Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747
Член од
3 март 2021
Мислења
589
Поени од реакции
1.015
Тоа се тие извори на информации. Чувени ирански Хурседа Хабер го цитира Моссад. За она од Стратфор уште чекаме линк. Ќе биде, знам дека ќе биде само уште не е дојдено на дневен ред.
Не можеш со приглупи лудаци да се разбереш, ќе поминат 20-30 години и ќе сфатат некои работи.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.325
Поени од реакции
1.871
Малку оф топик, но сепак треба секој да види што светла иднина планираат да направат газдите.
Основна тема во Давос беше Украина, како треба да е помогне оправданиот украински народ, но стандардната антиутопија си ја движат. Надзорен капитализам и полиција на мислите.
А десатанизацијата во украина иде ок, патиштата до Артемовск се прекинати. Остануваат 5 километра коридор да се преземе и ќе биде тотално во обрач, а внатре иде улична борба.
Американската ЧВК Моцарт капитулира и е повлечена од Украина, како причини спомнуваат банкрот, големи загуби, распашаност, повеќе посетувале јавни куќи отколку да се на прва линија на фронтот.
Давос 2023 целиот семинар 33'

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.619
Поени од реакции
35.472
Малку оф топик, но сепак треба секој да види што светла иднина планираат да направат газдите.
Основна тема во Давос беше Украина, како треба да е помогне оправданиот украински народ, но стандардната антиутопија си ја движат. Надзорен капитализам и полиција на мислите.
...
Вакви пораки и предупредувања имаме одамна, некои се вакви цртани е едноставни но има и одлични литературни дела како 1984 од Орвел... Буквално натаму се носат работите, само за жал важноста на пораката е изгубена за мнозинството.
Автоматски споено мислење:

a zamisli 2 balona da im pratea :lolzz:
А тек 3 балони? :unsure:

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Тоа се тие извори на информации. Чувени ирански Хурседа Хабер го цитира Моссад. За она од Стратфор уште чекаме линк. Ќе биде, знам дека ќе биде само уште не е дојдено на дневен ред.
Обично мосад не знаат што зборат….

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.241
Поени од реакции
9.884
Ги нема исчезнатите овде како што гледам, а тие се многу....оставени украинци по ровови, подруми и т.н.

А десатанизацијата во украина иде ок, патиштата до Артемовск се прекинати. Остануваат 5 километра коридор да се преземе и ќе биде тотално во обрач, а внатре иде улична борба.
Американската ЧВК Моцарт капитулира и е повлечена од Украина, како причини спомнуваат банкрот, големи загуби, распашаност, повеќе посетувале јавни куќи отколку да се на прва линија на фронтот.
Не е офтопик, единствена надеж за човештвото за слободен живот во симбиоза со природата и слободна волја, колку толку е Русија. И војната што се води и што ќе биде уште позаебана е уствари напад на таа искра надеж, за слободно креирање.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.619
Поени од реакции
35.472
Кај Коломолски дури и ДБK соблака кондури!

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.862
Поени од реакции
8.411
па зошто украиниците не ги пријават жртвите? Туку само ги "бројат" руските.
Зашто да објавуваат кога ете Стратфор објавува во нивно име. Сеа линкот касни малце али ќе биде. Зашто да праат дупла работа поготого кога се зафатени со војна.

Слободно постирај што сакаш, најди инфо од Стратфор, Њу Јорк Тајмс, ББЦ или украинското МО и сподели ги тука информациите.
Ја прашав само за Стратфор линкот, ова другово немам нигде спомнато. Прекрасен ти е изворот на информации, продужи даље. Башка кај смеам ја или било кој освен вас 3-4ца да постира било што на темава. Вие сте информациски грамади и вашето е задње.

Обично мосад не знаат што зборат….
Мосад знаат што зборат, поготово кога Ирански Инфомакс ги пренесува изворно. Као седеле у кафана, и чуле преку две маси дека некој од Мосад ги знае точните бројки.

