Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Mozes da pocekas da ti go odobrat a mozes I da napravis depozit
Ти благодарам за одговорот.
Во овој дел сум нов и не ги знам сите чекори/протоколи, па помислив дека некаде грешам.
Ќе почекам, ваљда ќе добијам некој конфирмејшн летер дека ми е одобрено.

Јас не знаејќи како понатаму едноставно направив log-out.

Поздрав и убав викенд

CecaXYZ

rookie
Член од
26 ноември 2022
Мислења
196
Поени од реакции
87
Еве информација на темава која ја добив од КБ. Ако имате од други брокерски куќи споделете
Има и други трошоци, мислам оти чувањето на сметката е минимум околу 100 евра годишно

Член од
28 мај 2022
Мислења
88
Поени од реакции
172
https://www.youtube.com/watch?v=ZDNXh4yYACM

Core issue with inflation is wages.

If corporate profits are ok -> you don’t do layoffs -> you don’t increase the unemployment rate -> you don’t bring down wage inflation -> you don’t get sustainable inflation rate.

Spending was financed by government stimulus and now the spending is financed by income, which is being financed by spending, and that produces a self-sustaining process. The way to break it is to reduce income by layoffs, and to get layoffs companies need to feel some pain.

Which they don’t experience now??

Not at all, not nearly! (со кревање раменици)

Она што и Powell го дрнда цело време, they are after the job market! Додека тоа не се случи, постои ризик од враќање на инфлацијата и наново да се почнува целиот процес. Иако пазарот вреднува пауза и пивот до крај на 2023, најверојатно ФЕД ќе крева и понатаму, можеби со ниски покачувања, но подолго.

Иначе ајвани, со децеции опаѓа money velocity и кога конечно почна да врти пара, приносите почнаа да растат, со шанса системот да функционира како што треба, им смета wage inflation. А не им смета asset/goods/services inflation, не им сметаше кога со принтање пари спасуваа и ќоро и сакато од компании, нормално е дека ќе има инфлација по толку години пумпање ликвидност. Наместо да ги оставеа нормалните економски boom/bust циклуси да си течат како што е нормално, и да го оставеа системот сам да се исчисти од ѓубрето. Ѓубриња низаедни!

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
МЕТААА !!!

Прегледај го приврзокот 362681
МЕТА платформс е најпотценета акција од целата ФААНГ екипа. Еве шо ќе гледаме:
-Гапот од септември е пополнет
-резистанс од 135$ пред гапот е достигнат
-Следува пул-бек до воочлив support во консолидациски канал преку кој се пробива и 30 month SMA. После earnings на 2.2.2023 шо се надевам дека се добри акцијата ќе има раст
-Следува следно пополнување на гапот од 249 - 300$ кој шо ќе се брка. Патем со консензус од НАСДАК, 2024та EPS од 9,58 се враќаме на карактеристично за МЕТА п/е од 25.

[/QUOTE]

ДА !

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Како возење на ролер костер е берзата во САД, стана нормално компании вреднувани во стотици милијарди долари да имаат по неколку +/- 10% промени месечно.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
voki_toki_voki При поднесување на аконтативна пресметка за Данок на капитална не одиш во капитални добивки туку во Е-ППД :

1.png

После избираш:

2 .png

До тука стигнав пошо овој од УЈП ме изврте дериватите да сум ги стаел во посебна пресметка во ,,Капитални добивки во првата коцка на почеток - во подвижен имот'':

3.png

WTF!

Член од
30 април 2018
Мислења
258
Поени од реакции
510
voki_toki_voki При поднесување на аконтативна пресметка за Данок на капитална не одиш во капитални добивки туку во Е-ППД :

Прегледај го приврзокот 365346

После избираш:

Прегледај го приврзокот 365347

До тука стигнав пошо овој од УЈП ме изврте дериватите да сум ги стаел во посебна пресметка во ,,Капитални добивки во првата коцка на почеток - во подвижен имот'':

Прегледај го приврзокот 365348

WTF!
Jas treba sega na ostvarenata zaguba od januarskite putovi da platam danok :facepalm:
Prodadov edni vo plus, a drugite mi istekoa bez vrednost

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Jas treba sega na ostvarenata zaguba od januarskite putovi da platam danok :facepalm:
Prodadov edni vo plus, a drugite mi istekoa bez vrednost
Јас мислам да си поднесам регулар со минусирани загуби, па нека ми го вратат на доработка ако треба. Ми ги отепуваат сите стратегии вака. Сеа го гледам месечниов, крш месец, а позитивна основица за пресметка стоооо :)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Има ли некој што пушта на интерактив од апликацијата на НЛБ?
Ако да, и не ви е тешко, што и како пополнувате чекор по чекор?

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.079
Поени од реакции
1.936
Има ли некој што пушта на интерактив од апликацијата на НЛБ?
Ако да, и не ви е тешко, што и како пополнувате чекор по чекор?
побарај Близард пишуваше инструкции за онлјан траснфер. Просрчај го...

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
побарај Близард пишуваше инструкции за онлјан траснфер. Просрчај го...
Ќе разгледам подетално.
Имам плаќано од НЛБ за други работи во странство преку „Девизно плаќање“, претпоставувам е преку истото, само сакав да се консултирам да не почастам некој по грешка :D

Kajgana Shop

На врв Bottom