Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Се виде колку е битно да се игра со нашите деца, Костески, Павле и Цветко....Желни за борба, брзи, мотивирани....
Се виде со Хосни, Суси и Танкоски на кое дереџе сме....
Само вака да продолжат и нема предавање, дома да газиме и на 07.05 да слави цел град и сите фанови на Пелистер!
И на гости да не изгубиме :semolam: во Скопје и Охрид.

Go podrekov Henneberg nekni 2 so red utakmici silno izigra bravo
Salata solidno posetena so povremeni skandiranja ostanatiot del od mecot teatarski ambient

И на гости да не изгубиме :semolam: во Скопје и Охрид.
Јас мислам дека Охрид лесно ке го препливате,во Скопје ке ви бидит тешко зш бандата дпмнеовска од бутел и лисиче ке покушат на секој начин да не победите иако имате убедливо најдобра екипа во лигата.Оваа година ви е шансата да заиграте во ЛШ иначе ако се вратат дпмнеовците на власт можит да ви направат Металург сценарио.

Nekev da komentiram ama uste ova i tolku . Znaci ako go sakat lugeto pelister samo ko ke e jak( mene ne mi deluva deka e ) neznam so da recam poke.A so treba da se komentira ? Samo da se falat za da ne se nalutat ? Posle onakvi sansi lani za kup i titula da bea drugi ke se karase vrnese a na ovie nikoj nisto mu nema receno 3 godini
Автоматски споено мислење:

Laurentis figlio di putana i masovnite protesti oti mu gi cenzurira parolite , zabrana za znamina , megafon , tapan
Како тоа не ти делува дека е јак? Амнезија да не имаш кај бевме пред 3 години ? Јас стварно одредени членови тука не ве разбирам, која е вашата цел ? Како според тебе го замислуваш Пелистер да изгледа ? Не сте реални и потоа иди до разочарвање и голема негативна енергија која кулминира ск.2010 кога се оформуваше СЕХА лига сон ни беше на сите на трибина еден ден да играме таму. Летнавме во облаци..
Ајде малце факти
1.Пелистер никогаш немал појак играчки состав од овие неколку години.( не ми кажвај само за пред 40 год заради то шо ракометот како спорт има многу еволуирано).
2. Пелистер никогаш не бил подобар финански од тоа што е сега.
3.Во овие 3 години покрај рк Пелистер се направени најмасовните гостувања на ракомет.
4. Резултатите не одат во прилог но пак е грешката во нас мислевме дека лесно ќе поминиме се створи лажна слика. Вардар го имаше Дејвис на клупа и видове сите дека напрај играчиште од Талески,Столе, Дибиров, Гаџа уигранодт итн.И те како беа фаворити.
5. Управата имаше слух за навивачите го избрка Бабиќ донесе данец , резултатот не одеше во посакуван правец се избрка , ги донесе Јовиќ и Шундо.
Од кај излезе тој муабет дека треба да се фалат ? Па јас колку шо гледа само се кудат.
6.Зошто салата не беше исполнета до последно место во ЕЛ ?
7. Зошто на првенствени имаше по 500 души и не се навиваше ?(грешка напрај рфм со новиот формат но сепак не е оправдување)
8. Дресојте не ни/ми чинеа сакавме со риги, и то го добивме.
Има уште еден куп работа управатаза да стигниме до некое задоволително ниво но за ова друг пат не е време.
Абе не заслужваме ништо, за то сме таму кај шо сме, како град итн. Не беше ова стрикно за тебе , општо прам муабет .И друго ќе забораев скопје имаше луѓе 3 пати шо биле на трибина последните 3 години луѓе шо го гледат гостувањето како забава а пелистер и не му е баш битен.

Последно уредено:
Ќе ја посериме најбитната сезона после 18години мизерија и надеж за јак Пелистер.
Последиците се посериозни од само губење на шансата да се освои титулата, можи да ја изгубиме иднината на клубот и да се вратиме 20год назад.
Јас таков Пелистер нејќам да гледам!Доволни беа 15 години мизерија. Трибината изгуби еден куп генерации во меѓувреме и клубот беше на маргините.
Нејќам клубот да го водат пискачи, петковци и слични на нив партиски амеби.
Со ладни глави да ја завршиме сезоната.
Не велам дека Чкембари треба да го прекинат бојкотот, само апелирам да се воздржиме од коментари по портали и форуми од типот да си одат овие/кој ги еба итн... Такви коментари во овие моменти не се потребни и само можат да му наштетат на клубот.
Атмосферата се знај дека е неспоредлива со и без Чкембарите в сала ама нека тој момент заврши со крајот на ова сезона и да не се повтори во наредна сезона.