Не викам дека украинците немаат толкаи загуби, само побарав линк.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.476
Поени од реакции
23.429
Ја прашав само за Стратфор линкот, ова другово немам нигде спомнато. Прекрасен ти е изворот на информации, продужи даље. Башка кај смеам ја или било кој освен вас 3-4ца да постира било што на темава. Вие сте информациски грамади и вашето е задње.
Пиши си бе никој не те држи од кого си толку исплашен, еве наместо да ми продаваш магла можеш да постуваш нешто поврзано со војната, пример од украинска гледна точка.

Патем изворот е турски медиум не ирански. Али океј, ко што кажа самиот, не си ти информациска грамада па да знаеш такви работи.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.862
Поени од реакции
8.411
Пиши си бе никој не те држи од кого си толку исплашен, еве наместо да ми продаваш магла можеш да постуваш нешто поврзано со војната, пример од украинска гледна точка.

Патем изворот е турски медиум не ирански. Али океј, ко што кажа самиот, не си ти информациска грамада па да знаеш такви работи.
Не бе какви постирања. Само учам и впивам од стручњаци ко тебе. Пардон не биле иранци, турци биле.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.400
Поени од реакции
43.215
Не бе какви постирања. Само учам и впивам од стручњаци ко тебе. Пардон не биле иранци, турци биле.
Локи, не споделуваш ништо конкретно освен што спрдачиш наоколу заедно со антонче. Кога водиш аргументирана дискусија треба да дадеш некое свое видување. Али тоа тешко од вас пошто свака дискусија вас ви навираат спомените од минатото кога оборивте режим и ви се оствари вашиот сон за Мек Доналдс и Старбакс.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Urgent statement of the Interdepartmental Coordination Headquarters of the Russian Federation for Humanitarian Response in Ukraine

According to information confirmed by several independent sources, the Ukrainian special services intend to carry out a large-scale provocation in the near future to accuse Russia of allegedly committing "war crimes."

For this purpose, the Kyiv regime planned in the city of Kramatorsk a controlled undermining of the buildings of local narcological and oncological dispensaries (Aleksey Tikhoy St., 31), as well as the first city hospital (Aleksey Tikhoy St. 17), in order to accuse Russia of allegedly "deliberately attacking" civilian objects.

Accompanied by SBU officers, Western media journalists have already arrived in Kramatorsk and are now settled in the Sapphire Hotel (35 Vrachebnaya St.).

At the same time, the staff of medical institutions is currently evacuated. All employees have been transferred to a remote work format until further notice.

In the Western media, the undermining of medical institutions in Kramatorsk will be presented as another "crime" of the Russian troops, requiring a response from the world community and accelerating the supply of long-range missiles to Kyiv for strikes on Russian territory.

Against the backdrop of the military failures of the Ukrainian army, the Kyiv authorities are trying to increase pressure on public opinion in Western countries with such provocations in order to expand the range of supplies of modern weapons and military equipment for the Armed Forces of Ukraine.

Јебига, цивилите мора да го јадат за да ,,моќната" украинска армија добие ракети со долг дострел за да го гаѓа ,,фашистичкиот" руски режим подлабоко. Цитро веќе мастурбира на ова.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.862
Поени од реакции
8.411
Локи, не споделуваш ништо конкретно освен што спрдачиш наоколу заедно со антонче. Кога водиш аргументирана дискусија треба да дадеш некое свое видување. Али тоа тешко од вас пошто свака дискусија вас ви навираат спомените од минатото кога оборивте режим и ви се оствари вашиот сон за Мек Доналдс и Старбакс.
Срце мое, неможе да имаме дискусија кога твоето е секогаш апсолутна вистина, а на моето ми враќаш “да не беше лично да ги броиш?”. Затоа терај вака, ти со “факти” ја со заебанции, боље е за сите.

Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Овој клинтон научни трудови ви пишеше на вас и пак џабе.

Му идат рон бургунде белгиската невеста и ванче ванлок со фактите од донбас девушка и све тоа се множи со нула.

Не постои нормален човек кој би влегол во дебата со вас, најдобро е да ве остаат у ехо апартманчето и да си споделувате со гагс и дарче колку цивили убиле нацистите дневно и колку згради бутнале.

Kajgana Shop

На врв Bottom