Најефтин супермаркет

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
Овие сега цвикаат дека цената од 33 ден им е ниска и цвикаат дека се во загуба?
... според мое мислење, овде има покажано само еден економски параметар дадено „приход“, не би требало да го има и другиот економски параметар „расход“, па да се види што е останато како “добивка“ , вака се пишува колку пари влегува, ама колку се дава и останува, камо? вака ли се води финасиски при пресметка на добивка? :eek:

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
... види, некој да ти нареди што да направиш (влада), а истата наместо да биде пример се расфрлува со пари за сопствени потреби, не е во ред да ја злоупотребува својата позиција и да покажува сила со казнување, пекарите не се будали да идат во минус, ако не им се исплати производството на лебот по таа цена, само за ќефот на Бектеши и Ковачевски за добивање поени,
...високи цени на сите неопходни производи, ама се фатиле за лебот бре бре, па уште ти си воодушевен, зашто не гледаш меѓу редови? па одозгора истото ќе го направат и со други основни производи ама од наши производ, наше стопанство, ќе ги нема и нив е тогаш што паника ќе биде меѓу народот (а да не пишувам сега за лековите кои се уште тераат со ниски референтни цени што на никому нема да му се исплати да ги дистрибуира во МКД, затоа што владата нема да признае друга покачена цена, па нема да има никакви лекови, да видам тогаш што ќе направат тие советниците ливадинки при советување на владата).

... дали знаеш дека „цела украинска пченица што се извезува била прогласена за „контаминирана“, примероците на украинското жито содржело канцерогени патогени, остатоци од ѓубрива забранети во ЕУ, а неговиот нутритивен состав е крајно незадоволителен по квалитет“ , што ако се дозволи таква пченица која ќе биде евтина ќе дојде и кај нас во име на 29 денари леб, а богами и кај тебе таму?
Ok Madam,
Vo pravo si!!!!
tie Iljadnici toni shto navodno za Afrika vlegoja vo EU site se kancerogeni i zamisli fatile radijacija ushte ne puknata ni edna bomba.
ILi mislish zatrovani so Bilki za prskanje? Togash prashaj se kakvi se makedonskite Zhita? i drugo Makedonija skoro i da nema potreba da otkupuva zhito.
Fintata e vo toa shto im go prodavaat na Drugarcinata od Kosovo koi shto sea sakaja da vi go vratat nazad vo forma od Veknice Leb.

I tie 15% zhito shto falat vo Makedonija so dobra stimulacija na zemjodelcite i so iskoristuvanje na eksluzivnite ceni od Srbija lesno ce gi postigneme taka da nemora da se kolkme/te od toa "Kancerogenoto Zhito" shto go sonuvash.

I na kraj ushte ednash poshto od predhodnite postovi ne sakash da me razberish!
Krivigashtani, Kicevo, Shtip prodavaat Leb so 33 denari i se zadovolni.

Koj ne mozhi da go ispolni toa neka mi se javi, ce mu pratam gratis katanec.
Ima i drugi deca shto znaat da igraat Oro.

Aj sea Caos i odi napise Cappuccino ;)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.862
ne. inspekcija insisitirala da imaat leb pod 33 denari. oni imale pogolem leb sto bil 50ce sto koga ke podelis na gram bil poeftin. forava e sto gi teraat da menuva cel setap.
Автоматски споено мислење:

fino si pishaa dema ne zele subvencii ovie zasto pravat leb u furna na DRVA.

