Универзален основен приход

Моите баби и дедовци живееја на плодна земја, произведуваа се‘ на природна основа, без модерни технологии...
Автоматски споено мислење:

Да, на прв поглед намалувањето на населението од 8 на 1 миљарда се чини невозможно, но каде беше ти во последниве 2-3 години, кога почна п(л)андеминајата со „Ковид 19„? Сметаш дека беше случајна или намерна?...

Во тек се повеќе напади врз целиот човечки род и тие напади се производ од едни и исти центри на моќ. Намалувањето на популацијата се врши тековно, во реално време, на повеќе начини. Едниот од нив е „Ковид 19„, вториот е последицата од тој вирус, во облик од вакцинација со висока смрност (погледни ги само реакциите во ЕУ на зголемена смртност, која се објаснува со лаги и еуфемизми!). Други начини се: непрекинато осиромашување на целото/светското население, убивањето на средната класа, миграциите од сиромашните кон богатите земји, форсирањето на „родово-половите„ философии, замената на човечката работна сила со роботизација, постепено убивање на земјоделието засновано на природно одгледување, форсирањето бесмислена исхрана со коритење инсекти и вештачко месо, форсирањето ГМО храна која генерира трајни болести, бесконечно отворање војни и сл.

Секако, арсеналот на можности е поголем од наведените...

As expected the usual contheory nonsence...

Намера од реланите центри на моќ за намалување на светското население на 1 миљарда па дури и на половина од неа, покриено со лажната загриженот за „здравјето„ од мајката Земја (пренаселеност, климатски промени, прегревање на Земјава и томе слично).

Накратко, што помалку луѓе, тоа полесна контрола и манипулација со нив...
Jaс сум за тебе да ти даваат 1200 долари месечно за да продолжиш со твоето „истражување“...јас ќе користам четгпт. „Креативни активности“ дефинитивно.

Jaс сум за тебе да ти даваат 1200 долари месечно за да продолжиш со твоето „истражување“...јас ќе користам четгпт. „Креативни активности“ дефинитивно.

Хммм,, можеш да користиш „ВИ„ и за сексање...зашто да не?...:icon_lol:

Инаку, тебе лично не би ти дал е*ена пара а не 1200 долари. Леб и вода се се‘ што ти треба во животот.

Хммм,, можеш да користиш „ВИ„ и за сексање...зашто да не?...:icon_lol:

Инаку, тебе лично не би ти дал е*ена пара а не 1200 долари. Леб и вода се се‘ што ти треба во животот.
И како оди „истражувањето“ што правеа денес рептилоидите?

И како оди „истражувањето“ што правеа денес рептилоидите?

Прво, потсети ме на барем еден допис кој е напишан од мене во врска со рептилоидите па ќе то одговорам на прашањево...

Прво, потсети ме на барем еден допис кој е напишан од мене во врска со рептилоидите па ќе то одговорам на прашањево...
Уште си левел 4 конспеер? Истражувај уште...ќе се просветлиш.

Сега прогуглав и нешто као намалување на светско населние од 8 на 1 милијарда, кој тоа и како би го постигнале не пишуваше, наводно била цел на некоја елита?! Не делува баш реалистично, како ќе ликвидираат 7 милијарди раја, тоа е невозможно.
Teorija na zagovor, ili ne... Nebitno, ama se odnesuva na muabeti od poodamna. Procitaj za spomenikot vo Dzordzija (Georgia guidestones) so malku cudni "nasoki" sto navistina postoi...

A toa dali e nerealisticno I nevozmozno, neznam... Eve primer, povrzija ja poentata na "Inferno" od Dan Brown so realnosta od Covid 19, pa da se zamislime dali stvarno e "nevozmozno"?

Моите баби и дедовци живееја на плодна земја, произведува се‘ на природна основа, без модерни технологии...

Ја верувам баба ти и дедо ти ни трактор со плуг не користеле за нивата да ја ораат, па денес сите користат.

Ова не верувам да е помалку природно

од некоја прсканица со пестициди

Teorija na zagovor, ili ne... Nebitno, ama se odnesuva na muabeti od poodamna. Procitaj za spomenikot vo Dzordzija (Georgia guidestones) so malku cudni "nasoki" sto navistina postoi...

A toa dali e nerealisticno I nevozmozno, neznam... Eve primer, povrzija ja poentata na "Inferno" od Dan Brown so realnosta od Covid 19, pa da se zamislime dali stvarno e "nevozmozno"?
На крај се оди со вселенски брод на Набиру. Ако играш до крај.

Ova moze da se zloutorebi. Lugje namerno ke davaat otkaz i ke ziveaat so 1200 evra. Mora da ima dokaz deka ostanal bez rabota..
Поентата беше да се даде 1200 евра универзален приход бидејки ќе нема работа за нив. Ако немаш работа, неможеш да дадеш отказ..
Poentata za UOP e sosema druga, daleku od toa da e povrzana so AI, nemanje rabota ili davanje otkaz...
Bi znacelo deka sekoj covek bi imal nekoj minimum za osnoven zivot (hrana, lekovi, sl. ). Primer, za makedonski uslovi nesto kako 100-150 evra.... Se procenuvalo deka kaj najgolem broj luge nema da vlijae na davanje otkaz.

I veke ima otvoreno tema za UOP...

Уште си левел 4 конспеер? Истражувај уште...ќе се просветлиш.

Алал да ти е-успеа да си направиш муабет со себе си.
Сега, очекувам да дојдеш и до заклучокот дека си у право...:icon_lol:

Ја верувам баба ти и дедо ти ни трактор со плуг не користеле за нивата да ја ораат, па денес сите користат.

Ова не верувам да е помалку природно

од некоја прсканица со пестициди

Намали од фантазирањето...

Poentata za UOP e sosema druga, daleku od toa da e povrzana so AI, nemanje rabota ili davanje otkaz...
Bi znacelo deka sekoj covek bi imal nekoj minimum za osnoven zivot (hrana, lekovi, sl. ). Primer, za makedonski uslovi nesto kako 100-150 evra.... Se procenuvalo deka kaj najgolem broj luge nema da vlijae na davanje otkaz.

Клепање деца би бил национален спорт, нема потреба да студираат затоа што АИ ќе работи за нив + ќе пушта кеш владата, битно да ги има што повеќе за да влезат повеќе пари во куќата (па и со тоа капсулите за деца, по по по).

Уште побитно е кој би се заебавал да работи и со АИ, со неколку генерации на вакви паразити ќе дозатупи светот.

Клепање деца би бил национален спорт, нема потреба да студираат затоа што АИ ќе работи за нив + ќе пушта кеш владата, битно да ги има што повеќе за да влезат повеќе пари во куќата (па и со тоа капсулите за деца, по по по).

Уште побитно е кој би се заебавал да работи и со АИ, со неколку генерации на вакви паразити ќе дозатупи светот.
Ќе живне Шутка малку ништо страшно.

Знам што е поентата на УОП да земаш пари и да гледаш порнхуб и да купиш пиво а да немора да работиш. Поклон пари кој не сака.

Нема пари за тоа а и луѓето а зошто секој да зема 1200 евра кога не му треба. Што ќе му се на некого со милијади 1200 долари од државата. Има социјална помош. Може некој да не работи а да може и да зема 1200 евра. Тоа не е во ред. Ќе се најде работа за секого има нешто ситно да средува кај некого. Не сме толку бескорисни...штом за магаре има денес работа за човек нема да има. Ако сакаат за 1200 долари да работата нека спуштат минимална плата на 1200 долари и ослободат работодавци од даноци и придонеси и ќе се најде работа за 1200 долари месечно. Државата така ќе немора да зема даноци и да се задолжува за да ги покрие трошоците од УОП. Може тоа и кај нас и сега. Да спуштат минимална плата на 10000денари со платени давачки јас би вработил за под дома 2-3ца да ми помагаат.
Мислам дека не се разбравме. Точно дека сега нема потреба, но за одредено време 50-100 години можеби повеќе можеби помалку доколку технологијата напредне ќе имаш личен робот со генерална интелегенција и буквално ќе нема што да работи 95% од популацијата.

Мислам дека не се разбравме. Точно дека сега нема потреба, но за одредено време 50-100 години можеби повеќе можеби помалку доколку технологијата напредне ќе имаш личен робот со генерална интелегенција и буквално ќе нема што да работи 95% од популацијата.
Тогаш за тогаш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom