Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.968
Цел цивилизиран свет стои зад Украина. Уште талибанците, африканските племиња, неколку фавели во Јужна Америка и пар изгубени Срби, се разбира со уште десетина безмозочни затуцаници на форумов останаа да ја поддржуваат фашистичка Русија.

Се гледаме после победата на Украина а плаќањето на репарации и трибуналот на путин и неговата мафијашка банда ќе го следиме заедно во живо за скоро.
Ајде се гледаме. Поздрав одмори малце.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.830
Поени од реакции
36.862
Русија мора и треба да почне по агресивно да се однесува кон Европскиве привезоци ако сака да изнуди преговори.

Мора заканата за голема ескалација да им ја направи поопиплива. Штом толку се запнале за ескалирање на војната, нека им ја пренесе заканата во нивниот двор.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.292
Поени од реакции
7.650
Ама таа опрема може и да запука по Руска територија, нема гаранции дека исклучиво ќе се искористи против Украина. Да не излезе од сите страни Ѓорѓи (Путин) сардисан.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.968
Русија мора и треба да почне по агресивно да се однесува кон Европскиве привезоци ако сака да изнуди преговори.

Мора заканата за голема ескалација да им ја направи поопиплива. Штом толку се запнале за ескалирање на војната, нека им ја пренесе заканата во нивниот двор.
Мислиш дека имаат некое влијание Европјаните?

САД одлучува. Еј гасоводи им кренаа во воздух, без разлика кој бил. Ти да молчиш да не смееш да објавиш што точно се случувало. Пааа пријателе јасно е како ден кој одлучува.
Автоматски споено мислење:

Ама таа опрема може и да запука по Руска територија, нема гаранции дека исклучиво ќе се искористи против Украина. Да не излезе од сите страни Ѓорѓи (Путин) сардисан.
Да секако. Од Север nightwalkers се спремаат, источно С.Кореа и Јапан се спремаат.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.951
Поени од реакции
12.360

Јас мислам дека евро-социјалистите не се повеќе во плановите на Русија, туку спротивното - што е можно поголемо самоизолирање од нив и од нивните нездрави и ненормални идеи.

Украина е само последното поглавје во заокружувањето на западниот одбранбен штит од евро-социјалистите и нивните американски господари, а потоа треба да следува посветување на внимание на економска соработка и развој со трети држави. Ете Индија - втората најнаселена држава на планетата Земја - е добро место за почеток на таквата соработка.

Сепак Европа е најмалиот континент на Земјата, населен од нешто повеќе од половина милијарда луѓе во свет од над 8 (ОСУМ) милијарди луѓе. Азија, Африка и Латинска Америка се богати со секакви ресурси и чекаат некој да инвестира во нив и да им биде економски партнер, Русија и Кина можат да бидат тие партнери кога веќе државите од НАТО и ЕУ се толку опиени со нивната самобендисаност и его, сметајќи се себеси за центарот на светот.

Убаво им вели индискиот министер за надворешни работи на евро-социјалистите: треба да престанат да се однесуваат како нивните проблеми да се проблеми на целиот свет, а проблемите на остатокот од светот да не се нивни проблеми.

Последно уредено:
Член од
9 август 2012
Мислења
285
Поени од реакции
1.309
Се изнагледавме овакви гротески од "цивилизацијата", а и она парадирање на безлични креатури по Киев е невидено гротескно издание на Мапет шоу. Нивните господари утре да ја нападнат Венецуела нема ни глас да им чуеш а камоли во Каракас да се појават, гнаси едни лицемерни и одвратни!

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Како и да ви личи ова што го пишувам на форумов, сепак, жал ми е за Украинците.
Но, треба да си глуп ко кур, ако не си Албанец, да идеш и да им даваш подршка против Русија, како неколкумина на видеоно. Тоа би било еквивалент на тоа да земеш камен и со сета сила по глава да се маваш. Тие што се на видеоно, а не се Украинци или Албанци се надевам дека пари добиваат. Инаку нема никаква здраворазумска логика.

Зборам за некој кој не е Албанец, а живее во земјава. За вас в Бугарија, не знам, вие мислете си.
Мене па друго ме чуди.
Ти како докажан православец со грижа за православците, навиваш за Русија, која праќа муслимани да убиваат православци. Нека земе тебе човек да нека те разбере.

Друго, гледам распенавени патриоти северномакедонци, поддршка за Русија и Путин, и за муслиманите од Дагестан, нели соплеменици на шипурките наши, со сите парадокси кои следат. Како бе ниеден од овој супра-воинствен и херојски народ не отиде како доброволец да војува на страна на „анти-фашистите“, вистинските православци, анти-глобалистите? Да имаше макар еден, ќе пратеше слика, ќе направеше селфи. Гледаме Зоран Јовановски, Горан Путица, и секакви други русофили на фејсбук војуваат стамено и борбено против глобализмот и амбасадите на сатанистите, на терен нула.
Дури се појавија и фотографии на шиптaри во редовите на украинската војска со двоглавото орле. Северномакедонци, нула. Само на форум кајгана и на коментари кај Миленко Неделковски.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Видов дури и пост на она гревоњата @kano кај навива за Русија, а му ја спраштил во англосаксонска колонија. Типично северномакедонски, би било добро да се направи некогаш некоја ревизија, па откако ќе заврши „блиц кригот“ на „„најсилната армија на светот““, да се пратат сите овие лепотани во Русија да живеат, работат, творат и да уживаат во демократијата на таа држава.

Член од
15 февруари 2023
Мислења
41
Поени од реакции
66
Колку профили имаш на форумов пошто од авион се гледа дека овој скоро си го отворил?Да не гледаш на магична топка па знаеш зошто Урбанович дошол во најкорумпираната држава во Европа со најлоша власт ,судство и најлоша полиција да отвара бизнис!Бизнисот е само параван на хазарот за да ја прикрие главната цел поради која дошол да живее во Македонија.И кога веќе гледаш на магична топка кој што прави приватно во животот заборави да кажеш на која страна ми лежи и со која си го подмачкувам редовно.И пошто си многу интелигентен најди ми пример каде спортист со пивски стомак кој мислиш дека го носам може да направи велосипедска тура од над 300км во еден ден која би траела и до 24 часа или планинарска тура од 35 до 40км која би траела околу 14 часа.
И мене не ми е јасно зошто Македонија е волку сиромашна, а вас потенцијалот ви е неискористен. Каков народ таква држава. Кога Клинтон како бранител го навредувате, тоа доволно кажува кои сте и што сте.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Па и ти можеш како за промена да не ги ставаш Русија, Белорусија и други држави источно од Полска и од поранешна Југославија во твојата зломразечка и неправдомразечка уста.

Имаш богат материјал за мразење и западно од Полска и од Балканот, повели и на нив посвети им внимание.

Canada's use of emergency powers justified - report
Оу, покрај мали Лаврентиј Берија, тука сме го имале и ванаби Лазар Каганович, челичниот Лазар. Се извинуваме Лазаре, помина вашето време кога кажувавте кој што да пишува и кажува, и мило ми е што вашиот љубен комунизам е фрлен во аналите на историјата. Е сега останати се испрдоци, ама ќе се исчистат и тие со тек на времето. Сега ова време не е како на времето на вашите идоли, сега секој можи кај сака да пишува, ако сакаш можеш да си се одлогираш од форумов и да одјебиш, ако сакаш можеш да не ме читаш, ама јас сум тука, и планирам да бидам. Кога ќе биде интересно и Западно од Полска и таму ќе коментирам како што сум коментирал И критикувал исто така. Ама тебе не ти е развиен осетот дека некој не пати од комплекс на пониска вредност и да идеализира некој, и своите трауми од детството да ги манифестира со тоа што ќе навлезе во комунистичка и фашистичка идеологија, и тоа што бил малтретиран во средно и газен да сака да ги искаже преку бруталност и агресија или обожавајќи комунисти и нацисти, кочи малку. Друго време сме сега бре.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Дури нема ниту на страна на Украинската војска, а толку поддржувачи на фејсбук со знамиња на Украина на профилни слики.

Kajgana Shop

На врв Bottom