jas smetam deka lebot e premnogu eftin u mkd. ostaj ti ger sto krade brashno od ukraina, sto si proizveduva svoe i drzava sto se uvezuva.
Лебот во Македонија не е преефтин туку прескап за нашиот стандард а на пазарот до минатото лето имаше повисока цена од обичниот бел и полубел леб што се продава во словенските маркети Spar и Hofer бидејки таму лебот од 1кг кој е за 2,3 класи над нашиот минатото лето се продаваше за само 1 евро а сега е 1.59 евра што пак за нивниот стандард е поевтин него овој од 33 денари за нашите плати.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
Ok Madam, Vo pravo si!!!! tie Iljadnici toni shto navodno za Afrika vlegoja vo EU site se kancerogeni i zamisli fatile radijacija ushte ne puknata ni edna bomba.ILi mislish zatrovani so Bilki za prskanje? Togash prashaj se kakvi se makedonskite Zhita? i drugo Makedonija skoro i da nema potreba da otkupuva zhito.Fintata e vo toa shto im go prodavaat na Drugarcinata od Kosovo koi shto sea sakaja da vi go vratat nazad vo forma od Veknice Leb. I tie 15% zhito shto falat vo Makedonija so dobra stimulacija na zemjodelcite i so iskoristuvanje na eksluzivnite ceni od Srbija lesno ce gi postigneme taka da nemora da se kolkme/te od toa "Kancerogenoto Zhito" shto go sonuvash.I na kraj ushte ednash poshto od predhodnite postovi ne sakash da me razberish!
Krivigashtani, Kicevo, Shtip prodavaat Leb so 33 denari i se zadovolni.Koj ne mozhi da go ispolni toa neka mi se javi, ce mu pratam gratis katanec.Ima i drugi deca shto znaat da igraat Oro. Aj sea Caos i odi napise Cappuccino ;)
...види, би ти одговорила поопширно и за контаминирната украинска пченица, но да не бидам оф топик на темава, а тоа со Кривогаштани ако продаде 20 леба со 29 денари, не е исто да продава 10000 леба со 29 денари,

...а тоа твојот цинизам со макијатото мое, (не е капучино):

meni-restoran-vlada.jpg

еве, штом можат политичарите со толкави високи плати да имаат такво мени секој ден, и јас граѓанин кој редовно ја врши граѓанската должност при гласање на истиве овие што го јадат ова од менито и јас сакам вакви цени секој ден по рестораните.

...значи овие се реални цени, штом може таму во Собрание, зошто не може ваму за народот?

П.С.
скоро, МКД не мора да откупува ниту електрична енергија, со сопствени капацитети ако има некој да ги менаџира фул, но ете купува, што со сопствени амбиции на политичарите за провизии, што по директива на ЕУ, па слично и со украинското жито, ако „препорача“ Урсула да се купи, не само ние тука утепаните, туку и другите во ЕУ, има да се купи, ма макар сопствено жито да се фрли, да не пишувам сега сличности и со антиковид вакцините, не знам како не гледаш меѓу редови, искусен си не си некое дерле :toe:

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
5.862
На мене не ми е јасно која е поентава на меркава ако им дозволат да намалат на грамажа ама битно цената ке била 33денари и? Сеа уште поголем профит ке натемпираат колку да намалат и пак народот ке го јаде стапот
Ова му доаѓа исто како да ги намалат грамажите и на останатите основни продукти само цените да бидат замрзнати па на пример шеќерот за да се продава по 30 денари пред да поскапи ќе ја намалат грамажата од 900 на 500 грама!
Автоматски споено мислење:

...види, би ти одговорила поопширно и за контаминирната украинска пченица, но да не бидам оф топик на темава, а тоа со Кривогаштани ако продаде 20 леба со 29 денари, не е исто да продава 10000 леба со 29 денари,

Прегледај го приврзокот 370011

еве, штом можат политичарите со толкави високи плати да имаат такво мени секој ден, и јас граѓанин кој редовно ја врши граѓанската должност при гласање на истиве овие што го јадат ова од менито и јас сакам вакви цени секој ден по рестораните.

...значи овие се реални цени, штом може таму во Собрание, зошто не може ваму за народот?
Не може затоа што за некој да јаде на одредено место евтино друг мора тие трошоци да ги покрие на друго место со повисоки цени бидејки ЌАРОТ И ЗИЈАНОТ СЕ БРАЌА.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
... а што е за тебе „нормален линк“ за да ти одберам?
pusti go toj kaj sto si citala, pa ke procenime dali e normalen... ne mora samo jas eve i drugi kje se ukljucat :)

ama ako e srbijadotokija - zlobniotzapadgmoreptili - gifatijaamakrijat - laboratorijatapratidirekdonasrezultatot > togas ne e normalen

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708

Прегледај го приврзокот 370011

More Bjonsic,
Abe na ista strana sme samo so sila sakas da se inaetish.
Daj dosta e i nemoj da gi pravdash tie tvoite 10000 lebovi.
Obleci si beli alishta i pravec v pekara i ce vidish deka sum vo pravo.
A toa 120 denari veshalica i ostalo e od tie shto si gi glasala i jadat vo "narodna" kunja shto e subvencionirana za vraboteni.

