- Член од
- 12 февруари 2014
- Мислења
- 7.976
- Поени од реакции
- 25.649
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kolku vredat po tvoe?Аха, нека се слика за 10 евра за сите.
За ова @Стев можеби би можел да ти даде подобар одговор. Јас за жал не живеам веќе 12 години во Македонија и немам осет за цените таму, сепак мислам дека 10 евра е премалку.Kolku vredat po tvoe?
Site se garantirano original zatoa sto se dobieni kako podarok pri rascistuvanje na kujca od pocinat kolekcioner.10 evra za zaedno e relativno eftino, ama se na se imash parchinja ne preterano sjaen kvalitet
Prvite se fosili, imash sol, epidotitot e sumnichav
Автоматски споено мислење:
Turmalinot mi deluva falsh
За тоа првото....sales pitch. Сите што продаваат нешто мора да зашекердисаат.Site se garantirano original zatoa sto se dobieni kako podarok pri rascistuvanje na kujca od pocinat kolekcioner.
I zatoa mnogu od niv se oznaceni so etiketi.
A na dvata kamenja od dolnata so fosili ima miniaturni nalepnici so 50€.
Ima uste edno 20-30 kamenja koi ne gi slikav.
Medju niv imase i eden pogolem sickast mnogu mek i mozev so nokt da go grebam.
I kako sto rekov za celo gajbice mi barase 10€ eden Rumun prematar sto nema pojma sto prodava.
Za neko se kamcina za vo akvarium.
Vredi da mu platam 10€ ?
Прекрасна изработка... Инаку заборавив да напоменам и тоа дека кристалите најчесто се употребуваат за изработка на накит и најчесто во комбинација со благородни метали. Интересно што најчесто ониксот се употребува за накит поготово со благородни метали како платинум, злато или сребро.Оникс, аметист или лапис лазули. Оникс во сребрен филигрански прстен...
Прегледај го приврзокот 455688
Добро бе не се љути одмаКристали се далеку боље од табли, зашто тоа е пјур емдиемеј, а у таблите може да има спидовина и секакви други срања. У секој случај, 50mg + твоја маса у кила, една доза. Значи ако тежиш 80 кила, онда зимаш 130 mg, не поише.
Па ако сака некој од модераторите нека ја префрли. Не знаев.Ја лично преминав во по ретки минерали да нарачувам онлајн(и тоа по список). И да собирам по државичкава...со ограничен успех. Едвај најдов кварц...кој до ден денес е прекриен со лимонит. Наводно има секакви драгуљи по рудиниците Саса и Злетовско, но до мое знање пристапот е никаков.
Млечен кварц, аметист, зелен флуорит, лапис лазули, јаспис,турмалин, оникс и црн обсидијан се најлесни за препознавање и најчесто се купуваат бидејќи ги има во изобилство. Најтежок кристал за препознавање е Цитринот кој многу го мешаат со чаден кварц и тешко е да ги разликуваш. Но кај цитринот се препознава внатрешен сјај кој чадениот кварц го нема. Ако можеш да препознаеш дали овој кристал е Цитрин или чаден кварц би ти бил благодарен бидејќи јас го купив како Цитрин но не сум баш нај сигурен...Имаме тема отворено за ова
Ја лично преминав во по ретки минерали да нарачувам онлајн(и тоа по список). И да собирам по државичкава...со ограничен успех. Едвај најдов кварц...кој до ден денес е прекриен со лимонит. Наводно има секакви драгуљи по рудиниците Саса и Злетовско, но до мое знање пристапот е никаков.Правилно избраните благородни каменчиња можат да ти донесат среќа и да те заштитат од негативни влијанија. Верувањето во дејството на скапоцените и полускапоцените каменчиња и благородните метали врз судбината на човекот е многу старо. Човекот отсекогаш изработувал амајлии за среќа, за љубов, за мир, за заштита...
Во астрологијата, за секоја планета и ѕвезда се врзува одреден скапоцен камен или благороден метал кој е во склад со некој хороскопски знак. Правилно избраниот скапоцен камен може, не само да ти донесе среќа ако го носиш, туку и да те заштити од негативните влијанија.
Според...