Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Дали запримети дека куглата и кога падна во вакум простор направи дупка на местото каде што падна?
Screenshot_2023-03-08-00-43-12-41_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Автоматски споено мислење:

...сега во вакуум се или во воздух, одлучи се!
Ти пишувам дека теоријата за гравитација на Хелиоцентризмот е иста и за воздух и за вакум.

Со видеото само потврдија дека НЕ ПОСТОИ ГРАВИТАЦИЈА и јас не сум крив за тоа.

Па зар не сфаќаш и сам дека моделот на „земјина топка" е фотошоп и измама? Како е можно сите континенти да бидат на глобусот со таа големина на континентот Африка? Другите каде ќе ги собере со таква големина? Глобусот од десна страна...

Последно уредено:
Дали запримети дека куглата и кога падна во вакум простор направи дупка на местото каде што падна?
Прегледај го приврзокот 370756

Ти пишувам дека теоријата за гравитација на Хелиоцентризмот е иста и за воздух и за вакум.

Со видеото само потврдија дека НЕ ПОСТОИ ГРАВИТАЦИЈА и јас не сум крив за тоа.
Зурла, неколку пати ти имам кажано да седнеш и да научиш основна физика, ама баш основна, назад во 6то одделение и почни да ги читаш книгите внимателно. Ако си побавен ќе си читаш побавно, ќе прашуваш наоколу и ќе се опраиш.
За почеток разликата меѓу маса и тежина, ова е нешто што го мешаат многу луѓе.
Mass is a fundamental measurement of how much matter an object contains (волумен * густина на нашки).
Weight
is a measurement of the gravitational force on an object (маса * грубо 9.8m/s2 ) и истата ти е во Њутни.

Зурла, неколку пати ти имам кажано да седнеш и да научиш основна физика, ама баш основна, назад во 6то одделение и почни да ги читаш книгите внимателно. Ако си побавен ќе си читаш побавно, ќе прашуваш наоколу и ќе се опраиш.
За почеток разликата меѓу маса и тежина, ова е нешто што го мешаат многу луѓе.
Mass is a fundamental measurement of how much matter an object contains (волумен * густина на нашки).
Weight
is a measurement of the gravitational force on an object (маса * грубо 9.8м/с2) и истата ти е во Њутни.
Дали го виде видеото за што се работи?

Weight
is a measurement of the gravitational force on an object (маса * грубо 9.8m/s2 ) и истата ти е во Њутни.
Токму за тоа пишував пред малку ме мрзи да се повторувам...

Објасни подетално што сакаш да кажеш? Што не е така? Дали виде дека куглата направи дупка и во вакум простор на местото каде што падна?

Да ви ги скратам маките... Значи видеото беше направено со цел да се докаже дека постои гравитација во воздушен простор и во вакум простор. Арно ама за вакум простор ја утнаа работата затоа што EXACTLY THE SAME е погрешен одговор. Зошто? Затоа што според Хелиоцентризмот предметите со поголема маса ќе ги привлече гравитација со поголема сила арно ама предметите паднаа скоро исто дури на видеото се гледа дека пердувите паднаа за малку пред куглата што е навистина смешно. И наместо да биде докажана некаква „гравитација“ тие со видеото ја побиваат :)

Последно уредено:
...точно така, направи дупка зошто паѓаше надоле привлечено од гравитацијата, а пошто беше вакуум само масите им се изедначија и си паѓаа истовремено, но кога стигна на дно си ја покажаа вистинската маса, па топката потешка од пердувот направи дупка, но мнооогу помала од кога биле во воздух во предходен експеримент, примети разликата на дупката?
...види ги движењата, топката во вакуум простор во спејс шатл без гравитација во гифовите што ги поставив, ништо не паѓа надоле туку се движи хаотично лево десно горе доле т.е лебди во воздух, ете тука нема гравитација.

па топката потешка од пердувот наорави дупка, но помала од кога биле во воздух.
Изгледа не ти е јасно за што пишувам? Се надевам нема по стопати да се објаснуваме. Кој дел не ти е јасен? Во вакум простор куглата требаше да ги остави пердувите на пола пат ама тоа не се случи. Тоа што направи дупка е дека има многу поголема маса од пердувите и требаше да има поголема сила на гравитациско привлекување. Па која е логиката истовремено да паднат? Ме разбираш сега?

но мнооогу помала од кога биле во воздух во предходен експеримент, примети разликата на дупката?
Тоа уште повеќе ми оди на мене во прилог кога велам дека не постои гравитација туку ГУСТИНА И ПОТИСОК. Помала беше дупката но нема смисла за еднакво време да падне со пердувите ВО ТОА Е ПОЕНТАТА.

ете тука нема гравитација.
Нигде нема, не постои таква фиктивна сила. Штом и после 500 години е се уште теорија никогаш нема да биде факт.

Дали е јасно? :)
Screenshot_2023-03-08-01-33-18-80_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-03-08-01-41-17-20_cbf47468f7ecfbd8ebcc46bf9cc626da.jpg

Последно уредено:
Изгледа не ти е јасно за што пишувам? Се надевам нема по стопати да се објаснуваме. Кој дел не ти е јасен? Во вакум простор куглата требаше да ги остави пердувите на пола пат ама тоа не се случи. Тоа што направи дупка е дека има многу поголема маса од пердувите и требаше да има поголема сила на гравитациско привлекување. Па која е логиката истовремено да паднат? Ме разбираш сега?