Ovde vo Firminskiot restauraunt od BMW Rucek za vrabotenite kosta
1,20 Salata Tanjir (Imash svdeska masa salata)
3,50 Glavno jadenje (izbor od 5 razlicni jadenja)
1,50 desert ( po pravilo 3-4 razlicni torti, puding ili palacinki)
1,00 Coca Cola
2,50 Pivo
Znaci za 8-9 Evra odlicen rucek . Spreman taze i od lokalni produkti.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
pusti go toj kaj sto si citala, pa ke procenime dali e normalen... ne mora samo jas eve i drugi kje se ukljucat :)

ama ako e srbijadotokija - zlobniotzapadgmoreptili - gifatijaamakrijat - laboratorijatapratidirekdonasrezultatot > togas ne e normalen
:(...па не сум читала денес, ниту пак од еден линк, портал, ТВ вести од ЕУ држава, Ројтерс, не знам како би те задоволила со линк, ама не овде ќе постирам на подтемата Украина, овде „најефтин супермакет“ не е баш соодветно или да отворам тема, ама ќе ми ја избишат, како последниот пат, не им се допаѓа поинакво мислење!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708
Da ne recish tresam gluposti,
Eve ti slika shto ja najdov od Siemens Firminskite restorani
Int - Vraboteni
Ext - Gosti od Nadvor

Screenshot 2023-03-03 at 23-08-34 Siemens Menu.png

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
:(...па не сум читала денес, ниту пак од еден линк, портал, ТВ вести од ЕУ држава, Ројтерс, не знам како би те задоволила со линк, ама не овде ќе постирам на подтемата Украина, овде „најефтин супермакет“ не е баш соодветно или да отворам тема, ама ќе ми ја избишат, како последниот пат, не им се допаѓа поинакво мислење!
nema poinakvo mislenje, ima fakti i rekla kazala

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.515
Поени од реакции
37.353
nema poinakvo mislenje, ima fakti i rekla kazala
... ај каде да се отвори тема околу „украинско жито“ ниту во „Пресвртница во Украина“ не ми е соодветно, кажи каде и ќе дебатираме таму на подтемата!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.042
Поени од реакции
7.708

Samo shto prebaruvav na Google!
Nema absolutno NITU eden link so tvojava informacija!

Jabiga, FAKT

Член од
13 април 2021
Мислења
3.431
Поени од реакции
11.279
... грчкиот министер за транспорт дал отказ, затоа што највероватно кривично ќе одговара (а не дека имал самосвест па некоја политичка одговорност), со што сакал да се иземе од одговорноста за катастрофалната несреќа, затоа што имал неколку пати написмено добиено од одговорните на железничките станици да вложи во возниот сообраќај кој во 21 век немало соодветен компјутерски тракинг и застарена опрема за безбедноста на возниот сообраќај, па имало опасност од застарена сигнализација која не овозможувало да се види воопшто каде се наоѓале возовите на пругата, од чија причина била и ова катастрофална последица,

...и воопшто случајот не е решен, допрва се вршат инспекциски контроли од специјалини формирани комисии од самиот премиер за причината и одговорноста, што богами и тој како премиер мора да ја сноси одговорноста за вработени партиски несоодветен кадар, како можело при две независни пруги една до друга една за во еден правец другата за спротивен правец, да се сретнат возовите на едната пруга за еден правец!

...така да сите сме на исто тука на Балканот и во околина, партиски поставени, да се прават малверзации, провизии и појела маца милионите, а народот е само колатерална штета!
Морално е тоа што си поднесе оставка, а дали е праведен или не истрагата ќе покаже. Во секој случај тоа е нешто што е мисловен поим тука кај нас, и нашите политичари би требало да се огледаат на своите грчки колеги.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
... ај каде да се отвори тема околу „украинско жито“ ниту во „Пресвртница во Украина“ не ми е соодветно, кажи каде и ќе дебатираме таму на подтемата!
na 20 posta off topik pisi uste 1 ili editiraj i staj go linkot - normalen da bide :)

ako ne, tolku na taa tema :)

plus polesno e eden link kopypaste nego romani tuka da se pisuvaat :D

nema ama vaka taka vcera zavcera temata netemata - fakti ili fakenews :D

Kajgana Shop

На врв Bottom