- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.420
- Поени од реакции
- 5.129
А зошто да ДА, на пример?A zosto da ne na primer?
Ne realno sto vi menva?
Kolku procenti se Vlasi pa i tie da se vlezeni vo Ustavot?
Da se prasuvam jas site so bugarski pasos koj go zele na osnov bugarski koreni so zakon ke im nalozam decata nastavata da ja sledat na bugarski jazik, a tie zadolzitelno pri komunikacija so instituciite da go koristat bugarskiot jazik vo pisana forma. Bilo kade da se tuka ili vo stranstvo.
И реално и иреално менува СЕ!
Колку проценти се ретарди па и тие се влезени во Уставот? (кога сме кај Власите-цинцарите-Куцовласите би ја вратил препораката на комунистите од '60-тите години која беше реакција на однесувањето на Власите во голем број станаа-побегнаа во Грција и почнаа отворено да работат против Македонија..)
Кога би се прашувал јас, би им понудил на сите кои имаат двојно државјанство (од една од соседните држави) да изберат едно а од сите други да се откажат, со рок од еден месец а потоа ако не изберат би им го одзел македонското државјанство и забрана за вработување во било која државна институција, јавни претпријатија и... Па или ќе имаме држава или и официелно ќе ја распуштиме.
Автоматски споено мислење:
А да престанете со тоа дека имало попис!So retardite koi bojkotiraa popis ke bevme 65% maks. Makedonci vo MKD, znači sepak celi 30% pomalku od zastapenosta na Hrvatite vo Hrvatska !
Ве разбирам дека мора да ја измиете својата совест од тоа дека излеговте на референдум и гласавте за Северџганистан, дека на парламентарни-претседателски-локални избори и покрај очебијните факти гласавате за квислиншка екипа која врз база на тиранска платформа ја редефинираше државата, а за покритие на скриената агенда дури изведоа и таканаречен попис за да може да продолжи растурањето на македонската држава...
Затоа ве молам престанете со навредување на здравиот разум и повикување на некаков си попис!
Последно уредено: