живее и по неколку години отпорно е на повеќе болести и ниски температури -

original.jpg


435b618c5a03.jpg
 
Zemja za cvekinja od kade da kupam no da e kvalitetna?
 
Zemja za cvekinja od kade da kupam no da e kvalitetna?
Тоа не би знаел, претпоставувам прашуваш за Скопје...
Добронамерен совет... Ако познаваш некој, нека ти донесе малку хумус,
најубаво од некој иглолисна шума, па измешај ја со обична земја.
Ако имаш двор, прави си сама компост од биолошкиот домашен отпад, косената трева,
наесен паднатите лисја кој покрај тоа што служи како храна за растенијата,
ја проветрување почвата, ја задржува водата и коренот подобро расте.
Но, убавата купечка земја е стерилизирана, обично со помош на водена пареа, која проаѓа најмалку половина час низ земјата, уништуваајќи се што било живо во истата. Потоа, поозбилните фирми додаваат и елементи како азот (N), фосфор (P) и калиум (К) како и други микроелементи. Нивниот сооднос е различен за разни видови растенија и цвеќиња. И јас не верувам дека во Македонија има сериозни фирми кои тоа го прават.
Инаку, комерцијално достапната земја за цвеќиња, обично е направена од тресет, вар, ѓубрива.
 
Заради недостиг на (ефтина) работна снага,
во Израел вака берат јаболки...
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom