Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.163
- Поени од реакции
- 12.143
Во твојот случај, мислам дека нема.Ахх бе Хепта легенда си ..има ли пост во кој ми се обраќаш а да не спомнеш (српски) или мртви луѓе или мртов човек во твоите беседи..Од друга страна ти се утепа постирајќи линкови од чичко Ал а не го гледам нешто меѓу живите или слабо гледам..Еднаш пишав дека не осеќам омраза према тебе него си ми дури и симпатичен како форумски лик..На мене ми е битна вистината како таква а владиката Николај ја презентира на начин на кој обожувам да ја ,,пијам” на екс...така да ти ја гледаш само формата(Николај,српски,мртов) а ја уживам во суштината/вистината презентирана од него...
Што да правам што си обожавател на СПЦ и се ти е на српски - како да МПЦ нема доволно изнапишано и изругано еден куп учења...
Небитно е реков ти што осеќаш - секако не верувам на луѓето тука што зборуваат бидејќи додека се глуми смирение и христијанска љубов, дома може со чекан да кршиш стари тастатури наместени до тебе во креветот... нели? Ова како пример само, да не биде дека ете мислам дека ти кршиш или слично - но дека не ти верувам, не ти верувам заради христијанската догма што ја пиеш на „екс“, а знам што има во таа чаша полна со догма за другите што не се христијани.
Кај некои пали тоа „љубов, вера и слично“ и ви верува дека сте такви... но забораваат дека тоа оди само кон „ближниот“ за другите си има друг есап... така било, така е и така и ќе биде... за жал.
Јас читам што споделувате од автори кои вие ги сметате за авторитети и по тоа се дознава реално што ви се мотка низ умот и душата бидејќи ве понесува дискусија некоја и оп - цитатче без објаснувања без ништо... затоа многупати на шега сум велел: сега со Николај или дедото Пајсиј или светец оној или овој да дебатирам или со вас тука на форумов кога само цитати споделувате без да дадете зошто го споделувате тоа и човек да влета во дискусија зошто вака или онака...
Во ред е да се цитира Кроули, Христос (ако напишал нешто), овој или оној светец - но, да се има и свој став и знаење за нештата, што ти мислиш со главата за религиите и верувањата... ако воопшто имате што да кажете за религиите освен како другиот е сатанист и зло, или пак неверник и слични глупости оставени од предците...
Инаку ете пак ќе повторам: со мртовци ќе треба да дебатирам а тие не можат да се одбранат тука на форумов или да ме поправат ако јас некаде сум згрешил во логиката на нештата или знаењето за истите!