Права на животните

Ф

Флеш

Гостин
Вори глеј колку држави се како Хитлер кога се работи за питбули, само ние овде сме паметни.

The following countries either ban pit bulls completely or place strict conditions
on their ownership, rescue and importation:

Argentina
Parts of Australia
Parts of Austria
Bavaria
Belarus
Parts of Belgium
Bermuda
Parts of Brazil
Parts of China
Parts of Canada
Denmark
Ecuador
Finland
France
Germany – Pit bull type dogs are banned in 15/16 German provinces.
Guyana
Ireland
Israel
Italy
Parts of Japan
Latvia
Liechtenstein
Malaysia
Malta
New Zealand
Norway
Poland
Portugal
Puerto Rico
Romania
Russia
Singapore
Spain
Switzerland
Turkey
The UEA
Ukraine
United Kingdom
Venezuela
Брате отвори само исто и за Шсрпланинецот како наше животно дека е забрането .... Знаеш за тоа ? У Сад е под големо рестрикции а каквказски офчар може слободно да увезат оти не е лобирано како треба.... Наместо да се наметне права енергија да земеме права на Шарпланинецот од Косовариве ко непризната земја оти Србија губи статус,ние се занимаваме ко Дел Бој со истребување и слични ликови .... Знаеш дека има 4 македонски раси непризнаени ?! Паничар,рогач,караманот е делумно ама е нецелосен итн.

Е тоа ме нервира кај вас нормалните .... Се ебавате со случај каде дете само влегло кај куче заградено во бокс и свој двор и со сите мерки превземени ... Газдата и родителите се знаат доста добро пријателски .... Кучето е добро тренирано и во поодмината фаза .... Родителиве на гости и од немарливост го пуштиле само детето .... Си влегло во двор .... И шо можеме тука ....?! И кучево реагира природно и детево од не знаење и играчка страда .... Несречен случај .... И Јанаки Митровски кажува .... Ништо нема тука .... Кучево че биде умртвено,финансиска штета и тоа е .... Значи забегувате и лупате етикета за тотално трети видови ...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Брате отвори само исто и за Шсрпланинецот како наше животно дека е забрането .... Знаеш за тоа ? У Сад е под големо рестрикции а каквказски офчар може слободно да увезат оти не е лобирано како треба.... Наместо да се наметне права енергија да земеме права на Шарпланинецот од Косовариве ко непризната земја оти Србија губи статус,ние се занимаваме ко Дел Бој со истребување и слични ликови .... Знаеш дека има 4 македонски раси непризнаени ?! Паничар,рогач,караманот е делумно ама е нецелосен итн.

Е тоа ме нервира кај вас нормалните .... Се ебавате со случај каде дете само влегло кај куче заградено во бокс и свој двор и со сите мерки превземени ... Газдата и родителите се знаат доста добро пријателски .... Кучето е добро тренирано и во поодмината фаза .... Родителиве на гости и од немарливост го пуштиле само детето .... Си влегло во двор .... И шо можеме тука ....?! И кучево реагира природно и детево од не знаење и играчка страда .... Несречен случај .... И Јанаки Митровски кажува .... Ништо нема тука .... Кучево че биде умртвено,финансиска штета и тоа е .... Значи забегувате и лупате етикета за тотално трети видови ...
Не е само питбулот, имаш доста други крволочни сорти како вучјак, ротвајлер, доберман, и овие подврсти на питбул што личат на убијци у муцката. Све тоа треба да се регулира и чува у кафез и нормално да е све заведено и ако се деси нешто да одговара газдата. Сепак, он се одлучил да чува машина за убивање дома.

Ја друго што би направил е секој што има било каков миленик маче куче, да е заведен и да го кастрира обавезно, освен ако не е одгледувач. Друга работа, секој што има куче обавезно да има знак пред врата дека има куче, и исто така по оградата све да биде забарикадирано да не плаши луѓе кои сакаат да се прошетаат навечер.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
финансиска штета и тоа
Секој момент постоење на таков тип куче е финанскиа штета на се што не е сопственикот.
И штом ги спомна шарпланинците...
Си пробал икад да шеташ по планини, по села? По диви места, не галичник или лесново? Без да те штитат песовите секако.
Недај боже да наидеш на шарпланинци околу бачило. Или стадо овци што пасе трева наоколу. Ја ја разбирам потребата и се, ама зарем уште сме во среден век со кучиња овци да бркаме?

Ф

Флеш

Гостин
Не е само питбулот, имаш доста други крволочни сорти како вучјак, ротвајлер, доберман, и овие подврсти на питбул што личат на убијци у муцката. Све тоа треба да се регулира и чува у кафез и нормално да е све заведено и ако се деси нешто да одговара газдата. Сепак, он се одлучил да чува машина за убивање дома.

Ја друго што би направил е секој што има било каков миленик маче куче, да е заведен и да го кастрира обавезно, освен ако не е одгледувач. Друга работа, секој што има куче обавезно да има знак пред врата дека има куче, и исто така по оградата све да биде забарикадирано да не плаши луѓе кои сакаат да се прошетаат навечер.
Значи јас сум на стафорди газда . И нема проблеми . Се е до газдата ако го турка да е агресивно или пичкин дим шо ги викам јас од помодарство дизелаши да се курчат оти имаат за слика и имиџ. Џабе ми објаснуваш ваква таква раса кога од малтешка пудлица сум каснат сериозно јас на 10 години и откинато месо кај прстите .... Зошто не бе се истребат пудлици .... Најкич раса искрено .... Има сегде низ населбиве да го риеш со лопата .... Толку помпезна раса се уше и посебно внимание барале абе ајдеее .....

Значи секое куче е факинг куче ... Знае да ебе и јаде и спие ... Кур го боли дали е Евреин или албанец .... Као му даваш команди е прашање.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Значи секое куче е факинг куче ...
Нормално. И си има табиет и си има сопствена воља. Кога ќе реши да каса има да каса безрализка од газда, третман, ухранетост.
тоа е ѕвер, не е дрон што може да му командуваш секоја активност.

Ф

Флеш

Гостин
друго што би направил е секој што има било каков миленик маче куче, да е заведен и да го кастрира обавезно, освен ако не е одгледувач. Друга работа, секој што има куче обавезно да има знак пред врата дека има куче, и исто така по оградата све да биде забарикадирано да не плаши луѓе кои сакаат да се прошетаат навечер.
Тоа Да да и да и обавезно .... Моите се чипирани и пишани кои се газди на само прво идење кај ветеринар .... Вакцинација обавезно секој март или на влошување зависи сега од ситуација .... Затворени се внатре и слободно пуштени во мој двор .... Надвор на сама јавна улица под каиш обавезно најчесто околу 9 или 8 навечер оти со само поминување покрај други кучиња е факинг невозможно да поминеш ако не е под каиш.... Ти се пуштаат туѓи кучиња оти се територијални.... Ако имап искуство во шетање секој знае дека како прво е многу тешко да пуштиш миленик одма од каиш оти друго куче ти се пуштаат од страна ... Треба и тоа да го знаете. . Не е туку така пуштени се без каиш на улица. Да имаш женка куче е катастрофа за чување .... Имам специјален блокатор позади ко пелени или појас изгледа ко танга гаќи се и спреј неутреализатор е заради одбивањето на машки кучиња за парење .... Тој период нема шанси од двор да ја пуштам оти мене че ме нападнат хормонални кучиња кои се здивени

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334
Е со што, со дронови?
Со цинганчиња, со ланци, со сајли и меѓудругото со дронови.
Има луѓе многу по упатени на темата од мене. Ако може да клонираат месо и ткива, може да заменат и офчарски кучиња.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.311
Поени од реакции
26.226
Со цинганчиња, со ланци, со сајли и меѓудругото со дронови.
Има луѓе многу по упатени на темата од мене. Ако може да клонираат месо и ткива, може да заменат и офчарски кучиња.
Дај прати некој линк да го видиме ова со циганчињата, ланците и сајлите. И дај посочи кон некој од поупатените луѓе на замена на овчарски кучиња.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.506
Поени од реакции
4.334

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
Po definicija isfrustrirano kuce e agresivno kuce.
Pod isfrusttirano se misli na maltretirano, a pod maltretirano se misli na dresirano ko da e robot.
Batalete toa, kuce e ne e robot.

A ne e i popametno i poekonomicno Ti samo doma da si sedis i da ti se dostavuva hrana i lekovi ?
Dobro be kolku fobii imas, ili uste podobro koja fobija ti fali :cautious:

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Po definicija isfrustrirano kuce e agresivno kuce.
Pod isfrusttirano se misli na maltretirano, a pod maltretirano se misli na dresirano ko da e robot.
Batalete toa, kuce e ne e robot.

A ne e i popametno i poekonomicno Ti samo doma da si sedis i da ti se dostavuva hrana i lekovi ?
Dobro be kolku fobii imas, ili uste podobro koja fobija ti fali :cautious:
за каква фобија збориш? Секој ден некоја џукела ќе те извади од памет кај и да идеш. Преку кур ми е више, а верувам и на многу други луѓе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.242
Поени од реакции
23.809
за каква фобија збориш? Секој ден некоја џукела ќе те извади од памет кај и да идеш. Преку кур ми е више, а верувам и на многу други луѓе.
Za sekakva. Od tuka kolku sto pratam imas minimum dve. Ednata fobija od nastinki, virusi tamu soznam sto, drugata od kucinja ocigledno.
Kako be samo vas se nekoj djukeli vi se godat da ve vadat od pamet.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.998
Поени од реакции
42.714
Za sekakva. Od tuka kolku sto pratam imas minimum dve. Ednata fobija od nastinki, virusi tamu soznam sto, drugata od kucinja ocigledno.
Kako be samo vas se nekoj djukeli vi se godat da ve vadat od pamet.
Владе, тебе те бива само да му ги отечеш јајцата на човека. Што би рекле скопјаниве, цитрони ми ги направи. Оди до биртијата сред село мани една ракија и остави ги кученцата некаде успат кучката што ти ги направила.

Kajgana Shop

На врв Bottom