Штом ти велиш, мора да е така, досега за се во право излезе
Земи прочитај нешто корисно, искористи го интернетот, а не само зелени да тресеш.
gravity always wins бафре, дали тоа го сакаме или не...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Штом ти велиш, мора да е така, досега за се во право излезе
Земи прочитај нешто корисно, искористи го интернетот, а не само зелени да тресеш.
gravity always wins бафре, дали тоа го сакаме или не...
Имаш и ова https://en.wikipedia.org/wiki/Ion-propelled_aircraftпа му пишав и на бафра дека е возможно да левитираш објект со помош на магнет. Има и возови што идат по тој принцип. Но не можеш да левитираш летало на тој принцип пошто немаш магнет доле на земјата. Ова функционира на многу мала одалеченост како што може и да се види, сантим два.
Дали можеш поконкретно да ни објасниш за што се работи ? Зошто Кинезите би користеле балон за да испратат наводно "шпионски сателит"? Која е логиката?Еден беше Кинески балон потврдено од Америка и Кина уште пред да го срушат.
Ја мислев спремни се они со чинии.
Каде имаш видено "гравитација" во природата или закривување на просторот и времето? Како изгледа и како се докажува дека постои таква сила која привлекува? Сила која ги држи сите води на земјата да не одлетаат додека земјата се врти со огромна брзина а во исто време да не може да спушти една птица или пчела во лет долу на земјата? Зошто секогаш во секој разговор мора да спомнувате некаква фиктивна сила која се уште се смета за теорија и која реално не постои во природата?друг начин е да се искриви просторот.
Кој разбра, разбра нели? Сепак теорија си е теорија тоа се што го пиша е ветер во магла. Затоа што само во излагањата за објаснување на теории се користат зборови како ДОКОЛКУ или ШТО АКО затоа што се е на база на претпоставка. Ништо од тоа што го пиша ниту може да се провери ниту може да се потврдиТоа е една од теориите објаснети на просто.
Како ќе докажеш тоа ? Како се наместени во таа формација таман за сликање. Бар на Јутјуб да имаше видео за тоа ама ц'к немаЕптен големо ми изгледа да е дрон, дијаметарот е неколку десетици метри.
Веќе немам соодветни привилегии за таму пошто на некој таму му пречам.si ima takvi temi neka teraat tamu taman nikoj da ne gi cita.
Тешко дека и јас или ти би знаеле нешто околу таа работа
За Рон имаме спремено фолија од сребро, он ќе биде Алакс Џонс број дваРон сеуште верува дека системот е целосно транспарентен и ништо не крие од рајата. Од врмее на време му се појавуваат пречкки во тимбата, па појавува сомнеж, но за брзо време се враќа во стариот колосек.![]()
за брзо време се враќа во стариот колосек.
не ми е јасно дечки, сеа вонземјаниве праќаат балони? Ја мислев спремни се они со чинии.
Каде имаш видено "гравитација" во природата или закривување на просторот и времето? Како изгледа и како се докажува дека постои таква сила која привлекува? Сила која ги држи сите води на земјата да не одлетаат додека земјата се врти со огромна брзина а во исто време да не може да спушти една птица или пчела во лет долу на земјата? Зошто секогаш во секој разговор мора да спомнувате некаква фиктивна сила која се уште се смета за теорија и која реално не постои во природата?
Ова нема врска. Не е никаков експеримент. Ме потсетува на Фукоовото нишало кое ништо не докажува... Овие т.н експерименти се прилично нови цирка 18-ти до 19-ти век.
Ова нема врска. Не е никаков експеримент. Ме потсетува на Фукоовото нишало кое ништо не докажува... Овие т.н експерименти се прилично нови цирка 18-ти до 19-ти век.
Но да се уозбилиме...
Може ли некој да ми покаже експеримент што може да се тестира што покажува дека „гравитацијата“ може да ја зафати атмосферата и да држи океани околу наводниот глобус што се врти?
„Гравитацијата“ не може да ја зафати атмосферата, ниту „гравитацијата е контејнер за вода“.
Водата има потреба од контејнер, го бара своето ниво и лежи забележливо рамно, освен ако не е нарушена.
Рамната вода не работи на земјина топка, особено на незабележлив глобус со незабележлив спин и ненабљудувачки емпириски доказ за споменатото вртење.
Вртечкиот глобус е обична лага.
Значи вртењето (центрифугата) на земјата и закривената вода се невозможни.
Може ли некој да ми покаже експеримент што може да се тестира и кој покажува дека земјата може да се движи невидливо во 4 различни насоки истовремено без никакви емпириски докази за споменатите движења?
„Гравитацијата“ требаше да ја добие својата магична моќ за да ја зафати атмосферата додека држи вода околу глобусот од наводната ротација на Земјата. Земјата е забележливо неподвижна. „Гравитацијата“ не може да ја покаже својата магична моќ. На нашата забележлива рамна и неподвижна Земја не и треба магична сила за да ја зафати атмосферата за да можеме да се преправаме дека се вртиме. На нашата забележлива рамна и неподвижна Земја не и треба магична сила за да ги држи океаните околу земјината топка за да можеме да се преправаме дека рамната вода може да работи на земјината топка. Како што пишав "Центрифугата" и "закривената вода" се невозможни.
И конечно...
Може ли некој да ми покаже дека е можно видлив објект како што е земјата да може да се движи невидливо со невидливи ефекти на невидливото движење?
П.С
Секој "научник" што ќе го прашате ќе ви каже дека "гравитацијата" е само една обична теорија затоа што се уште не е докажана.
The Cavendish Experiment by Miles Mathis
a critique and correction to Cavendish by miles mathismilesmathis.com
Веќе немам соодветни привилегии за таму пошто на некој таму му пречам.
Ја мислев спремни се они со чинии.
На игнор си ми и дури срам ми е веќе и да ти реплицирамФизиката не важи за вонземските летала?