Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Препорачајте масло за Сеат Толедо 110кс 2000г., и која бројка 10w40 или 5w40.
Имав на времето Ауди А4 со тој мотор , го возев некои 7 год . Цело време му ставав Pennasol 10W-40 и го менував на секои 8.000 км, 1.400 ден туба од 4 литри беше… Колата беше 1997 , јас ја возев од 2009 до 2016 … Ја внесовме од Дојчланд со 280.000 , ја дадов со 370.000 … И ден денес ја гледам ја возат у такси …

Na vectra c 1.9cdti 120ks fiat motor po tret pat go duvna dihtungot na izduvna grana. Vcera kladovme nov angliski,izramneta izduvna grana i denes samo so ja zedov kolata pak pocna da piska. Dihtungot e dvodelen,dupli od po stranite. Straf nema skinat. Da napomenam kolata e stage 1 nema dpf nema katalizator i egr. Se e iskluceno.
Dali na mestoto na digtungot da se stavi druga podloga od prohrom da deluva kako dihtung ili da se pravi nova grana od prohrom i dali e mozno da e iskrivena deklata ?

Скоро сигурно искривена е деклата или е оштетена површината на деклата кај што налегнува диктонот...друга опција да не пукната издувната грана? Некоја мала пукнатина колку да писка.

Препорачајте масло за Сеат Толедо 110кс 2000г., и која бројка 10w40 или 5w40.

Било кое, тотал, елф нема излезено фалсификат досега во МК...од кастрол колку сакаш има фалсификати. Инаку во никој случај 5w-40, тој мотор има кизнае колку километра, дури и 10w-40 можда ретко е...

IMG_20230414_170206.jpg
Спрема вас ова рамно е ? Пошто рамно било ми рекоја :pos: Шиба промаја....вектра ц 1.9цдти 180кс стејџ1.

Има овде некој Цитроен Ц3 1.2 мотор 2018/19/20 година да каже коментар како се погодени?

Има овде некој Цитроен Ц3 1.2 мотор 2018/19/20 година да каже коментар како се погодени?

Можда ќе тера и повеќе ако е одржуван али тоа тие даунсајзинг машина, мислам дека и со три клипа е, барам со поголем мотор.

Можда ќе тера и повеќе ако е одржуван али тоа тие даунсајзинг машина, мислам дека и со три клипа е, барам со поголем мотор.
Де појасни го тоа даунсајзинг на што поточно мислаш?

Де појасни го тоа даунсајзинг на што поточно мислаш?

демек што е три клипа нема да тера долго. Истражи повеќе околу моторов, не мора секогаш да значи дека ако има помалце клипови не ги бива.

Тоа бензинец од постарите ретко издржува повеќе од 250 000 километри, а со даунсајзинг, три клипа, 1200 кибика, алуминиумски блок и турбо со варијабилна компресија.

Што да ти кажам?

Ќути има секад полошо, замисли Fiat twin-air. Не се тоа две турбини како што лаже на прво читање името, туку само два клипа има тоа мотокултиваторче.

Тоа бензинец од постарите ретко издржува повеќе од 250 000 километри, а со даунсајзинг, три клипа, 1200 кибика, алуминиумски блок и турбо со варијабилна компресија.

Што да ти кажам?

Ќути има секад полошо, замисли Fiat twin-air. Не се тоа две турбини како што лаже на прво читање името, туку само два клипа има тоа мотокултиваторче.

BMW има мотори со три клипа, коска се. Сеа не знам овие од ПСА каков е, но баш ѕирнав да проверам и ништо сериозно не најдов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom