Забрана за турбофолкот во Хрватска

многу како тебе што сум ги знаел така викале, али по неколку пијачки друга прикаска е.

Иначе еднаш заглавив на една метал журка. Си викам сигурно не сум доволно пијан за оваа музика, една чашка, друга чашка, трета, не функционира. И се откажав искрено. А до мене металци кршат вратови ги пореметува металот. И си велам ја нема што да барам овде. Спакував парталите и си отидов.
Tamu ne se pija, se drogira. Si ja promasil terapijata :toe:

Види и ја не претпочитам тф ама како секоја музика, така и оваа си има свој шмек и задоволство. Луѓе што серат дека е ваква или онаква, а другите музики се боље, се музички неписмени и не им замерувам.
Овде проблемот не е тф туку разбуденото усташко говнарење и мржња кон србите.
А хрватите од секад биле говнари ко нација.

А хрватите од секад биле говнари ко нација.
Во што тоа Хрватите отсекогаш биле говнари како нација? Хрватска моментално е едно од најубавите земји за живот на светот. Дали на пример знаете дека Хрватска е најбелата држава на светот? Хрватите се многу горд, воинствен народ. Не знам како се тие говнарска нација, кога беа единствените кои му се спротивставија на српскиот шовинизам и мегаломанија.

Во што тоа Хрватите отсекогаш биле говнари како нација? Хрватска моментално е едно од најубавите земји за живот на светот. Дали на пример знаете дека Хрватска е најбелата држава на светот? Хрватите се многу горд, воинствен народ. Не знам како се тие говнарска нација, кога беа единствените кои му се спротивставија на српскиот шовинизам и мегаломанија.
Не знаев дали е најбелата нација и фала ти за информацијава, ама доволен е фактот што го двојат јазикот од српско хрватскиот со години уназад, демек во Скандинавија се и тоа што расизмот и препичавањето нивно е на највисоко ниво последниве години. Небаре Словенија број 2. Башка, како што има српски шовинизам, така има и хрватски. Како што едниве силуваа и убиваа така о другите правеа, сигурно не им даваа бели рози.
А за една од најубавите земји за живеење во никој случај не е, бидејќи пола мои роднини хрвати и еден тон пријатели од таму се иселија по Ирска, УК, Западна Европа, Канада итн.
Не се тие репер ама имаш и статистика на иселени хрвати од кога се во ЕУ, зошто во Хрватска не можеа да врзат крај со крај.
Зашто македонци одат на работа во Хрватска? Зошто хрватите имаат пари? Не, зошто ги нема.

многу како тебе што сум ги знаел така викале, али по неколку пијачки друга прикаска е.

Иначе еднаш заглавив на една метал журка. Си викам сигурно не сум доволно пијан за оваа музика, една чашка, друга чашка, трета, не функционира. И се откажав искрено. А до мене металци кршат вратови ги пореметува тоа металот. И си велам ја нема што да барам овде. Спакував парталите и си отидов.
Батали што викале тие, јас ти кажувам од искуство, со многу пијачки, проверено, не бива кај мене. :D

Де бре до таму ли дојде работата... ај да забраниш рок и метал бидејќи сите сатанисти и наркомани, овие турбофолк забраниле бидејќи не било „на нивоу“...
Па можеби не бараат луѓето некое ниво, туку да се откачат од секојдневието... ај беља работа.

Батали што викале тие, јас ти кажувам од искуство, со многу пијачки, проверено, не бива кај мене. :D

Тоа е дека си фејкер, братанче. Металците идат од екстрема во екстрема, тоа е најубавото кај нив.
Нема помоќно нешто од металец во кафана, опкружен со кошуљаши, седнат како под казна, се нечка и мршти додека не го стаса бамбусот, и после го гледаш здивен и качен на стол пее безвременски хит на Ипче Ахмедовски.

Па можеби не бараат луѓето некое ниво, туку да се откачат од секојдневието... ај беља работа.
Турбофолкот е секојдневие. Ајде еднаш, два пати месечно.
Ама секој ден? И после не било сељандурство...

Турбофолкот е секојдневие. Ајде еднаш, два пати месечно.
Ама секој ден? И после не било сељандурство...
За некои е начин на живот, во самите текстови пронаоѓаат смисла и просветлување...

пее безвременски хит на Ипче Ахмедовски.
Сеа па и ти. Едно е селска музика, друго е кога песните се од легендите.
Не можеш да споредиш Северина, Таирович, тој од Милиграм и слични со Шабан, Синан, Ипче, Мухарем итд итд.
Огромна е разликата меѓу песните на овие два вида пејачи, штета што и вторите се поистоветуваат со простата раја.

Сеа па и ти. Едно е селска музика, друго е кога песните се од легендите.
Не можеш да споредиш Северина, Таирович, тој од Милиграм и слични со Шабан, Синан, Ипче, Мухарем итд итд.
Огромна е разликата меѓу песните на овие два вида пејачи, штета што и вторите се поистоветуваат со простата раја.

Нее нее, остај ти. И на Жена од Султана се гине, ама тоа "брат ми сељакон слуша, ми се залепила " :icon_lol:

За некои е начин на живот, во самите текстови пронаоѓаат смисла и просветлување...
Thats bullshit and you know it. Да беше така исус, архимед, кикерон, колумбо, буда, хенри 8ми , мартин лутер(не кинг), аверлијан, нострадамус, ганди, питагора, њутн, макијавели, кафка и сите други ќе слушаа турбо фолк.
Ја сум во кампот дека турбофолкот има спротивен ефект на “просфетлување„, а и статистиката се согласува со тоа.

Тоа е дека си фејкер, братанче. Металците идат од екстрема во екстрема, тоа е најубавото кај нив.
Нема помоќно нешто од металец во кафана, опкружен со кошуљаши, седнат како под казна, се нечка и мршти додека не го стаса бамбусот, и после го гледаш здивен и качен на стол пее безвременски хит на Ипче Ахмедовски.
Не знам, можно и да не се погодила вистинската нумера која ќе го скрши мразот. :D

Инаку, тоа со металците е точно. И ако му речеш "и ти бе се изшабани!?", ти вели "не бе брат, да се позезаме малку". А го гледаш цела песна ја знае до збор до збор. Ама ете, мало зезање било во прашање. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom