...се точно само замени комунизам со социјализам.што да немам, и ние сме живееле у комунизам. Не викам дека комунизмот е сјаен и тоа е правата работа. Преокрет би дошол кад тад. Но Горбачов тоа го направи многу брзо и изгуби контрола врз све за многу кратко време. Народот веќе ја погреба државата додека он со неговите реформи пробуваше да направи нешто. Поголем идиот од Горбачов американците не можеа да се надеваат да најдат. Реган додека го исмева он мисли му мислат добро они. Али тоа е, све за Стар Бакс и Мек Доналдс, шупакот и вие го дадовте локи за ефтини награди.
Те молам пиши дека е заебанција, жити сликата
Неколку пати ми има излезено човеков на Твитер, дефинитивно еден од најdeluded персони што ги имам сретнато по нетов... Како да живее во некој свој свет, понекогаш дури и непријатно ти паѓа кога му ги читаш неговите твитови.
Друже ликот е отиден уште многу одамна, дури и пред да стане претседател, т.е затоа е и поставен како претседател, за да ја владеат државата им требаше кловн (100 пати поотиден и од газда Зеко).Неколку пати ми има излезено човеков на Твитер, дефинитивно еден од најdeluded персони што ги имам сретнато по нетов... Како да живее во некој свој свет, понекогаш дури и непријатно ти паѓа кога му ги читаш неговите твитови.
Инаку назад на темава, како личност кој НЕ завзема страна во конфликтов, и пробувам да гледам на целава војна од неутрален аспект, морам да кажам дека Зелински веќе не делува ни како претседател на држава, а не делува ни како стабилна личност. Колку повеќе го гледам, толку повеќе ме потсеќа на оние пациенти кои лежат на Психијатрија карши МВР. Говорите што ги дава му се ептен надвор од реалноста, ОК сфаќам дека сака да ги мотивира своите во војната против Русија, ама она што го кажува нема да упали ни кај 5 годишно дете. Западниве политичари го влечат за уво да држи говори кај што треба и не треба, се на се човеков стана една многу многу многу нестабилна личност, отуѓен од реалноста...не исклучувам да користи и дроги во целава ситуација.
И тоа е целава финта во оваа бесмислена војна, од една страна го имаш Путин кој 23-24 години владее со Русија на еден или на друг начин, од друга страна го имаш Зелински кој до пред 5 години беше еден обичен комедијант познат само во Украина. Воопшто не ме чуди што Русиве (и покрај тоа што претрпеа неколку силни удари во конфликтов) напредуваат во Украина и покрај тоа што Западов нон стоп и праќа воена опрема на Украинциве.
Да сумирам, за мене Зелински е Зоран Заев тип на политичар кој постојано Западот го тапка по рамото... колку штета им направи на Украинциве, ги осакати за едно 100 години сигурно, ги праќа во војнава како топовско месо додека него и жена му го ставаат на насловни страни во Тајм магазини. Зелински = Заев, нема разлика за мене.
Во право си многу тешко е човек да заземе став во врска со случувањата во Украина!Неколку пати ми има излезено човеков на Твитер, дефинитивно еден од најdeluded персони што ги имам сретнато по нетов... Како да живее во некој свој свет, понекогаш дури и непријатно ти паѓа кога му ги читаш неговите твитови.
Инаку назад на темава, како личност кој НЕ завзема страна во конфликтов, и пробувам да гледам на целава војна од неутрален аспект, морам да кажам дека Зелински веќе не делува ни како претседател на држава, а не делува ни како стабилна личност. Колку повеќе го гледам, толку повеќе ме потсеќа на оние пациенти кои лежат на Психијатрија карши МВР. Говорите што ги дава му се ептен надвор од реалноста, ОК сфаќам дека сака да ги мотивира своите во војната против Русија, ама она што го кажува нема да упали ни кај 5 годишно дете. Западниве политичари го влечат за уво да држи говори кај што треба и не треба, се на се човеков стана една многу многу многу нестабилна личност, отуѓен од реалноста...не исклучувам да користи и дроги во целава ситуација.
И тоа е целава финта во оваа бесмислена војна, од една страна го имаш Путин кој 23-24 години владее со Русија на еден или на друг начин, од друга страна го имаш Зелински кој до пред 5 години беше еден обичен комедијант познат само во Украина. Воопшто не ме чуди што Русиве (и покрај тоа што претрпеа неколку силни удари во конфликтов) напредуваат во Украина и покрај тоа што Западов нон стоп и праќа воена опрема на Украинциве.
Да сумирам, за мене Зелински е Зоран Заев тип на политичар кој постојано Западот го тапка по рамото... колку штета им направи на Украинциве, ги осакати за едно 100 години сигурно, ги праќа во војнава како топовско месо додека него и жена му го ставаат на насловни страни во Тајм магазини. Зелински = Заев, нема разлика за мене.
Имам поинкво видување од твоево за следново:Друже ликот е отиден уште многу одамна, дури и пред да стане претседател, т.е затоа е и поставен како претседател, за да ја владеат државата им требаше кловн (100 пати поотиден и од газда Зеко).
Да беше некој што има свое „Јас“ немаше шанса да почне војната, 1000% имаше можност да ги среди Азов внатре со ликвидации/затвор и да им ја ослабне организацијата, а со Русите да се држи неутрален, т.е воена соработка со нив и независност од аспект на НАТО, а градење на економија со влечење на странски инвестиции (па макар и со промоција на ефтин кадар како што почна Грујо).
Југоносталгичарите никој не ги ограничува во ништо, можат да си слават што сакаат, затоа и ги има. За разлика од оние ретардирани земји од варшавски пакт и некои бивши републики од СССР кои рушат споменици, ревидираат историја итн итн. Таму и да си носталгичар ќе се замислиш дали да идеш да поклониш цвеќе на празник.Се гледа дека врска немаш. Нашиот и нивниот живот пред 90тите немаат допирна точка. Пошто појма немаш, доволен показател ти е јавно мнение кога имаш огромен број на југоносталгичари на територија на ексју, и ниеден носталгичар по СССР и варшавски пакт, надвор од Русија. Ко ќе измисли Путкинот бољи брендови, тогаш може да збориме за боља понуда. Впрочем незнам кои руски франшизи се застапени во западниот свет за да можам да споредам.
Автоматски споено мислење:
Вошкарче, глеј си синчето по дома една вечер по штикли да не ти се врати дома. Ти кажа и Сашо, каменот од блиску доаѓа Уствари кое синче, 99% од вас од детска соба пишувате. Ни пичка сте уденале ни некоја се очешала од вас.
Ти и гамадот русофилски на форумот ќе кажувате како и што да праат дома екс советските поробени народи и држави кои ги требела и газела стотици години руска чизма? Нема проблем.и некои бивши републики од СССР кои рушат споменици, ревидираат историја итн итн.
Море од Сталин и Хитлер ако имам споменик кај што живеам, ако не го турнат властите, јас ќе го турнам, и тоа со ќефЈугоносталгичарите никој не ги ограничува во ништо, можат да си слават што сакаат, затоа и ги има. За разлика од оние ретардирани земји од варшавски пакт и некои бивши републики од СССР кои рушат споменици, ревидираат историја итн итн. Таму и да си носталгичар ќе се замислиш дали да идеш да поклониш цвеќе на празник.
па сега ја нема што да кажувам, затоа им се дешава длабока денацификација моментално.Ти и гамадот русофилски на форумот ќе кажувате како и што да праат дома екс советските поробени народи и држави кои ги требела и газела стотици години руска чизма? Нема проблем.
Ова е исто со наративот на бугарски фашисти кога коментираат македонци и македонска нација.
Може да си рокаш шизофренија колку сакаш, треба само да си знаеш дека ти со муабетиве си ист Каракачанов со македонското прашање.па сега ја нема што да кажувам, затоа им се дешава длабока денацификација моментално.
никој тука не се сити, ние ја разбираме темата и ситуацијата. Ги гледаме работите објективно без сугестија дали од едната или од другата страна. За нас најразумно е војната да се оконча како тоа Русија би била задоволна пошто тоа е единствен начин војната да заврши и да нема страдање. Боље е да се реши така и да нема страдање, него да се турка оружје и уште милиони луѓе да погинат.Може да си рокаш шизофренија колку сакаш, треба само да си знаеш дека ти со муабетиве си ист Каракачанов со македонското прашање.
Уште поболно од тоа е што се ситите на бомбардирање на невин народ веќе година дена и секој ден броите мртви украинци како да ви е успех на личен план.
Ама тоа е, демократија, слобода на изразување, запад.