На крај сите ќе изгубиме ако не ги оладиме главите!

Дечки дај смирете се малце од недолични коментари,управата е досега најдобра шо го водела клубот.Пискачо и слични на него не ни сакам да помислам во иднина да го преземат клубот.Да ,промашени засилувања во секој случај ,но тоа е спорт и се случва ,неможи на управата да плукаме ,шо со ќеф работи ,дава,вложва и сега заради некој шо пиши шо сака да си одат ... да не се дозволи !!
Стерјев остани !

Реков не пишам и не читам , ама еве пак прочитав , а и се уклучив само да пишам , темата не била наша не сме ја разбирале поентата на форум, така да се сложвам потполно со Плампач , барем ние шо сме подолго време овде на форумот , СКРОЗ да се апстинира од пишење барем додека не заврши сезоната.

Доволно е еден само да пиши само пост од резултати од натпревари и толку .

Се сложвам дека и за другите социјални мрежи ако нема нешто да се пиши позитивно поарно ништо да не се пиши , таму не можеме да влијаеме , а можи ни овде , но белки некој што ќе прочита овде ќе се воздржува од непотребни коментари и овде и на други места.

Поздрав

Како тоа не ти делува дека е јак? Амнезија да не имаш кај бевме пред 3 години ? Јас стварно одредени членови тука не ве разбирам, која е вашата цел ? Како според тебе го замислуваш Пелистер да изгледа ? Не сте реални и потоа иди до разочарвање и голема негативна енергија која кулминира ск.2010 кога се оформуваше СЕХА лига сон ни беше на сите на трибина еден ден да играме таму. Летнавме во облаци..
Ајде малце факти
1.Пелистер никогаш немал појак играчки состав од овие неколку години.( не ми кажвај само за пред 40 год заради то шо ракометот како спорт има многу еволуирано).
2. Пелистер никогаш не бил подобар финански од тоа што е сега.
3.Во овие 3 години покрај рк Пелистер се направени најмасовните гостувања на ракомет.
4. Резултатите не одат во прилог но пак е грешката во нас мислевме дека лесно ќе поминиме се створи лажна слика. Вардар го имаше Дејвис на клупа и видове сите дека напрај играчиште од Талески,Столе, Дибиров, Гаџа уигранодт итн.И те како беа фаворити.
5. Управата имаше слух за навивачите го избрка Бабиќ донесе данец , резултатот не одеше во посакуван правец се избрка , ги донесе Јовиќ и Шундо.
Од кај излезе тој муабет дека треба да се фалат ? Па јас колку шо гледа само се кудат.
6.Зошто салата не беше исполнета до последно место во ЕЛ ?
7. Зошто на првенствени имаше по 500 души и не се навиваше ?(грешка напрај рфм со новиот формат но сепак не е оправдување)
8. Дресојте не ни/ми чинеа сакавме со риги, и то го добивме.
Има уште еден куп работа управатаза да стигниме до некое задоволително ниво но за ова друг пат не е време.
Абе не заслужваме ништо, за то сме таму кај шо сме, како град итн. Не беше ова стрикно за тебе , општо прам муабет .И друго ќе забораев скопје имаше луѓе 3 пати шо биле на трибина последните 3 години луѓе шо го гледат гостувањето како забава а пелистер и не му е баш битен.
Ete ne mi deluva . Ti kako ekspert kazi mi zosto mislis deka e jak ? Deka le niedna doma ne tepaja ? Deka sekoja e macenje ? Deka ne mozi kostur da se zadrzi ? Nemam nikakva cel tuku klubot treba da kazi za to so mu e cel ( ne go ima kazano konkretno niednas pred pocetok na sezona ) ,sakam da gledam klub so se razviva i so nekogas bi osvojl nesto , klub so bi priznajl greska a ne site drugi da mu se krivi oti e ocobol igrata i zaangaziranosta . I sam kazvas deka rezultatite ne odat vo prilog(broj4) .ne trebase da se kritikuva za babic i valter ? Site drugi karaja od ckembarite sekogas imase podrska za odma da mu se svrti grbot da izigravat dregeri ili istoricari (zaostanati tamu kako bese da ne baram tocno) .i kontradiktoren si so broj 3 i kako go zavrsi komentarot .mozam uste mn da pisam ama aj dosta e .NE ME INTERESIRA NISTO DRUGO . SAMO PELISTER

