Ајде се гледаме. Поздрав одмори малце.Цел цивилизиран свет стои зад Украина. Уште талибанците, африканските племиња, неколку фавели во Јужна Америка и пар изгубени Срби, се разбира со уште десетина безмозочни затуцаници на форумов останаа да ја поддржуваат фашистичка Русија.
Се гледаме после победата на Украина а плаќањето на репарации и трибуналот на путин и неговата мафијашка банда ќе го следиме заедно во живо за скоро.
Ама таа опрема може и да запука по Руска територија, нема гаранции дека исклучиво ќе се искористи против Украина. Да не излезе од сите страни Ѓорѓи (Путин) сардисан.
Мислиш дека имаат некое влијание Европјаните?Русија мора и треба да почне по агресивно да се однесува кон Европскиве привезоци ако сака да изнуди преговори.
Мора заканата за голема ескалација да им ја направи поопиплива. Штом толку се запнале за ескалирање на војната, нека им ја пренесе заканата во нивниот двор.
Да секако. Од Север nightwalkers се спремаат, источно С.Кореа и Јапан се спремаат.Ама таа опрема може и да запука по Руска територија, нема гаранции дека исклучиво ќе се искористи против Украина. Да не излезе од сите страни Ѓорѓи (Путин) сардисан.
Јас мислам дека евро-социјалистите не се повеќе во плановите на Русија, туку спротивното - што е можно поголемо самоизолирање од нив и од нивните нездрави и ненормални идеи.Русија мора и треба да почне по агресивно да се однесува кон Европскиве привезоци ако сака да изнуди преговори.
Мора заканата за голема ескалација да им ја направи поопиплива. Штом толку се запнале за ескалирање на војната, нека им ја пренесе заканата во нивниот двор.
Се изнагледавме овакви гротески од "цивилизацијата", а и она парадирање на безлични креатури по Киев е невидено гротескно издание на Мапет шоу. Нивните господари утре да ја нападнат Венецуела нема ни глас да им чуеш а камоли во Каракас да се појават, гнаси едни лицемерни и одвратни!
Мене па друго ме чуди.Како и да ви личи ова што го пишувам на форумов, сепак, жал ми е за Украинците.
Но, треба да си глуп ко кур, ако не си Албанец, да идеш и да им даваш подршка против Русија, како неколкумина на видеоно. Тоа би било еквивалент на тоа да земеш камен и со сета сила по глава да се маваш. Тие што се на видеоно, а не се Украинци или Албанци се надевам дека пари добиваат. Инаку нема никаква здраворазумска логика.
Зборам за некој кој не е Албанец, а живее во земјава. За вас в Бугарија, не знам, вие мислете си.
И мене не ми е јасно зошто Македонија е волку сиромашна, а вас потенцијалот ви е неискористен. Каков народ таква држава. Кога Клинтон како бранител го навредувате, тоа доволно кажува кои сте и што сте.Колку профили имаш на форумов пошто од авион се гледа дека овој скоро си го отворил?Да не гледаш на магична топка па знаеш зошто Урбанович дошол во најкорумпираната држава во Европа со најлоша власт ,судство и најлоша полиција да отвара бизнис!Бизнисот е само параван на хазарот за да ја прикрие главната цел поради која дошол да живее во Македонија.И кога веќе гледаш на магична топка кој што прави приватно во животот заборави да кажеш на која страна ми лежи и со која си го подмачкувам редовно.И пошто си многу интелигентен најди ми пример каде спортист со пивски стомак кој мислиш дека го носам може да направи велосипедска тура од над 300км во еден ден која би траела и до 24 часа или планинарска тура од 35 до 40км која би траела околу 14 часа.
Оу, покрај мали Лаврентиј Берија, тука сме го имале и ванаби Лазар Каганович, челичниот Лазар. Се извинуваме Лазаре, помина вашето време кога кажувавте кој што да пишува и кажува, и мило ми е што вашиот љубен комунизам е фрлен во аналите на историјата. Е сега останати се испрдоци, ама ќе се исчистат и тие со тек на времето. Сега ова време не е како на времето на вашите идоли, сега секој можи кај сака да пишува, ако сакаш можеш да си се одлогираш од форумов и да одјебиш, ако сакаш можеш да не ме читаш, ама јас сум тука, и планирам да бидам. Кога ќе биде интересно и Западно од Полска и таму ќе коментирам како што сум коментирал И критикувал исто така. Ама тебе не ти е развиен осетот дека некој не пати од комплекс на пониска вредност и да идеализира некој, и своите трауми од детството да ги манифестира со тоа што ќе навлезе во комунистичка и фашистичка идеологија, и тоа што бил малтретиран во средно и газен да сака да ги искаже преку бруталност и агресија или обожавајќи комунисти и нацисти, кочи малку. Друго време сме сега бре.Па и ти можеш како за промена да не ги ставаш Русија, Белорусија и други држави источно од Полска и од поранешна Југославија во твојата зломразечка и неправдомразечка уста.
Имаш богат материјал за мразење и западно од Полска и од Балканот, повели и на нив посвети им внимание.
Canada's use of emergency powers justified - report