Тоа уште повеќе ми оди на мене во прилог кога велам дека не постои гравитација туку ГУСТИНА И ПОТИСОК. Помала беше дупката но нема смисла за еднакво време да падне со пердувите ВО ТОА Е ПОЕНТАТА.

Нигде нема, не постои таква фиктивна сила. Штом и после 500 години е се уште теорија никогаш нема да биде факт.

Дали е јасно? :)
Прегледај го приврзокот 370766Прегледај го приврзокот 370767
Абе човек, забрзувањето е исто, т.е се разликува за нијанса во однос на тоа дали одиш кон екватор, или кон половите, но во суштина е цирка 9.8m/s2. Или во превод какво сака нека е телото ќе лета со тоа забрзување.
Силата со која треба да го повлече тоа тело ќе се разликува од радиусот и масата. Или со прости зборови, замисли дека ти треба да дигнеш 50кг и 5кг, и двете ќе ги дигнеш за исто време, ама за првото ќе ти треба многу повеќе сила.

Абе човек, забрзувањето е исто, т.е се разликува за нијанса во однос на тоа дали одиш кон екватор, или кон половите, но во суштина е цирка 9.8m/s2. Или во превод какво сака нека е телото ќе лета со тоа забрзување.
Силата со која треба да го повлече тоа тело ќе се разликува од радиусот и масата. Или со прости зборови, замисли дека ти треба да дигнеш 50кг и 5кг, и двете ќе ги дигнеш за исто време, ама за првото ќе ти треба многу повеќе сила.
Дали го виде видеото што трае цели 5 минути?

Абе човек, забрзувањето е исто
Во видеото со куглата и пердувите не е исто. И не може да биде исто кај теоријата за гравитација. Куглата има повеќе маса а тоа значи би требало да има поголемо забрзување доколку имаше гравитација. Но тоа не се случи во вакум просторот.

Или со прости зборови, замисли дека ти треба да дигнеш 50кг и 5кг, и двете ќе ги дигнеш за исто време, ама за првото ќе ти треба многу повеќе сила.
Во видеото имаше слободен пад а не дигање тежина.

Последно уредено:
Дали го виде видеото што трае цели 5 минути?

Во видеото со куглата и пердувите не е исто. И не може да биде исто кај теоријата за гравитација. Куглата има повеќе маса а тоа значи би требало да има поголемо забрзување доколку имаше гравитација. Но тоа не се случи во вакум просторот.

Во видеото имаше слободен пад а не дигање тежина.
Taman rabota da go otvoram videoto, posle samo toa da mi izleguva na youtube :D

Teraj majstore, imam popametna rabota od objasnuvanje na fizika za 6to oddelenie.

Или со прости зборови, замисли дека ти треба да дигнеш 50кг и 5кг, и двете ќе ги дигнеш за исто време, ама за првото ќе ти треба многу повеќе сила.

Младиќу,

па токму на вакви ставови, во стилот „...замисли ова па замисли она...„ се засноваат еден куп теории, кои се „као„ докажани дека се точни...тргни од Ајнштајновите и посочи ни што од нив е докажано!

Туку, како ќе ти успее да дигнеш и 50кг и 5кг за исто време?...Од кај ќе најдеш повеќе сила за оние 50кг?...Ќе ја измислиш или веќе треба да ја имаш? Како е можно на живо битие да му е „исто„ дали подига 50кг или 5кг, кога и на механички уред кој може да подига различни тежини (вилушкар, на пример...) му треба повеќе вложена сила за да подигне 50кг и помалку вложена енергија за да подигне 5кг?...

Младиќу,

па токму на вакви ставови, во стилот „...замисли ова па замисли она...„ се засноваат еден куп теории, кои се „као„ докажани дека се точни...тргни од Ајнштајновите и посочи ни што од нив е докажано!

Туку, како ќе ти успее да дигнеш и 50кг и 5кг за исто време?...Од кај ќе најдеш повеќе сила за оние 50кг?...Ќе ја измислиш или веќе треба да ја имаш? Како е можно на живо битие да му е „исто„ дали подига 50кг или 5кг, кога и на механички уред кој може да подига различни тежини (вилушкар, на пример...) му треба повеќе вложена сила за да подигне 50кг и помалку вложена енергија за да подигне 5кг?...
Оди напрај едно каве, пивни троа, пиј еден тутун, погледај го тоа што ти го пишав, подумај го ама убо, ѕвони му на другар ти Зурлата, продискутирајте заедно, па преспијте го и да се надеваме дека ќе ме разбереш.

Оди напрај едно каве, пивни троа, пиј еден тутун, погледај го тоа што ти го пишав, подумај го ама убо, ѕвони му на другар ти Зурлата, продискутирајте заедно, па преспијте го и да се надеваме дека ќе ме разбереш.

Ти благодарам на исрпниот одговор...каве тековно пијам, пред мониторов...

Добро ми зошто воздухот е поредок високо?
Знаеш дека времето е релативно мерено во однос на сонцето. Затоа февруари има престап на секои 4 год.

Какво ви е објаснувањето за ова?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gravitational_time_dilation

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom