Очекувам крашот да биде после Q2 earnings.# GOolemo rally do nova godina posle market crush vo svojstven stil
Мислам да , но ќе проверам попладне и ке ти пишам во боксМоже не е за тука мислењево, но ова е најактивна тема.
Дали може да се испратат пари од македонска девизна сметка на револут?
Почни на норднет наместо аванза.Ostavam komentar za da mozam da se vratam na temava posle rabota (iskreno nikogas ne mi tekna da proveram tuka za trguvanje so stranski akcii).
Ako nekoj saka da spodeli nekolku brzi soveti dobredojdeni ste, trguvanjeto bi mi bilo nadvor od mkd (pa na sto da obrnam vnimanie kako zasto i slicno)
Da ke ja rascitam temava od pocetok ama pretpostavuvam ke naidam na premnogu infomacii sto na pocetok moze samo da me zbunat.
Planot mi e da pocnam so nekoi poceten vlog pomegju 1000-3000€ i posle toa na mesecno nivo da nadopolnuvam pomal iznos (300-500€)
Kako platforma kade sto planiram da trguvam vo momentov mi e avanza.se (svedski online broker ili kako i da se vika, koja e aktivna poveke od 10 godini i dosta popularna tuka)
Ima nesto posebno na nordnet, moze i slobodno da odi vo pp objasnuvanjeto.Почни на норднет наместо аванза.
Чинам дека е подобро да пишам и овде, ќе се најде некому.Мислам да , но ќе проверам попладне и ке ти пишам во бокс
Од кој документ се овие извадоци, може да ми дадеш линк?Прегледај го приврзокот 366453
Znaci ovoj del od zakonot e mnogu jasen. Se odanocuvaat samo kapitalni dobivki od hartii steknati posle 01.01.2023.
Ona sto ne e jasno e nacinot i periodot vo koj treba da se prijavuvaat kapitalnite dobivki od stranstvo.
Zatoa Cika Voki sega za sega ke si kjuti i ke ceka "podzakonski akti" t.e. pravilnici
Прегледај го приврзокот 366455
Од кој документ се овие извадоци, може да ми дадеш линк?
Ова е прочистениот текст. Сликата која ја цитирав ја нема во прочистениот текстУправа за Јавни Приходи на Република Северна Македонија
Како даночен орган кој функционира единствено на територијата на Република Северна Македонија, УЈП оперативно ја спроведува даночната политика и врши наплата на даноци и други јавни давачки.www.ujp.gov.mk
Најдоле ти е тој член 21 од сликата. На претпоследна страница (38).Ова е прочистениот текст. Сликата која ја цитирав ја нема во прочистениот текст