- Член од
- 25 јуни 2013
- Мислења
- 592
- Поени од реакции
- 250
истоЈас имав користено у комбинација со финастерид, не осеќав никаква разлика на спиење.
истоЈас имав користено у комбинација со финастерид, не осеќав никаква разлика на спиење.
avicena lab, i site ostanati laboratoriiЗдраво дечки, нов сум тука и сакам да прашам дали имаме некаде во Скопје клиника која врши испитување за следниве мерки:
-SHBG
-LH
-Free Testosterone
-Estrogen
-Prolactin
Особено ми е битно за Free Testosterone. Исто така, дали некој тука имал искуство со гинекомастија (раст на градно ткиво) предизвикано од финастерид, а потоа да го решил истиот проблем со инхибитор на ароматаза? Фала ви однапред.
Супер, ама косата ќе продолжи да ти опаѓа, биди свесен за тоа. Не е long-term fix.koristam minoxidil 3 meseci i svarno imam mnogu golemi rezultati i sum zadovolen
Znam sum cital mene bi bese malce izretcena ali ima dobri rezultati segaСупер, ама косата ќе продолжи да ти опаѓа, биди свесен за тоа. Не е long-term fix.
Ќе го успори, максира процесот. Така што, ќе добиеш 2-3 години предност, ако реагираш добро. Само знај дека тие вклана што си ги добил, се сега зависни од миноксидил. Ако го прекинеш, ќе си отидатZnam sum cital mene bi bese malce izretcena ali ima dobri rezultati sega
Free Testosterone ?!Здраво дечки, нов сум тука и сакам да прашам дали имаме некаде во Скопје клиника која врши испитување за следниве мерки:
-SHBG
-LH
-Free Testosterone
-Estrogen
-Prolactin
Особено ми е битно за Free Testosterone.
Free Test е различно од Total Test.Free Testosterone ?!
Na moive rezultati od endokrinologija pisuva samo Testosterone, nema Free Testosterone ili toa e edno te isto !
Незнам, мене ми пишува само Тестостерон 18,0 а дали тоа се однесува на тотал или на фри појма неам. Пред неколку год. ми беше 22,0 мислам, а и како варираат границите на нормала незнам !Free Test е различно од Total Test.
Фрее тест е дури побитно, бидејќи тоа е уствари вредноста на тестостеронот што телото го утилизира. Џабе ако имаш 600 тотал тест, кога фрее тест е 10. Доста битна метрика е, и не сум сеуште слушнал некој во македонија да врши мерења, но претпоставувам дека мора да има некој.
генерално после месец ипол - дваПосле колку време прекин со миноксидил почнува да паѓа “новата“ коса?
Alpecin C1Освен Хед&Шолдерс кој е навистина агресивен и јак ...
Каков шампон користите за коса со сув скалп ....
Се сменив на Биодерма шампоните и засега се одлични . Но имаат висока цена .
Што користите вие ?
За овој метод не ни знаев . Обично плакнам два пати и после само со крпа гледам да оставам малку мокра да е . Голема грешка правам што обожавам со топла вода да се бањам, логично е многу со млака или ладна да е на крај оти се суши кожата ептен .... Губи природна маст .Alpecin C1
Автоматски споено мислење:
Кога ставам шампон, ова го правам (и неколку пати во текот на денот) потем се измијам со ладна вода да се затворат порите.
Прегледај го приврзокот 376013