- Член од
- 17 декември 2019
- Мислења
- 2.467
- Поени од реакции
- 4.218
Не ми се јасни русиве.. Ги имаа Купијанск, Лиман и Изјум, па се повлекоа од таму, па за сега пак да ги напаѓаат.. Дефинитивно чоук направија..
Не си единствен, повеќето овде никако да разберат дека ова во Украина НЕ Е војна за територија.Не ми се јасни русиве.. Ги имаа Купијанск, Лиман и Изјум, па се повлекоа од таму, па за сега пак да ги напаѓаат.. Дефинитивно чоук направија..
Нема шанси сите да се повлечат од онаков пинцер, во домет на артилерија. Дали и половина ќе успеат.газ преку глава бегаат од Бахмут украинциве, пешки. Плус почнал да се топи мразот и распутница, многу возила испозаглавени.
epa za sto vojuvaat?Не си единствен, повеќето овде никако да разберат дека ова во Украина НЕ Е војна за територија.
Автоматски споено мислење:
Нема шанси сите да се повлечат од онаков пинцер, во домет на артилерија. Дали и половина ќе успеат.
Не е чудо да го уништиле мостот за да не можат да се повлечат и да останат да се борат, варење капаци на тенкови и вакви ствари не се чудни за украинците.Поголемиот дел од оклопните возила се веќе повлечени уште минатата недела. Затоа и го уништија мостот.
не знам, гледам видеа лом напраени у кал, смачкани возила, хаос општ. Ова повлекување требаа да го направат пред две недели кога беше све замрзнато.Поголемиот дел од оклопните возила се веќе повлечени уште минатата недела. Затоа и го уништија мостот.
Има напуштени возила што не вредат да се поправат и некое во кал. Ама ај да видиме дали Русите ќе запленат функционални тенкови и пешадиски оклопњачи.не знам, гледам видеа лом напраени у кал, смачкани возила, хаос општ. Ова повлекување требаа да го направат пред две недели кога беше све замрзнато.
брат, гз преку глава бегаат. Артилерија ги мава, смачкани и заглавени возила насекаде. Напуштени возила жими такво, ова е возење париз дакар 1000 километри па ќе има напуштени возила ради дефеци.Има напуштени возила што не вредат да се поправат и некое во кал. Ама ај да видиме дали Русите ќе запленат функционални тенкови и пешадиски оклопњачи.
i sto ke im se?Има напуштени возила што не вредат да се поправат и некое во кал. Ама ај да видиме дали Русите ќе запленат функционални тенкови и пешадиски оклопњачи.
Кај се повлекоа од Лиман?Не ми се јасни русиве.. Ги имаа Купијанск, Лиман и Изјум, па се повлекоа од таму, па за сега пак да ги напаѓаат.. Дефинитивно чоук направија..
Од талибаните Американците колку опрема запленија? Пошто нели хируршка акција било тоа?Има напуштени возила што не вредат да се поправат и некое во кал. Ама ај да видиме дали Русите ќе запленат функционални тенкови и пешадиски оклопњачи.
ako do togas ne im dojde pamet na urkite ke se vrakaat ostanatite istoriski ruski teritorii koj im bile dodeleni na ukraina na primer odesa. cela zemja ako e potrebno. vakva ukraina so nacisticki gomna reseni da izvsat genocid na rusite tamu nikoj ne saka na negova granica.Ај објаснете ми како на пет годишно дете... До каде планира Русија да зема територија во Украниа? Имаат некоја зацртана цел или не? Моментално ги чистат териториите што ги анексираа пред некој месец, знам дека не им се 100% под контрола, ама кога ќе ги исчистат што понатаму?
И поштедете ме од тие "додека не се денацификира Украина" одговори, значи сакам чист одговор, пола земја, цела земја, само одредени делови каде живеат Руси итн...
Не ти ја сфаќам поентата. Знаеш ли колку војници САД изгуби и за колку време стигна со тенкови во Багдад и Кабул? Во целата воена операција изгубија помалку војници него ли Русија што изгуби во првата недела во Украина.Од талибаните Американците колку опрема запленија? Пошто нели хируршка акција било тоа?