Situation north of Bakhmut city: Ukrainian Army launched counterattack and recaptured new positions north of Khromove-Chasiv Yar road.
Situation north of Avdivka city: Russian Army and DPR forces took control over the remaining parts of Novobakhmutivka and new positions around H-20 Highway. On the other hand, Ukrainian Army recaptured the hill north of Stepove and secured most of the town.
Taken in a vacuum, the operations of 1941 showed off a Wehrmacht at the height of its powers, hunting and destroying enormous Soviet forces in a sequence of great victories. Cumulatively, however, these battles destroyed the Wehrmacht, which never recovered from the losses of officers, veteran troops, and equipment that it suffered in this crucial year. Declawed, defanged, deflated - it was now only a question of when and how, not if Germany would lose the war.
In August, one German divisional officer made a passing note which proved to be far more prescient than he could have imagined. The division, he noted, would have to find a way to reduce its casualty rate “if we do not intend to win ourselves to death.”
Неможеш да направиш целосна паралела со ситуацијата во Украина. Но можеш еден дел. Имено еден од проблемите на Германската војска така длабоко навлезени во Украинска територија била логистиката. Што Русија прави, е токму обратно, се држи блиску до своја територија на веќе добро воспоставена и оддржана логистичка рута, а Украинците сами си доаѓаат. (Што би рекол емин брачед, ние цистиме тие давет самите)
Пригожин вели дека околу Бахмут имало 80 000 укри спремни за офанзива, а за него се зборува дека сакаат да го исфрлат од украинскиот фронт и да го вратат во Африка
Пригожин вели дека околу Бахмут имало 80 000 укри спремни за офанзива, а за него се зборува дека сакаат да го исфрлат од украинскиот фронт и да го вратат во Африка
Повеќе се од 80К и ќе пробаат да го одблокираат Бахмут. Голем влог прават Украинциве со оваа операција, само за да го стабилизираат фронтот и да добијат плус некој месец. Ова ќе биде третата армија што Украина секако ќе ја изгуби, без разлика дали ќе има оперативен успех или не.
Мислам дека во позадина е купување на време и можен удар на друг правец на Русите. Можеби Грузија, Ерменија или Приднестровје.
Автоматски споено мислење:
meanwhile, железо за рециклирање на пат за Украина.
Несреќниот дечко од левата страна го соборил американскиот дрон. Изгледа како алкохоличар, без форма, споредете го со американските пилоти. И ова е елитата на нивната авијација
Прегледај го приврзокот 372837Несреќниот дечко од левата страна го соборил американскиот дрон. Изгледа како алкохоличар, без форма, споредете го со американските пилоти. И ова е елитата на нивната авијација
Elita ne elita si ja brka rabotata i toa dosta dobro.
I zamisli eden "Takov" gi kosta USA ca. 40.000.000 Dolarcina,
Plus toa sto Rusite sea ja imaat Amerikanskata Tehnologija na OP Masa . Toa ti e kako Dupli Jackpot
Прегледај го приврзокот 372837Несреќниот дечко од левата страна го соборил американскиот дрон. Изгледа како алкохоличар, без форма, споредете го со американските пилоти. И ова е елитата на нивната авијација
Elita ne elita si ja brka rabotata i toa dosta dobro.
I zamisli eden "Takov" gi kosta USA ca. 40.000.000 Dolarcina,
Plus toa sto Rusite sea ja imaat Amerikanskata Tehnologija na OP Masa . Toa ti e kako Dupli Jackpot
Ако надворешниот изглед беше фактор за победа во војна, тогаш УкраинКите ќе ја извојуваа првата, последната, најголемата и единствената потребна победа за Украина на истиот ден кога започна руската воена интервенција во Украина - на 24 февруари 2022, а веројатно на првата годишнина од почетокот на воената интервенција ќе гледавме руски војници како рипаат во тавче со украински невести - во знак на неуништливата братска љубов и солидарност помеѓу Русија и Украина.
Неможеш да направиш целосна паралела со ситуацијата во Украина. Но можеш еден дел. Имено еден од проблемите на Германската војска така длабоко навлезени во Украинска територија била логистиката. Што Русија прави, е токму обратно, се држи блиску до своја територија на веќе добро воспоставена и оддржана логистичка рута, а Украинците сами си доаѓаат. (Што би рекол емин брачед, ние цистиме тие давет самите)
Не, не се ни обидував да ја направам таа паралела. Коментарот беше за сличноста на описот на германскиот офицер, и твоето излагање. Германскиот офицер кажал: „...if we do not intend to win ourselves to death.”
Иста намера имат и Америте, да се борат (победуваат) до последниот Украинец.
Истиот овој дечко, сега - шарлатан и лажго, лани беше цитиран од западни медиуми за состојбата во Украина. Еве неколку линкови за неговите херојски подвизи.
"Right now we're going to just kind of sweep around and see what we got left. Some stragglers, take them out, call it a day," the U.S. army veteran said.
US Army veteran James Vasquez is causing a lot of problems for the Russian forces as he helps take out Russian tanks, fighting with Ukrainians to get their homes back.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.