Законот на Телема

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.109
Поени од реакции
10.138
Затоа прашав!Секој кувар има свој тајни.
Има врска од кој ден е менструалната крв?
Од првиот ден кога е пообилно или од покасно?
И на колку степени ги печеш и колку време?
Ајајааај...каква ли е таа жена што би дала на некој менструална крв...а како ли им дава крв, цеди влошка у чаша?????

Одвратно...:pov:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Ајајааај...каква ли е таа жена што би дала на некој менструална крв...а како ли им дава крв, цеди влошка у чаша?????

Одвратно...:pov:
Ама стварно не знам од каде ви се овие идеи :) Мислам, ова покажува само вие што носите и во главите и во срцето...
Никаде ова не е напишано дека е така како што зборите или како што мислите дека е...
Како до овие идеи доаѓате мене ми е тоа интересно да се дознае!

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.109
Поени од реакции
10.138
Ама стварно не знам од каде ви се овие идеи :) Мислам, ова покажува само вие што носите и во главите и во срцето...
Никаде ова не е напишано дека е така како што зборите или како што мислите дека е...
Како до овие идеи доаѓате мене ми е тоа интересно да се дознае!
Не реков дека верувам, но имам прочитано....А зошто некој со вакви моабети ве обвинува?

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Смешно е, се сложувам. Возрасен маж доаѓа да зборува на теми за кои како прво: не сака да ги запознае и да научи нешто повеќе, второ има одбивност кон тема бидејќи на времето се скарал со човек што ја обожава темата, трето се обидува ко тинејџер демек да зафркне некој со прости муабети заради глупи причини :)
Глупо е, не само што е смешно. Непотребно пак да не зборуваме...

Не е исто што јас ти доаѓам на христијански теми и ти ги матам водите кога ти толкуваш, па објаснуваш, па креваш врева како религиите и учењата се надвор од времето, па нема историска поврзаност на другите учења со христијанските догми (библијата нема тајни ниту бара иницијација, бара верување).

Многу полесно е кај тебе, немаш никакво познавање на историјата и разните учења кои постоеле и постојат низ човештвото, може што сака човек да зборува и се е точно додека не дојде друг кој што не го дели твоето мислење за нештата... тогаш си секта. :)

Тука - има разлика. Не е само слепо верување во нештата... не оди тоа така во Телема. Што недостасува во стариот еон? Знаеш? Не знаеш, нема ниту да знаеш со тој ум...
Не ја врти темата!
Пушти го мажти да пишува.
Доста се криете двајца позади никот.
Свештеникот и свештеничка.
Едно божем сте,уфилманисте апостоли.

Одговори што те прашав.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Не ја врти темата!
Пушти го мажти да пишува.
Доста се криете двајца позади никот.
Свештеникот и свештеничка.
Едно божем сте,уфилманисте апостоли.

Одговори што те прашав.
Ете ти нови бладања и филмови правење... сеуште си убеден дека Хепта е некој/некои од бензинска... не можеш да разбереш дека не сум тој/таа што ти мислиш. Ти реков еднаш, два пати и кој знае колку пати низ годините...
Ти дадов совет еднаш пушти им се на луѓето заморувај ги, може и полиција да ти викнат или ќотек. Ќе знаеме по вестите дека си бил ти :)

Дома вака не можеш на твоите да се силиш, па на форум демек силен: Одговори or else, јас те прашав!!!! :)
Будала работа види...

Веќе ти одговорив :
Тајните не се откриваат на неиницирани и на злонамерни луѓе.
Се остава да лебди прашина помеѓу разбирањето и познавањето на нештата...
Плус за ова е дрдорено и претходно, има линк на претходната страница, од 2019-та. Пак истото? Нема поента...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Не реков дека верувам, но имам прочитано....А зошто некој со вакви моабети ве обвинува?
Кој ги обвинува?
Пуштив линк од википедиа, некој таму напишал така.
Ако не е вистина , нека се обратат до сајтот да извршат промена на текстот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Бидејќи е интересно и привлекува луѓе на веб страницата да читаат. Колку повеќе посети, повеќе пари прават луѓето :)

Или се христијански сајтови кои нели оцрнуваат сешто за да нивниот мрак биде светла точка во однос на другите... една форма на прикриена војна која се темели на догма и пракса стара колку и стариот еон...

А од друга страна, ако тебе ти е одвратно тоа, зошто да не ми е мене одвратно тоа што го напиша? И како може да зборуваш за нешто што си го прочитала на едно место? Не ти доаѓа потреба да пребараш, да видиш за тие нешта подетално, кој се што има напишано, да направиш сума сумарум итн итн?

Или тоа е премногу труд? :)
Немојте со такви површни муабети... бљуткаво е и навистина непотребно...
Автоматски споено мислење:

Кој ги обвинува?
Википедија е небитна работа... ако човек почне и заврши со инфо само од википедија, не ни заслужува да му се прави муабет :)
Ова како средношколци кога прават семинарски - препиши сфе од вики - и што ти е гајле, преодна имаш...

П.С. Постојат авторитети, википедија не е авторитет за нештата освен како почетно запознавање со нештото каде што има од секој сешто напишано, анонимно... и од таму треба да се започне истражување нормално ако навистина човек сака да дознае било што подобро и со аргументи поткрепено мислење...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Ете ти нови бладања и филмови правење... сеуште си убеден дека Хепта е некој/некои од бензинска... не можеш да разбереш дека не сум тој/таа што ти мислиш. Ти реков еднаш, два пати и кој знае колку пати низ годините...
Ти дадов совет еднаш пушти им се на луѓето заморувај ги, може и полиција да ти викнат или ќотек. Ќе знаеме по вестите дека си бил ти :)

Дома вака не можеш на твоите да се силиш, па на форум демек силен: Одговори or else, јас те прашав!!!! :)
Будала работа види...

Веќе ти одговорив :

Плус за ова е дрдорено и претходно, има линк на претходната страница, од 2019-та. Пак истото? Нема поента...
Како и обично и во ваш стил.
Да се исмее соговорникот и се прикаже дека живее во некој негови мисли и се разбира пропелерот му врти во умот.
Што е вистина,а што лага во овој виртуелен свет ,со виртуелни ликови?
Хепта , немој прљаво да играш.

Назад на темата.
Во ото, овој ѓакон што улога има?
Ако ми дале таква функција без да знам , барем да дадам некој допринос. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Сам се исмеваш со тоа што велиш:
И мене ми зборуваш за прљаво играње?

Од друга страна нема ништо лошо да се напомене дека ти не знаеш ништо за темава, не те интересира темава Телема и си тука од некои твои причини... реков дека има разлика од тоа јас кога доаѓам на „твоите теми“ за да ти коментирам и да зборуваме, и ти тука што зборуваш сешто од википедија, како средношколец...
Тоа што велам дека си неук за Телема и историјата на иницијацијата во човештвото не е исмевање, тоа се факти кои зависат од тебе, не измислувам јас ништо ниту се исмевам - нема ништо смешно да не знаеш за тематиката ништо, а да дотрчуваш подмолно да споделуваш првото нешто што си го видел на нет :)

Глупости се тоа...

П.С. За О.Т.О. и титулите ќе мора да контактираш некое од нивните тела во Македонија. :)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Во ото, каква улога има ѓакон?
Не знам. Се што те интересира за структурата на О.Т.О. или провери на нивниот сајт или мејл прати.
Најдобро ќе ти објаснат, ако има потреба од тоа...

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
Во ото, каква улога има ѓакон?
Во О.Т.О. немаат ѓакони,тоа е за Гностичка Католичка Црква(EGC).Извини што тролам,меѓутоа ако свештеникот и свештеничката се (+и- )ѓаконот доаѓа негде на средина,неутрален,а е клучен играч,он балансира.Он ја отвора мисата(со поставување на Liber Al на високиот олтар),го чита Credo-то ,он ја затвора мисата(со евхаристијата на конгрегацијата[тука се каснува колачето што го спомна и се пие чаша вино или сок од грозје]),секако и проповед од свештеникот за крај.Ова е ептен на кратко.

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
За кој (Русија или Украина)мора да бидат телемитите според вашата ебена структура за „Слободна Волја“,која ја промовирате на малите дечиња како АЛФ и ја наметнувате на старците(оти тија ви останаа само).
Јас сум за Украина и народот ,само толку да ви кажам.
Како ќе ви сервира Хименеус Бета така ќе свирите ебаве говнарите,човек да не може да се измоча у писоарот,гнасен ред дека си ги потрошив парите ауууу....Поарно на јога ќе идев,барем коленото ќе си го опраев
Автоматски споено мислење:

@alf е дете,престанете да го индоктринирате со вашите гнасности на пустошење и слични говнарии,и скерлетна ороспиетина,бафомет и што не ти знам кур се тресе.Знаете дека еден ден такви луѓе ве удираат со свој камен по глава(Го памтите Адријан ;)).

Последно уредено:

Fr.Chlamidyus

Духовен Отец
Член од
25 март 2023
Мислења
15
Поени од реакции
20
Ова го најдов во врска со О.Т.О. и војни и Украина...

Ordo Templi Orientis Ukraine Relief Fund
Барем во нешто се согласуваме,ова не од ваште„Шаренките“,(Level Up е).Со својата амбидекстрозна рака сум ставил потпис на Liber OZ ,а да ми беше малку поарно здравјето би отишол во борба за човекови права,оти „нож на шија“ е ситуацијава во Украина.

Kajgana Shop

На врв Bottom