Здравството кај нас

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
...дополнително антиковид вакцината пост средни долгорочни неакани ракции т.е. пандемијата со коронавирусот бајаги ја скрати границата, односно ја избриша границата, признале вие или не!
Дополнително ја скрати и јадењето радиоактивни чоколади, признале вие или не!
Автоматски споено мислење:

Pregolemata nepotrebna griza ima svoja dijagnoza. Se nadevam ke gi dochekash moite godini so podobro psihichko I fizichko zdravje od tvojata segashna sostojba.
Do togash imash mnogu rabota vo profesionalen I privaten zivot. Skoncentriraj se poveke na sebe odkolku na drugite anonimusi na forum.
Imash golem no reshliv problem iako ti si dignal race.
Не мораш толку лично да идеш ко божем јас сум ти направил проблем.

Член од
23 септември 2015
Мислења
962
Поени од реакции
486
... искрено не би рекла дека децата треба да носат заштитна маска, потсетиме каде сум го напишала тоа, инаку за нивна изолација во градинка на тие „настинати“ може, ама да носат заштитна маска?

... јас на улица им се доближувам до детето кое носи шарена маска повеќе како детска игра и му ја тргам и и' велам на мајката „вака не“, јас да пишам да носат деца заштитни маски?

...инаку ако влегуваш во маркет или некаде во затворен простор каде има гужва, ако видиш некоја женска што носи заштитна маска доближи поздрави се, можеби сум јас таа. :pipi:

...колку пати си ме прашал на ЛП рандом прашања? дали бев должна да ти одговорам? само толку кажи, па преслушај се за што ме цитираш!
Па само се надополнав на твоево не смеам ли...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.800
Поени од реакции
37.805
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
Далеку сум од таа граница тете :)
Утре кога ќе се разбудиш, и ќе се погледнеш во огледало, ќе сфатиш одеднаш дека прошла и таа граница... и другата, и ако ти дал Господ и третата.

Член од
23 септември 2015
Мислења
962
Поени од реакции
486
...смееш...но ти мене ме цитираш и пишуваш ,,вие,, , ,,вашето,, ...тоа не е надополнување,
Па добро и ти си доктор.

Но гајле ви е што се прави со опремата,пациентите,и лековите/медикаментите битно платата да стигне на сметка.
Подобро да не работите него да работите и вас ви одговара.

Со тоа мој термин одиш на болница закажано во 10 одиш во 7 никој нема а сите термини се стално зафатени, што е стварно малце чудно.
И башка термин или упут за на специјалист даваат само ако си ја смртна постела и згора на тоа за 2-5 месеци.

А тогаш самиот ке си заминиш на приватно.

И сума сума-сумарум ништо не работаат.

За одредување дијагноза и читање резултати да не зборувам.
Со 5 минути читање од интернет моето знаење е близу/или подобро од докторот.

Ако се малку пари одма бојкот и штрајк.

За друго молчите ко риби, но ве разбирам не е до вас.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Утре кога ќе се разбудиш, и ќе се погледнеш во огледало, ќе сфатиш одеднаш дека прошла и таа граница... и другата, и ако ти дал Господ и третата.
Здравје колку дал Господ, мада јас не очекувам ништо од македонскиот здравствен систем и не ме тангира тоа.

Тие што очекуваат од македонското здравство, тие да му ја мислат, не знам што ти и тетките сте се фатиле за мене.

Последно уредено:
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
Здравје колку дал Господ...
... не знам што ти и тетките сте се фатиле за мене.
За нив не знам... Јас само пробав да те приземјам малку, староста доаѓа побрзо од мислите. Ти пожелувам многу здравје и долг живот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.511
Поени од реакции
24.291
Тие што умираат од нога во 95% од случаевите можат да се спасат!
Mozi mozat, ali ako toa bi znacelo deka ke stanat fikusi vrzani vo krevet so meseci i godini ili pak sledniot pat nema da ja imaat taa srekja da si umrat od noga tuku ke se macat so godini, fala ama ne fala.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.511
Поени од реакции
24.291
Не зборам за фикуси.
I drugata varijanta stoi. Ete nema da bidat fikusi, ke doziveat dlaboka starost, tamu 80 90 godini. I eden den porano ili pokasno pak gi ceka istoto samo sto toj pat mozebi nema da ja imaat taa srekja da umrat od noga tuku ke se macat uste nekolku godini nepodvizni, legnati vo krevet, vo peleni, mizerija od zivot.
Nastrana toa sto vekje posle 70tata povekjeto se vekje teret na opstestvoto, vo 80tata skoro site, vo 90tata site bez isklucok. Iskreno ne deka nesto ke propustat.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
I drugata varijanta stoi. Ete nema da bidat fikusi, ke doziveat dlaboka starost, tamu 80 90 godini. I eden den porano ili pokasno pak gi ceka istoto samo sto toj pat mozebi nema da ja imaat taa srekja da umrat od noga tuku ke se macat uste nekolku godini nepodvizni, legnati vo krevet, vo peleni, mizerija od zivot.
Ти бе многу гледаш турски серии, тоа најмалку зависи од докторите. Може и да го спасат моментално, но не значи дека на следното умирање ќе се мачи. Можи срцев удар да го однеси за 5 мин. Најубава смрт според мене. Но, не дај Боже, може и од рак да умира, ама тоа не е акутно, тука убаво испашта гревоите...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.511
Поени од реакции
24.291
Ти бе многу гледаш турски серии, тоа најмалку зависи од докторите. Може и да го спасат моментално, но не значи дека на следното умирање ќе се мачи. Можи срцев удар да го однеси за 5 мин. Најубава смрт според мене. Но, не дај Боже, може и од рак да умира, ама тоа не е акутно, тука убаво испашта гревоите...
Kakva vrska ima ova moeto so turski serii ili so doktorite, zdravstvoto...
Ili ajde vekje ako moram da ti crtam.
Ete ke go spasat doktorite nekoj na ajde ke lupnam 70 godini. I po nekolku godini ke zakaci nesto pak, pak ke go spasat no ovoj pat nema da se nakreni tuku ke se maci godini i godini. Nema vrska tuka doktorite tuku takva e bolesta jbg.
I sto dobi toj nekoj, a sto izgubi.
Dobi istrampa nekolku godini i toa ne bas najdobrite za da se maci uste tolku vrzan vo krevet, teret na site. Jaka trampa napravil, nema sto.
Toa mi bese poentata na postot. Podobro porano od noga otkolku dlaboka starost kako fikus.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
... Podobro porano od noga otkolku dlaboka starost kako fikus.
Точно, ако би можел да бирам...
Но, нагонот за живот е појак, а надежта последна умира.
Ти, а и јас, имаме исто поимање, ама од сегашна гледна точка.
Кога се приближува крајот, не знам какви би ни биле размислувањата во тој момент.
Сите ние сакаме побезболна смрт, и да не малтретираме никого од блиските. Се надевам дека овој пат подобро те разбрав...

Kajgana Shop

На врв Bottom