Блам држава

Член од
24 април 2008
Мислења
10.880
Поени од реакции
12.222
За едно сум сигурен и тоа 100%...

единствен човек кој можеше и би можел да изгради репрезентативен стадион е Груки. Ни Црпе, ни Бранко, ни Мицко...
Не знам дали пвеводбеничкиот пастир бил единствениот кој можел да го доизгради градскиот стадион во Скопје, но бидејќи лично познавам луѓе кои ја граделе јужната трибина и ми имаат изнакажано безбројни приказни за врвниот квалитет на градежните материјали кои биле користени за изградбата, за тоа дека биле тешки за работење бидејќи биле премногу цврсти што биле дури и тешки за сечење и за бушење - особено челичните носачи на покривот - знам дека тој стадион не бил направен од дрво и слама, поради што само луѓе со знаење и искуство би можеле да ги изградат останатите три трибини - без разлика кој ја нарачал нивната изградба и платил за истата.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.778
Поени од реакции
4.825
За едно сум сигурен и тоа 100%...

единствен човек кој можеше и би можел да изгради репрезентативен стадион е Груки. Ни Црпе, ни Бранко, ни Мицко...
Проблемот со Груки е тој што не покажа доволна „гатс„ кога беше пристиснат од опинокот из Муртино. Тоа што „севернава„ веќе 6-та година е во „слободен пад„, е последица од недоволната Грукиева одлучност па сега (Груки) е предмет за исмевање ради неговото бекство во Унгарија.

А можеше се‘ да биде поинаку...и спротивно од оваа беља која тековно ни се случува....

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.906
Поени од реакции
83.123
Проблемот со Груки е тој што не покажа доволна „гатс„ кога беше пристиснат од опинокот из Муртино. Тоа што „севернава„ веќе 6-та година е во „слободен пад„, е последица од недоволната Грукиева одлучност па сега (Груки) е предмет за исмевање ради неговото бекство во Унгарија.

А можеше се‘ да биде поинаку...и спротивно од оваа беља која тековно ни се случува....
Северна е минимум 20 години во пад.
Груевски е само дел од тој галијаматас составен од пробисвети на високи позиции. И Заев исто.

И пред Груевски исто беше.

Ја коа бев у извршен комитет на Кисела Вода (УМС), наша најголема занимација не беа СДСМ (како што ја будалата мислев), него оние педерите од УМС Лисиче, кои требаше на партиско ниво да ги надјачаме. Тогаш ми стана јасно дека ВМРО нема да ја опраи, што и се покажа после, како точно, кога Војводата дојде на власт.

Anyway, сретнав неодамна еден соборец од тие времиња, кој заврши во разузнавање. Ми вика - Фаќај магла од овде, ова никад нема да биде држава. Ако не можеш ти, глеј децата надвор да ги испратиш.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.810
Поени од реакции
7.438
Koj drug ako ne toj ?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.482
Поени од реакции
37.305
Проблемот со Груки е тој што не покажа доволна „гатс„ ....
„кога беше пристиснат од амерички опинокот од Кале, а поставен друг опинок од Муртино“, требаше да каже „луѓе овие ме уценуваат сила се светска“!

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.778
Поени од реакции
4.825
„кога беше пристиснат од амерички опинокот од Кале, а поставен друг опинок од Муртино“, требаше да каже „луѓе овие ме уценуваат сила се светска“!
Кој следи политика барем и површно, му беше јасно за што се работи кога Зоќе почна да му се заканува на Груки не било каде, туку во канцеларијата премиерска, кај Груки лично.

Сега е малку доцна за коментари во стилот „...што ќе беше да беше...„, затоа што Грујо попушти многу брзо и лесно, а во меѓувреме, комуњарата и нивните шќипериски коалициони газди ја растурија Македонија до степен од непрепознатливост, за што и се инсталирани на власт...

Дури и да се промени власта на наредните избори, „севернава„ ќе продолжи да се обезличува, затоа што во тој правец е насочена целата држава, топтан со Македонскиот народ.
Автоматски споено мислење:

Koj drug ako ne toj ?

Зарем очекуваш од немакедонец да брани Македонски државни и национални интереси?...

А згора на све, прв пат ли му е со ваква изјава?...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.482
Поени од реакции
37.305
Koj drug ako ne toj ?

... ќе речеш медицинско лице, Хипократова заклетва, тој нема беса, а не па друго, накриво насаден криво расте и криво се однесува, се курчи со историјата на туѓа националност!

Член од
24 април 2008
Мислења
10.880
Поени од реакции
12.222
... ќе речеш медицинско лице, Хипократова заклетва, тој нема беса, а не па друго, накриво насаден криво расте и криво се однесува, се курчи со историјата на туѓа националност!
Медицински лица, односно лица кои дале Хипократова заклетва, вршеле присилна стерилизација на Евреи и други непожелни не-луѓе во Нацистичка Германија, и извршувале еутаназија врз тешко болни, ментално заостанати и хендикепирани луѓе.

И тие медицински лица кои дале Хипократова заклетва ги вршеле таквите злосторства против човештвото врз луѓе кои исто така биле од туѓа националност.

Неписмените кои не си ја научиле историјата се осудени истата да им се повтори.

Последно уредено:
Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.810
Поени од реакции
7.438
i Mengele beshe Lekar, ama.........

Зарем очекуваш од немакедонец да брани Македонски државни и национални интереси?...

А згора на све, прв пат ли му е со ваква изјава?...
Toa i mi beshe zborot. Ama pred se e zasluga na Severdjanive .
Govnoto ne e krivo sto smrdi, kriv e toj sto go rascepkal .

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.338
Поени од реакции
8.941

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.778
Поени од реакции
4.825
...и кон Србија, и кон Тринидад и Тобаго, и кон Сао Томе и Принципе, и кон Северна Кореја...

Чисто да му помогнам на чо‘еков...

Работа‘а е: „Миле, ми текна (од кај доаѓаат ИП адресите)„.

Песничка/фалопојка под ниво‘ од „Златно славејче„....Фали уште Тито и песничката му за 25-ти мај...

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__

Kajgana Shop

На врв Bottom