Ete ne mi deluva . Ti kako ekspert kazi mi zosto mislis deka e jak ? Deka le niedna doma ne tepaja ? Deka sekoja e macenje ? Deka ne mozi kostur da se zadrzi ? Nemam nikakva cel tuku klubot treba da kazi za to so mu e cel ( ne go ima kazano konkretno niednas pred pocetok na sezona ) ,sakam da gledam klub so se razviva i so nekogas bi osvojl nesto , klub so bi priznajl greska a ne site drugi da mu se krivi oti e ocobol igrata i zaangaziranosta . I sam kazvas deka rezultatite ne odat vo prilog(broj4) .ne trebase da se kritikuva za babic i valter ? Site drugi karaja od ckembarite sekogas imase podrska za odma da mu se svrti grbot da izigravat dregeri ili istoricari (zaostanati tamu kako bese da ne baram tocno) .i kontradiktoren si so broj 3 i kako go zavrsi komentarot .mozam uste mn da pisam ama aj dosta e .NE ME INTERESIRA NISTO DRUGO . SAMO PELISTER
Те пратам долго време на темата ама освен негативни мислења друго ништо немаш кажано две години. Константо шириш негативна енергија како требало шо требало, дресојте,салата,управата,да не ти вадам мислења да не те цитирам. Дајте малце покажете љувов нека се створи добра атмосвера да има конструктивна критика ние да сме локомотивата да се укажва на грешки но пред се да се полни салата , па срамота е ЛЕ една третина е празна. Целта на сите ни е иста силен Пелистер. Со кукање и негативности сигурно нема да го постигниме то.Нејсе не ми е целта да те напаѓам.
Не сум експерт далеку од то, резултатите се такви какви шо се, сите сме разочарани а најпоќе управата нив ги болат парите. Јебига еден играч не се погоди, ваљда свесни се во управа дека треба да прат организациони промени и некој да сноси одговорност за “засилувањата”.
Сигурно и тие сакат да освојат двојна титула 100 пати Зоран го изјаве то, во тој правец се донесе и данец за тренер. Па и тој не покажа ништо се донесе Јовиќ и Стевановиќ како засилување значи се работи. То ми е мене најбитно.Одлична работа напраја со Пелистер 2 се изваја играчи од таму кој очекувам во иднина да се костурот на екипата.И најбитно од се финансиски немаме никсков проблем. Простор за напредок има нека се работи резултатите ќе дојдат.За бојкотот фаворито убо објасни и нека се седи на та одлука за во иднина да нема такви не потревни соопштениа ама мора да ја смириме топката сите а не да се додава масло на огнот и да се воздржиме од цинични коментари.И ако сме искрени цела ова работа дојде од гостувањето во Скопје ако не се фрлеше со бакла немаше ни соопштение да има, памет за друг пат.Во најнезгоден момент дојде инцидентот, дај да ја освојме та ебана титула да се израдваме остаревме друго се ми е небитно.
Уште ова го пишам и толку од мене. Дали сме свесни прво во која држава живејме и дека единствена светла точка во градот е РК?Ракометот е дупка без дно, никогаш динар нема да се вратат назад од вложените пари.Во регионот ние и Нексе сме единствени со приватни пари а од мали градој. Па Вардар два пати стана европски првак , имат инфраструктура и услови во 5 европски екипи па неможат спонзор да најдат веќе 3 години се мачат. Ние со една сала помочана во која општината не обезбедва нормални услови и без тренинг камп 150км од аеродром имаме каков таков клуб. И човек шо се нафатил да инвестира, пак не ни чини.Ете на темата ФК ако не пишат горан и декси мртва е ,фудбалот 450 000 се вложија годинава никаков резултат. Истото ќе не снајди и со ракометот па ќе коментираме за дресојте оти ракавите му биле со црн ракав и пишело “ кафе портал” ама тогаш муабетот беше шо сакате вие не сме лш па за нас да прат дресој.Арни беа зелено црно…

Последно уредено:
единствена светла точка во градот е РК?
Ние со една сала помочана во која општината не обезбедва нормални услови и без тренинг камп 150км од аеродром имаме каков таков клуб. И човек шо се нафатил да инвестира, пак не ни чини.
Kako to klubot ima gazda a ocekva od drug da mu ja sredi salata ili napraj nova ? Za so e "edinstvena svetla " tocka ? Kako ti go proceni to ? So ima osvoeno ? So ima napraeno poke of kk ? ? Negativniot , pijanicata , narkomanot ,zaostanatiot . I za kraj jas ne mozam da zboram so sakam na forumo oti citale a tie mozat da me narekvat vo oficijalno soopstenie so sekakvi pogrdni zboroj pred cela javnost ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom