Ново или половно?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Interesna tema. Tocno e toa deka novo si e novo no samo dokolku imate visok pari za avtomobil nad 11 000 evra.
Jas licno nikogas ne bi plesnal pari za novo auto.
Samo malku da se potrudite i da sledite oglasi vi garantiram deka za mesec dva najmnogu kje nacekate kola 3-4 godini stara za dosta poniska cena od prodavnica.
Jas kupiv citroen ksara 1.8 so polna oprema koj imase pominati 38000. Togas koga go kupiv nov cinese 16.500 evra toj model a jas go zemav za 6500. Do sega imam pominato uste 30000 sto znaci vkupna km e 70000. Kolata e vo odlicna sostojba i mozam sega da ja prodadam za 5000, i toa vednas.
Sto mi e muabetot, kolku izgubil prviot gazda za 5 god, a kolku jas za 4.

Факт е дека тоа со загубите си во право... ама НИКОГАШ нема да е исти филингот да седнеш ПРВ во истото ауто... и да седнеш у 5години старо ауто.Зборам за она... кеифот коа ке си ја донесеш од салон... сеуште со најлони...( ме разбирате знам ) :)

Само ново... сега брем на колите им падна цената + ги даваат на кредит, подобро здравје

Ako brzo se zasituvash od edna kola, i sakash cesti promeni podobro e neshto povolno; a ako si obratnoto - novo!

TrTe-MrTe напиша:
.Зборам за она... кеифот коа ке си ја донесеш од салон... сеуште со најлони...( ме разбирате знам ) :)

Da keifot e golem, da zamirisa na novo :)) no spored mene samo ako ne e na kredit ili za posledni pari + nesto pozajmeno.

intel напиша:
Da keifot e golem, da zamirisa na novo :)) no spored mene samo ako ne e na kredit ili za posledni pari + nesto pozajmeno.

Факт да... САМО КЕШ.. поинаку нема лезет у тоа.Еати лезетот на нова кола ако морам да мислам како ке ја исплаќам 6 години :)

слушај братче ново си е ново.подобро некоја киа или дачија со кеси на седиштата прв да и кинам љ....р него некоја мечка каде некој дебел и мрсен германец с...л и ја извадил маста.Мојот зет работеше 30години во руселхајм поточно родниот град на опел.Самиот кажува дека у просек прават по 25000км годишно.За 5години тоа е цифра,а колата е на залез на кариера:vozbud:.Мал сервис и вракање на километражата назад,и ке ја купи некој кој ке се радува дека земал добар голф или форд од германија.Добар ни од далеку.Сум сменал многу коли и дочекав да си купам нова од салон.Ново си е ново

Факт е дека тоа со загубите си во право... ама НИКОГАШ нема да е исти филингот да седнеш ПРВ во истото ауто... и да седнеш у 5години старо ауто.Зборам за она... кеифот коа ке си ја донесеш од салон... сеуште со најлони...( ме разбирате знам ) :)

Па не е секогаш дека си прв во аутото.Другарче сеа зема нова кола и оди во салон колата помината 1000 и кусур километри.Прашува зашто и овие од Порше Македонија му рекле 'ааа дечко немавме превоз па колата е возена од германија до тука...'.Ја би одел на нешто поголемо и половно но би фрлил јас пари доколку сум заинтересиран за колата да ја однесам со газдата на сервис на целосна проверка.

просто и едноставно: новото си е ново... а не веке користено оти пред да почнеш да користеш нешто шо е веке користено треба да се прекрстеш оти од дека да знаеш претходниот газда шо му е правил... исто како и кај женските: кој нејке да и биде прв на некоја? никој :smir:

просто и едноставно: новото си е ново... а не веке користено оти пред да почнеш да користеш нешто шо е веке користено треба да се прекрстеш оти од дека да знаеш претходниот газда шо му е правил... исто како и кај женските: кој нејке да и биде прв на некоја? никој :smir:

Дај не заебавај... за 8.500 евра можеш да имаш нова ваква

dacia-logan.jpg

со ниво на опрема раткапни и централна брава

или ваква половна

1995-Mercedes-S280.jpg

со фул опрема. И ти ке ми речеш дека нова си е нова и ке ја земеш Дацијата :nesvest:??

Незнам за тебе, ама јас би го земал мерџово ако сака и 1 милион нека има на бројчаникот.

Да само Џиш колку ти е регистрација на Дачијата а колку на мерџото? плус сервиси глупости пак врти сучи дачијата е поисплатлива...

Да само Џиш колку ти е регистрација на Дачијата а колку на мерџото? плус сервиси глупости пак врти сучи дачијата е поисплатлива...

...a и двете голтаат ко да се праени '77 у Детроит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom