Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728
Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Ајде не поти сега, веќе почнува да смрди. Ајде одјеби.
Повели ти одјеби, секој пат кога засмрдува од авион се забележува дека ти си тропнал одново и одново некоја стара глупост.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
828
Поени од реакции
842
Факт 1 : Нити Русите го имаат решението за брза победа на терен, ниту пак Америте.

:D Мислењата од типот, Американците чекаат Русите да изгинат или чекаат Русија да ослабе како држава се надвор од секоја логика. Времето во војната не е пријател за ниту една страните, посебно за оние на чија територија се игра сцената.

Убедливо најидиотска и кондомајлија од муабет во сите војни досега е дека F-35 и F-16 не се праќаат, затоа што "не се потребни".
Изјавата е еквивалент на : "Има месо за умирање, не сакам да си ги амортизирам авионите за едни украински шутраци"
Или уште полошо од она што би рекол Сталин : "Една жртва е трагедија, милион жртви се само статистика."

F-35 и F-16 Не се праќаат, не затоа што "не се потребни" :pos: туку цел свет ќе биде сведок дека се мета на против-воздушна одбрана. Со самото тоа паѓа супериорноста на Америка како мит и може да има големи последици со заплена на таквата технологија.

Факт 2 : Ниту руските санкции ефектираа Европа да замрзне, ниту американските за руската економија да капитулира.
Реалноста е дека зад завесите сите пазари се одвиваат без некој посериозен проблем и исходот на крај е дека Американците и Русите ке си ја поделат територијата на два дела..
Колку коцки од чоколадото ќе припаднат на едната или другата страна зависи од резултатите на терен и тоа е тоа. Се игра фер и според правила, буквално како спортска утакмица.

Тоа дека Америка само добива во војната и ништо не губи воошто не е така. Овие и претходните војни се искористени кредити кои ја поткопуваат довербата на сојузните народи и глобалниот свет воопшто.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Повели ти одјеби, секој пат кога засмрдува од авион се забележува дека ти си тропнал одново и одново некоја стара глупост.
Ти засмрдува веројатно, зошо веројатно немиен си. Провери се..Најдобронамерен совет.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Не е поентата за што се борат и што сакаат Украинците, они едноставно си ја сакаат државата, во оние граници од до пред пролетта 2014. Значи Украина во границите од 1991, Украина во советско-социјалистичките граници (со се Крим секако) кој е дел од Украина повеќе децении наназад. Од друга страна никој не може да ги сфати и разбере целите на Русија, што сакаат они, борбата им е за територии/територија, но кои територии, дали само овие досега анектираниве и освоени туку и други, до каде сакаат да одат, до Дњепар ли, до Придњестровје ли, или пак до Полска граница се решени да одат... Руската страна е многу поконфузна во конфликтов, нешто бараат, започнуваат војна, а немаат јасни цели, туку само слушаме со месеци наназад некои ефтини и досадни Кремаљски приказни !

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.888
Поени од реакции
5.014
Радосен си. :icon_lol: :kuracc:
Па секако дека е радосен; по кој знае кој пат, пак е на погрешната страна од историјата...:icon_lol:

Ех. што ти се вели „лоша навика„...

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Ти засмрдува веројатно, зошо веројатно немиен си. Провери се..Најдобронамерен совет.
Стигна до изразот "немиен" - доказ дека си уште еден корисен идиот, а не некој кој сака да учи.

Повели ти провери се, но не ми е најдобронамерен совет, верувај ми, ако си стигнал до изразот "немиен" тогаш си олицетворение на шареноликиот идиотизам кој наводно не го бендисуваш.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Не е поентата за што се борат и што сакаат Украинците, они едноставно си ја сакаат државата, во оние граници од до пред пролетта 2014. Значи Украина во границите од 1991, Украина во советско-социјалистичките граници (со се Крим секако) кој е дел од Украина повеќе децении наназад. Од друга страна никој не може да ги сфати и разбере целите на Русија, што сакаат они, борбата им е за територии/територија, но кои територии, дали само овие досега анектираниве и освоени туку и други, до каде сакаат да одат, до Дњепар ли, до Придњестровје ли, или пак до Полска граница се решени да одат... Руската страна е многу поконфузна во конфликтов, нешто бараат, започнуваат војна, а немаат јасни цели, туку само слушаме со месеци наназад некои ефтини и досадни Кремаљски приказни !
Mozi e nadvor od tvoite moznosti i kapaciteti pa zatoa nesto matno ti e, nerazbirlivo. Ne se maci, mozis mozokot da si go povredis ;) .

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Стигна до изразот "немиен" - доказ дека си уште еден корисен идиот, а не некој кој сака да учи.

Повели ти провери се, но не ми е најдобронамерен совет, верувај ми, ако си стигнал до изразот "немиен" тогаш си олицетворение на шареноликиот идиотизам кој наводно не го бендисуваш.
Хаха, човеку, разбери, твоето мислење ми е небитно, и ти реков, слободно одјеби и не биди пролив и не досадувај. Јас само ти кажав што може да ти смрди,а ти како сакаш сфати ме, небитно ми е. Шибај...

Член од
24 април 2008
Мислења
10.942
Поени од реакции
12.344
Хаха, човеку, разбери, твоето мислење ми е небитно, и ти реков, слободно одјеби и не биди пролив и не досадувај. Јас само ти кажав што може да ти смрди,а ти како сакаш сфати ме, небитно ми е. Шибај...
Типично за корисен идиот, алергичен си на учење и на туѓи мислења кои не ти чинат на одјавениот и одјебениот памет.

Повели ти шибај ако толку не ти се битни ставовите на твоите неистомисленици.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.007
Поени од реакции
7.662
Toa e ednostavno da go svatish AKO sakas.

AMA ti ne sakas!

Rusija sakase da bidi kako sto e dogovoreno vo Minsk 2014 god.

AMA Zelenski (Citaj USA) imaa poinakvi planovi, da ja dupat rusija. Prasaj ja Merkel ce ti kazhi i taa deka e taka.

I znaes kako se veli, Ne cepkaj ja Meckata vo Pickata!

E sea e prekasno za Ukraina, Troshocite na Rusija nekoj Mora da i gi plati. I po pravilo toa go praj toj sto pocnal da praj sranja.
Znaci CKRAP ukraina sega za sega -20%. Pokasno mozhebi i polosho ama Poarno sigurno ne.

Da, te razbiram, ukraina cela, narod gine...... se e taka ama toa e. i nema Nikoj Muda da go spreci , zatoa Shvabive ovde vikaat.

Lieber ein Ende mit Schrecken als ein Schrecken ohne Ende! Vo prevod bi doslo,
Podobro uzasen kraj odkolku uzhas bez kraj!

Последно уредено:
Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Од колекцијата Руски уништени тенкови во Берлин,ж
1677545767665.png

Да погаѓаме што следи ?
Автоматски споено мислење:

Онака, без вазелин...

Значи си се спремале здраво.
Автоматски споено мислење:

Отворен е патот на модерни противвоздушни оружја во Иран. Се бунеа за С300 во Иран, сега ќе има С400. Со ова се јакне позицијата на Русија во однос на Турските републики.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom