Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дополнителните трошоци се само дел од причините зошто да не користиш домашна банка како посредник (не како брокер) во тргување со странски хартии од вредности. Други причини се задоцнето тргување, можност за пуштање нарачки само додека е работното време на банките.Ги гледав тарифниците и морам да признам дека не ми се баш јасни... Покрај брокерска, имаат провизија за чување, стварни трошоци...
Јас лани ова време правев некои споредби на КБ, НЛБ и Шпаркасе, и од овие три НЛБ искочи најевтина заради тоа што наплаќаат 3000 денари годишно провизија за чување, додека КБ и Шпаркасе беа околу 6000. Провизиите за трансакции, барем според ценовниците им се горе-доле исти.Здраво на сите.
Ве молам препорачајте домашен брокер за тргување во странство.
Гледам дека оваа услуга ја нудат Комерцијална, Стопанска, НЛБ и Шпаркасе банка.
Ваши искуства, која од нив е најповолна во однос на провизиите?
Ги гледав тарифниците и морам да признам дека не ми се баш јасни... Покрај брокерска, имаат провизија за чување, стварни трошоци...
Иако МЕТА отвори повисоко од шо очекував веќе го губи моментумот и природно е да си падне до 50 фибоначи на 180 долари. Како шо напоменав акцијата денес орбитрира околу сапорт трендлајнот шо го исцртав во претходниот пост. На 180$ некаде е веројатно крајот на оваа корекција и затворам и шорт и беар пут спред пошо сепак МЕТА на дејли кендлс и 150 дена мувинг авериџ е влезена во нагорен тренд.
Da, mene mi ja odobrija prijavata za dividendaДечки дали имате забележано некакви проблеми последно време со страната на ИБКР?
Кај мене многу побавно отвора, во репорти за февруари 2023 излистува податоци од 2022 (јасно си се наведени дека се од 2022), а некои од февруари, посебно последните денови воопшто не ги листа во февруари. Како репортите да се замрзнати на некој претходен ден. Дури и кога ќе направам year-to-date репорт, како последен датум е 3ти март 2023, и во тој репорт вклучени трансакции и дивиденди од последните денови на февруари.
Инаку дали кај некој има одобрени пријави за дивиденди во последниве месеци, или било какви пријави во е-пдд системот?
Дали има информации кога се очекува да излезе правилникот? Како што се сеќавам се очекуваше до март?
За шорт, да.Дали е сега моментумот за VOO 500 ?
Веќе се спушти на 366, зарем уште ќе тоне?За шорт, да.
Следи шо се случува во УСА. Вчера Пауел го воскресна повторно рестриктивниот наратив со покачување на 50% на каматните стапки од овој месец. Инвертирани јиалд курв' до овој степен немало во последни 40 години.Веќе се спушти на 366, зарем уште ќе тоне?![]()